skola
izbornik
spacer
image
spacer
image
spacer
aeht image
spacer
icm
spacer
etwinning
spacer
etwinning
 
 
O školi
zoom
 

 


O ŠKOLI

Srednja škola Ban Josip Jelačić u Zaprešiću regionalnog je karaktera; to je jedina srednja škola na području zaprešićkog kraja koja pokriva područje od 50.000 stanovnika. Škola je svečano otvorena 16. listopada 2003. Izgradnju i opremanje ove moderne polivalentne škole omogućili su Ministarstvo prosvjete i športa, Zagrebačka županija i grad Zaprešić.

Djelatnost škole je srednjoškolsko obrazovanje koje obuhvaća različite vrste i oblike odgoja i obrazovanja, osposobljavanja i usavršavanja kojima se nakon završetka osnovnog školovanja omogućava stjecanje znanja i sposobnosti za rad i nastavak školovanja.

 

Škola je opremljena modernim praktikumima i laboratorijima, a nastava se održava uz pomoć suvremene tehnologije. Imamo najveću športsku dvoranu u županiji koja može primiti 1000 gledatelja, a na raspolaganju od vanjskih terena jesu 3 rukometna i 2 košarkaška terena te atletska staza. Knjižnica i medijateka, zajedno sa spremištem za knjige čine vrlo atraktivan Knjižničko-informacijski centar škole.

  RAVNATELJ  
    Dr. sc. Alan Labus  
  TAJNIŠTVO  
    Marina Jurilj, upravni pravnik tajnica
  RAČUNOVODSTVO  
  Antonija Karlović, ekonomist
Andrijana Klanac
voditeljica računovodstva
računovodstveni radnik
  STRUČNA SLUŽBA
 
       
    Miroslav Miljković, prof. pedagogije
E-mail: miroslav.miljkovic@skole.hr
pedagog
    Ivana Koller, prof. psihologije
E-mail: ivana.koller@skole.hr
psiholog
    Marina Krstanović, magistra bibliotekarstva knjižničar
    Bore Kolaj, prof. tjelesne i zdravstvene kult.
E-mail: bore.kolaj@skole.hr
voditeljica smjene
       
       
       

 
ŠKOLSKI ODBORDOKUMENTISLUŽBENIK ZA INFORMIRANJEZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Službenik za zaštitu osobnih podataka Srednje škole Ban Josip Jelačić
Adresa i mjesto rada: Zaprešić, Trg dr. Franje Tuđmana 1
Telefon: 3399 984
e-mail: ured@ss-ban-jjelacic-zapresic.skole.hrNASTAVA

Posebnost naše škole čini i suvremenost nastavnih metoda i nastavnih sredstava.

Tako se 5 % nastave svakog predmeta održava u formi interdiscplinarnosti (1 razred-1 nastavni sat-2 nastavnika-2 predmeta), a tim konceptom želimo nastavnom gradivu dati životnost i poticaje učenicima da sve manje štrebaju, a više povezuju i kritički vrednuju. Dio tog koncepta je i korelacija nastavnih sadržaja različitih predmeta u istom razredu.

Korištenje računala kao nastavnog sredstva nije više osobita novost, ali kod nas je ona obavezna najmanje u 10 % nastave (često je to u nekim predmetima i daleko više). Osim laptopa i mobilnog projektora za to nam služe i prostori velike višenamjenske multimedijalne dvorane te medijateke koja je u sklopu knjižnice.

U tijeku je provođenje velikog akcijskog istraživanja kojim će se kod učenika i nastavnik utvrditi razina prihvaćanja ovakvih pristupa nastavi.

 

Svi hrvatski učenici gimnazijskih programa, od generacije koja je upisala prvi razred u školskoj godini 2005./2006., na kraju svog četverogodišnjeg obrazovanja polagat će državnu maturu. Državna matura predstavlja instrument vanjskog vrednovanja uspjeha učenika, a to znači da će te ocjene biti standardizirane i međusobno usporedive. Time ćemo prvi puta imati prilike i školama pružiti objektivnu informaciju o tome koliko su njihovi učenici više ili manje uspješni od drugih, i to na državnoj razini.

Kao prethodnica državnim maturama, a istodobno i priprema za njih, u školskoj godini 2005/2006 (a tako će biti i sljedećih) u svim gimnazijama u Hrvatskoj provođeni su Nacionalni ispiti. Ispitivali su se učenici prvih razreda i to iz sljedećih područja:

  1. hrvatski jezik,
  2. matematika
  3. engleski jezik
  4. njemački jezik

Učenici Srednje škole Ban Josip Jelačić iz Zaprešića postigli su, sveukupno gledajući, iznadprosječne rezultate. Prema područjima je to izgledalo ovako:

  1. hrvatski jezik – iznadprosječan rezultat koji je među 15 najboljih škola u Hrvatskoj; prosječna vrijednost za Hrvatsku bila je 65, a za našu školu 71;
  2. matematika – rezultat je na prosječnoj državnoj razini (Hrvatska 19, naša škola 19)
  3. engleski jezik – iznadprosječan rezultat (prosječna vrijednost za Hrvatsku 54, a za našu školu 57)
  4. njemački jezik – kod nas su polagala samo 2 učenika pa nije metodološki ispravno uspoređivati rezultate.

I na kraju, izuzetno je važna sljedeća činjenica: za svako područje javno je objavljen podatak o 15 najuspješnijih škola, a naša škola je bila među njima u području hrvatskog jezika – mi smo jedina škola među najuspješnijima, gledajući sva područja, koja nije specijalizirana gimnazija već centar koji obuhvaća osim gimnazije i strukovne 4-godišnje i 3-godišnje programe. Također, jedina smo srednja škola u Zagrebačkoj županiji koja se našla na listi najuspješnijih u državi. Čestitamo našim učenicima, ali svakako i njihovim nastavnicima.

FAKULTATIVNA NASTAVA

Srednja škola „Ban Josip Jelačić“ učenicima prvih i drugih razreda gimnazije i četverogodišnjih usmjerenja nudi mogućnost pohađanja nastave „Njemački jezik – Nastava za njemačku jezičnu diplomu“. Njemačka jezična diploma njemački je državni ispit koji obuhvaća poznavanje jezika na nivou C1 ili B2 europskoga referencijalnog okvira i služi kao dokaz odličnog poznavanja njemačkoga jezika. Priprema za njemačku jezičnu diplomu provodi se od 1. do 4. razreda gimnazije / četverogodišnjih strukovnih škola u okviru fakultativne nastave u trajanju od dva sata tjedno, te završava polaganjem državnog ispita za njemačku jezičnu diplomu. Na mnogim fakultetima u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj njemačka jezična diploma služi kao dokaz poznavanja jezika potreban za upis na fakultet.

Uvođenjem fakultativne nastave njemačkoga jezika učenicima se uz polaganje njemačke jezične diplome otvaraju i mogućnosti poput uključivanja u međunarodne aktivnosti počevši od sudjelovanja u jezičnim kampovima do razmjene učenika naše škole i škola u inozemstvu. Ukoliko se učenik / učenica odluči za pohađanje fakultativne nastave, on / ona ima mogućnost do mjeseca studenoga za tekuću godinu donijeti konačnu odluku o tome želi li odustati ili dalje pohađati nastavu njemačkoga jezika. Ukoliko učenik / učenica donese odluku o daljnjem pohađanju fakultativne nastave, tada dolazak na nastavu postaje obvezan, a ocjena iz tog predmeta ulazi u prosjek ocjena općeg uspjeha učenika / učenice.

TERMINI INFORMACIJA RAZREDNIKA I OTVORENIH SATA PROFESORA

  • Informacije se nalaze u desnom području web stranice

 

 

PLAN ŠKOLE

Kliknite na sliku kata za veću sliku

 

KAKO DO ŠKOLE

 

 

KONTAKT

Adresa:
Trg dr. Franje Tuđmana 1
10290 Zaprešić

Telefoni :
01 / 33 99 984
01 / 33 99 985
01 / 33 99 986

Fax :
01 / 33 99 983

 
Bore Kolaj, prof. tjelesne i zdravstvene kult.
E-mail: bore.kolaj@skole.hr  voditeljica smjene

Miroslav Miljković, prof. pedagogije
E-mail: miroslav.miljkovic@skole.hr pedagog

Ivana Koller, prof. psihologije
E-mail: ivana.koller@skole.hr  psiholog

ured@ss-ban-jjelacic-zapresic.skole.hr

 

   
Virtualna šetnja

Učenička zadruga

Višejezičnost

STEAM WEB

E-potvrde

SSBJJ @ srednja.hr

e-Dnevnik

Pravilnik

Pravilnik o izradbi i obrani zavrsnog rada možete preuzeti OVDJE.

Udžbenici

Konačne liste odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava prema odabiru stručnih aktiva u školama možete preuzeti

OVDJE_2021_v3

Državna Matura

Informacije od državnoj maturi možete naći OVDJE

 

Završni rad

Upute za izradbu i obranu završnog rada OVDJE.

Poslovnik o radu školskog prosudbenog povjerenstva i povjerenstva za obranu završnog rada. OVDJE

Milenijska fotka

Veća verzija OVDJE

Školski kurikulum

Školski kurikulum daje pregled izborne nastave, izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti, stručnih posjeta i ekskurzija, te posebnih projekata naše škole. Preuzeti ga možete na linku ispod.

sk_2021/2022_v1

Godišnji plan i program rada 2021 -2022 v1

Školski preventivni program

Lektira

Popis lektire nalazi se na knjižnici!

Informacije

Termini informacija razrednika
nalaze se

otvori

Otvoreni sati

Termini otvorenih sata

otvori

Prijevoz

 Dokumenti i obrasci za prijevoz
(PREUZMI 01.09.2021)