Science, Technology, Engineering, Art and Mathematics

Od samog početka našeg rada u SSBJJ imali smo potrebu nastavu učiniti zanimljivijom, zabavnijom, drugačijom…zašto? Zbog sebe i zbog učenika s kojima radimo. Predmeti koje poučavamo puni su sadržaja koji je nevjerojatan, pokušavamo objasniti prirodu i njezine zakone, pokušavamo matematički sažeti zakone prirode u svima dostupne rečenice, nismo u tome bili usamljeni, u svemu su sudjelovali naši učenici koji su svojim entuzijazmom širili interese svojih kolega. Zajedničkim nastojanjima napravili smo sjajne pokuse, nevjerojatne projekte, a onda smo počeli svoj rad proširivati i na umjetnost. Otkrili smo sjajno oko naših učenika fotografa amatera, osvijestili smo matematičku pravilnost u glazbi, izradili uređaje, instrumente, fotografije…

Projekti

Random Name

STEAM kutak

Random Name

Galerije

Random Name

NOVOSTI


Card image cap
DOBRO DOŠLI NA NOVOOTVORENU STRANICU STEAM SŠBJJ

Dragi posjetitelji ove stranice, željeli bismo vam pokazati što smo kroz proteklih petnaest godina radili izvan redovne nastave. Pogledajte kako izgleda nastava fizike i informatike kada se spoji s muzikom, filozofijom, književnošću i fotografijom. Nadamo se da će vam se svidjeti, nadamo se i konstruktivnoj kritici, dobronamjernim sugestijama i još većem uključivanju učenika u istraživanje prirodnih znanosti, programiranja i matematike.

Ugodan prolazak kroz našu stranicu žele vam profesorica fizike i kemije Vesna Marić i profesor matematike i informatike Danijel Ptičar.

 

Card image cap
Objavljeni ovogodišnji kreativni zadaci

Pod rubrikom STEAM kutak objavljeni su ovogodišnji samostalni radovi učenika iz koordinatne grafike/javascript tehničara za računalstvo.

Svakako ih pogledajte, možda i vi dobijete neku ideju !

Card image cap
Potresi

Što su potresi? Kako nastaju? Zašto nastaju? Je li ih moguće predvidjeti? Tko su seizmolozi? Na sva ova pitanja a i mnoga druga pokušat će odgovoriti učenici 4.e razreda, dana 23.3.2021. u 17,00h u višenamjenskoj učionici SŠ Ban Josip Jelačić u Zaprešiću. Pozivamo sve zainteresirane nastavnike na ovo nadasve aktualno i zanimljivo predavanje. U sklopu predavanja vidjet ćemo princip rada seizmografa kojeg je ....

Više ...
...

Starije novosti

 

GALERIJA


...

Ostale galerije

  

STEAM TEAM


 

VESNA MARIĆ

Rođena je u Zagrebu 5.10.1977. gdje je pohađala i završila osnovnu i srednju školu. Nakon završene srednje škole upisuje Prirodoslovno-matematički fakultet na kojem je diplomirala fiziku i kemiju te stekla zvanje: profesor fizike i kemije. U Srednjoj Školi Ban Josip Jelačić u Zaprešiću radi od 2006. godine permanentno se usavršavajući i unaprjeđujući svoj rad te je slijedom navedenog napredovala u zvanje profesor mentor 2014.g.  a u zvanje profesor savjetnik 2019.godine. Sa svojim učenicima neprekidno osmišljava nove projekte koji svojom širinom i zanimljivošću prelaze granice tradicionalne nastave.

 

DANIJEL PTIČAR

Rođen je u zagrebu 5.6.1975. gdje je pohađao i završio osnovnu i srednju školu. Nakon završene srednje škole upisao je Prirodoslovno-matematički na kojem je diplomirao matematiku i informatiku te stekao zvanje profesor matematike i informatike. U svojim srednjoškolskim i studentskim danima proputovao je gotovo cijeli svijet skupljajući dojmove o životu u drugim zemljama obogaćujući svoje životno iskustvo. Od 2006. godine radi kao profesor u Srednjoj Školi Ban Josip Jelačić u Zaprešiću. Od samog početka rada u školi dokazuje svoju stručnost i izvrsnost u metodičkom pristupu. Izvrstan mentor svojim učenicima s kojima je gotovo redovit sudionik na državnim natjecanjima iz informatike na kojima postižu zavidne rezultate, svoj rad i poučavanje okrunio je i javnim priznanjem te je napredovao u profesora mentora 2014. godine te i u profesora savjetnika 2019. godine. Održava predavanja na stručnim skupovima nastavnika, međunarodnim konferencijama, a samoprijegorno pomaže nastavnicima u svojoj školi kojima organizira radionice i stručna usavršavanja iz područja upotrebe IT u obrazovanju.

U projektima uglavnom sudjeluju učenici smjera: Tehničar za računalstvo i Opća gimnazija.

Učenici koji su sudjelovali u projektima iz STEAM područja uglavnom nastavljaju svoje školovanje upisujući tehničke fakultete i fakultete prirodnih znanosti, tako da neskromno vjerujemo da smo ih svojim načinom i pristupom poučavanju na to potaknuli ili ih barem podržali u nastojanjima. Neki od njih ostvarili su se i kao umjetnici.

 

 

E-mail: ssbjj.steam@gmail.com