skola
izbornik
spacer
image
spacer
image
spacer
aeht image
spacer
icm
spacer
etwinning
 
 
O školi
zoom
 

 


O ŠKOLI

Srednja škola Ban Josip Jelačić u Zaprešiću regionalnog je karaktera; to je jedina srednja škola na području zaprešićkog kraja koja pokriva područje od 50.000 stanovnika. Škola je svečano otvorena 16. listopada 2003. Izgradnju i opremanje ove moderne polivalentne škole omogućili su Ministarstvo prosvjete i športa, Zagrebačka županija i grad Zaprešić.

Djelatnost škole je srednjoškolsko obrazovanje koje obuhvaća različite vrste i oblike odgoja i obrazovanja, osposobljavanja i usavršavanja kojima se nakon završetka osnovnog školovanja omogućava stjecanje znanja i sposobnosti za rad i nastavak školovanja.

 

Škola je opremljena modernim praktikumima i laboratorijima, a nastava se održava uz pomoć suvremene tehnologije. Imamo najveću športsku dvoranu u županiji koja može primiti 1000 gledatelja, a na raspolaganju od vanjskih terena jesu 3 rukometna i 2 košarkaška terena te atletska staza. Knjižnica i medijateka, zajedno sa spremištem za knjige čine vrlo atraktivan Knjižničko-informacijski centar škole.

  RAVNATELJ  
    Dr. sc. Alan Labus  
  TAJNIŠTVO  
    Marina Jurilj, upravni pravnik tajnica
  RAČUNOVODSTVO  
  Antonija Karlović, ekonomist
Andrijana Klanac
voditeljica računovodstva
računovodstveni radnik
  STRUČNA SLUŽBA
 
    Miroslav Miljković, prof. pedagogije
Marina Sviben Družinec, prof. psihologije
Ivana Koller, magistra psihologije (zamjena)
Marina Krstanović, magistra bibliotekarstva
Bore Kolaj, prof. tjelesne i zdravstvene kult.
pedagog
psiholog
psiholog
knjižničar
voditeljica smjene

 
ŠKOLSKI ODBORDOKUMENTISLUŽBENIK ZA INFORMIRANJEZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Službenik za zaštitu osobnih podataka Srednje škole Ban Josip Jelačić
Adresa i mjesto rada: Zaprešić, Trg dr. Franje Tuđmana 1
Telefon: 3399 984
e-mail: ured@ss-ban-jjelacic-zapresic.skole.hrNASTAVA

Posebnost naše škole čini i suvremenost nastavnih metoda i nastavnih sredstava.

Tako se 5 % nastave svakog predmeta održava u formi interdiscplinarnosti (1 razred-1 nastavni sat-2 nastavnika-2 predmeta), a tim konceptom želimo nastavnom gradivu dati životnost i poticaje učenicima da sve manje štrebaju, a više povezuju i kritički vrednuju. Dio tog koncepta je i korelacija nastavnih sadržaja različitih predmeta u istom razredu.

Korištenje računala kao nastavnog sredstva nije više osobita novost, ali kod nas je ona obavezna najmanje u 10 % nastave (često je to u nekim predmetima i daleko više). Osim laptopa i mobilnog projektora za to nam služe i prostori velike višenamjenske multimedijalne dvorane te medijateke koja je u sklopu knjižnice.

U tijeku je provođenje velikog akcijskog istraživanja kojim će se kod učenika i nastavnik utvrditi razina prihvaćanja ovakvih pristupa nastavi.

 

Svi hrvatski učenici gimnazijskih programa, od generacije koja je upisala prvi razred u školskoj godini 2005./2006., na kraju svog četverogodišnjeg obrazovanja polagat će državnu maturu. Državna matura predstavlja instrument vanjskog vrednovanja uspjeha učenika, a to znači da će te ocjene biti standardizirane i međusobno usporedive. Time ćemo prvi puta imati prilike i školama pružiti objektivnu informaciju o tome koliko su njihovi učenici više ili manje uspješni od drugih, i to na državnoj razini.

Kao prethodnica državnim maturama, a istodobno i priprema za njih, u školskoj godini 2005/2006 (a tako će biti i sljedećih) u svim gimnazijama u Hrvatskoj provođeni su Nacionalni ispiti. Ispitivali su se učenici prvih razreda i to iz sljedećih područja:

  1. hrvatski jezik,
  2. matematika
  3. engleski jezik
  4. njemački jezik

Učenici Srednje škole Ban Josip Jelačić iz Zaprešića postigli su, sveukupno gledajući, iznadprosječne rezultate. Prema područjima je to izgledalo ovako:

  1. hrvatski jezik – iznadprosječan rezultat koji je među 15 najboljih škola u Hrvatskoj; prosječna vrijednost za Hrvatsku bila je 65, a za našu školu 71;
  2. matematika – rezultat je na prosječnoj državnoj razini (Hrvatska 19, naša škola 19)
  3. engleski jezik – iznadprosječan rezultat (prosječna vrijednost za Hrvatsku 54, a za našu školu 57)
  4. njemački jezik – kod nas su polagala samo 2 učenika pa nije metodološki ispravno uspoređivati rezultate.

I na kraju, izuzetno je važna sljedeća činjenica: za svako područje javno je objavljen podatak o 15 najuspješnijih škola, a naša škola je bila među njima u području hrvatskog jezika – mi smo jedina škola među najuspješnijima, gledajući sva područja, koja nije specijalizirana gimnazija već centar koji obuhvaća osim gimnazije i strukovne 4-godišnje i 3-godišnje programe. Također, jedina smo srednja škola u Zagrebačkoj županiji koja se našla na listi najuspješnijih u državi. Čestitamo našim učenicima, ali svakako i njihovim nastavnicima.

FAKULTATIVNA NASTAVA

Srednja škola „Ban Josip Jelačić“ učenicima prvih i drugih razreda gimnazije i četverogodišnjih usmjerenja nudi mogućnost pohađanja nastave „Njemački jezik – Nastava za njemačku jezičnu diplomu“. Njemačka jezična diploma njemački je državni ispit koji obuhvaća poznavanje jezika na nivou C1 ili B2 europskoga referencijalnog okvira i služi kao dokaz odličnog poznavanja njemačkoga jezika. Priprema za njemačku jezičnu diplomu provodi se od 1. do 4. razreda gimnazije / četverogodišnjih strukovnih škola u okviru fakultativne nastave u trajanju od dva sata tjedno, te završava polaganjem državnog ispita za njemačku jezičnu diplomu. Na mnogim fakultetima u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj njemačka jezična diploma služi kao dokaz poznavanja jezika potreban za upis na fakultet.

Uvođenjem fakultativne nastave njemačkoga jezika učenicima se uz polaganje njemačke jezične diplome otvaraju i mogućnosti poput uključivanja u međunarodne aktivnosti počevši od sudjelovanja u jezičnim kampovima do razmjene učenika naše škole i škola u inozemstvu. Ukoliko se učenik / učenica odluči za pohađanje fakultativne nastave, on / ona ima mogućnost do mjeseca studenoga za tekuću godinu donijeti konačnu odluku o tome želi li odustati ili dalje pohađati nastavu njemačkoga jezika. Ukoliko učenik / učenica donese odluku o daljnjem pohađanju fakultativne nastave, tada dolazak na nastavu postaje obvezan, a ocjena iz tog predmeta ulazi u prosjek ocjena općeg uspjeha učenika / učenice.

TERMINI INFORMACIJA RAZREDNIKA I OTVORENIH SATA PROFESORA

  • Informacije se nalaze u desnom području web stranice

 

 

PLAN ŠKOLE

Kliknite na sliku kata za veću sliku

 

KAKO DO ŠKOLE

 

 

KONTAKT

Adresa:
Trg dr. Franje Tuđmana 1
10290 Zaprešić

Telefoni :
01 / 33 99 984
01 / 33 99 985
01 / 33 99 986

Fax :
01 / 33 99 983

e-mail adresa:
ured@ss-ban-jjelacic-zapresic.skole.hr

 

   
e-Dnevnik

Pravilnik

Pravilnik o izradbi i obrani zavrsnog rada možete preuzeti OVDJE.

Udžbenici

Konačne liste odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava prema odabiru stručnih aktiva u školama možete preuzeti

OVDJE_2019_v3

Državna Matura

Informacije od državnoj maturi možete naći OVDJE

 

Završni rad

Upute za izradbu i obranu završnog rada OVDJE.

Poslovnik o radu školskog prosudbenog povjerenstva i povjerenstva za obranu završnog rada. OVDJE

Milenijska fotka

Veća verzija OVDJE

Školski kurikulum

Školski kurikulum za šk.god. 2016./2017. daje pregled izborne nastave, izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti, stručnih posjeta i ekskurzija, te posebnih projekata naše škole. Preuzeti ga možete na linku ispod.

sk_2019/2020_v1

Godišnji plan i program rada 2019 -2020 v3

Školski preventivni program

Lektira

Popis lektire nalazi se na knjižnici!

Informacije

Termini informacija razrednika
nalaze se

otvori

Otvoreni sati

Termini otvorenih sata

otvori

Prijevoz

 Dokumenti i obrasci za prijevoz 09 2019
(PREUZMI 04.09.2019)