skola
izbornik
spacer
image
spacer
image
spacer
aeht image
spacer
icm
spacer
etwinning
spacer
etwinning
 
 
S Erasmusom u Reggio Calabriu
zoom
 


U sklopu KA229 projekta STEAM and Robotics: a new learning approach delegacija naše škole putovala je u Reggio Calabriu u peroidu od 26. rujna do 3. listopada 2021. godine. Našu školu predstavljali su učenici: Lukas Babović, Iva Berislavić, Leopold Brežanski, Lana Miloš  te Nino Goran Tosenberger. U pratnji su im bile profesorice Ivana Imbrija i Željka Winkler te ravnatelj dr.sc. Alan Labus.

Projekt je započeo u rujnu 2020. i trajat će do rujna 2023. pod kooridnacijom Italije, te partnere iz Litve, Grčke, Bugarske i Hrvatske, a usmjeren je na razvoj takozvanih "STEAM vještina" (znanost, tehnologija, inženjerstvo, umjetnost i matematika) kod učenika. Projektnim aktivnostima posebno se promovira multidisciplinarni i interdisciplinarni pristup, koji uključuje discipline poput računarstva, matematike, i prirodnih znanosti koristeći robotiku kao sredstvo koje pomaže učenicima da razviju tipične kognitivne vještine računalnog razmišljanja i rješavanja problema.

Projektne aktivnosti na prvoj mobilnosti u srednjoj školi IIS “Boccioni-Fermi” u Reggio Calabriji započeli smo predstavljenjem zemalja partnera, obrazovnih sustava te škola koje sudjeluju u projektu. Učenici su sudjelovali u različitim radionicama posvećene informatičkim i matematičkim vještinama (programiranje, video editing, GeoGebra), a zadnji dan koji je bio posvećen evaluaciji naučenoga, naši učenici bili su ponajbolji u svim provedenim kvizovima znanja i vještina, na što smo vrlo ponosni.

Osim školskog dijela programa, organizirane su i kulturne aktivnosti koje su uključivale izlete u Scillu, pitoreskno mjesto nedaleko Reggio Calabrie te u jonsku regiju uz obavezno kupanje na predivnoj pješčanoj plaži. Kultura življenja u Italiji svakako uključuje i posebno posvećenu pozornost pripremi hrane, tako da smo u tih tjedan dana probali različite lokalne specijalite i doista uživali.

Prije povratku u Hrvatsku, proveli smo jedan dan u Rimu, gdje su učenici imali prilike obići najvažnije znamenitosti antičkog Rima uz stručno vodstvo našeg ravnatelja koji je po struci povjesničar, te provesti ugodnu večer uz ukusnu hranu u šarmantnom dijelu Rima, Trastevere.

Ovo je naš prvi projekt koji je usmjeren na STEAM područje te su u uključeni uglavnom učenici koji pohađaju usmjerenje Tehničar za računarstvo, a projektne aktivnosti su uklopljene u školski kurikulum kroz stručne predmete, matematiku te fakultativnu nastavu engleskog jezika.

GALERIJA SLIKA

Objavio : admin, 05.10.2021 21:50
   
Virtualna šetnja

Učenička zadruga

STEAM WEB

E-potvrde

SSBJJ @ srednja.hr

e-Dnevnik

Pravilnik

Pravilnik o izradbi i obrani zavrsnog rada možete preuzeti OVDJE.

Udžbenici

Konačne liste odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava prema odabiru stručnih aktiva u školama možete preuzeti

OVDJE_2021_v3

Državna Matura

Informacije od državnoj maturi možete naći OVDJE

 

Završni rad

Upute za izradbu i obranu završnog rada OVDJE.

Poslovnik o radu školskog prosudbenog povjerenstva i povjerenstva za obranu završnog rada. OVDJE

Milenijska fotka

Veća verzija OVDJE

Školski kurikulum

Školski kurikulum daje pregled izborne nastave, izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti, stručnih posjeta i ekskurzija, te posebnih projekata naše škole. Preuzeti ga možete na linku ispod.

sk_2020/2021_v1

Godišnji plan i program rada 2020 -2021 v1

Školski preventivni program

Lektira

Popis lektire nalazi se na knjižnici!

Informacije

Termini informacija razrednika
nalaze se

otvori

Otvoreni sati

Termini otvorenih sata

otvori

Prijevoz

 Dokumenti i obrasci za prijevoz
(PREUZMI 01.09.2021)