skola
izbornik
spacer
image
spacer
image
spacer
aeht image
spacer
icm
spacer
etwinning
spacer
etwinning
 
 
Europski dan jezika
zoom
 

Srednja škola Ban Josip Jelačić iz Zaprešića već tradicionalno obilježava Europski dan jezika. Svjesni činjenice da je jezična raznolikost alat za postizanje većeg međukulturnog razumijevanja i ključni čimbenik bogate kulturne baštine, i po preporuci Vijeća Europe, aktivno promičemo višejezičnost u školi kroz rad Sekcije za promicanje višejezičnost te fakultativne nastave iz engleskog, talijanskog i njemačkog jezika.

Povodom 20. rođendana ove inicijative i u sklopu lokalnog eTwinning projekta #mojkrajija, koji okuplja škole zaprešićkog kraja, učenici osnovnih škola sudjelovali su u virtualno vođenoj turističkoj turi po Novim dvorima u Zaprešiću, a njihove dojmove možete vidjeti ovdje. Virtualnu turu izradili su učenici SŠ Ban Josip Jelačić u sklopu rada Sekcije, a preporučila ju je i Turistička zajednica grada Zaprešića.

Na izvannastavnoj aktivnosti, učenici hotelijersko-turističkog usmjerenja prihvatili su izazov, te su EDL-u poželjeli sretan rođendan na nekoliko europskih jezika! Poslušajte njihove čestitke: 4.c, 2.c i 2.c.

Na web stranici te na društvenim mrežama škole predstavljen je i mali, slikovni višejezični rječnik, tzv. Korona riječi. Učenici su kreativno prikazali značenje novonastalih riječi u doba pandemije na njemačkom i talijanskom jeziku. A učenici trogodišnjih usmjerenja izradili su umne mape na temu zašto nam trebaju jezici.

 

U sklopu fakultativne nastave iz engleskog i njemačkog jezika učenici drugih i trećih razreda sudjelovali su na terenskoj nastavi u Zagrebu u vođenoj virtualnoj turi u organizaciji Zagreb Time Travel - putovanje kroz vrijeme u prošlost Zagreba, a koliko smo naučili, provjerili smo Kahoot kvizovima na njemačkom, engleskom i talijanskom jeziku. Pogledajte kako smo se zabavljali učeći.

 

U predvorju škole uređena je oglasna ploča povodom rođendana Europskog dana jezika, a događanje je bilo najavljeno i u besplatnom Gradskom informativnom mjesečniku (stranica 12).


  

 

 

 

Objavio : admin, 27.09.2021 13:55
   
Virtualna šetnja

Učenička zadruga

STEAM WEB

E-potvrde

SSBJJ @ srednja.hr

e-Dnevnik

Pravilnik

Pravilnik o izradbi i obrani zavrsnog rada možete preuzeti OVDJE.

Udžbenici

Konačne liste odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava prema odabiru stručnih aktiva u školama možete preuzeti

OVDJE_2021_v3

Državna Matura

Informacije od državnoj maturi možete naći OVDJE

 

Završni rad

Upute za izradbu i obranu završnog rada OVDJE.

Poslovnik o radu školskog prosudbenog povjerenstva i povjerenstva za obranu završnog rada. OVDJE

Milenijska fotka

Veća verzija OVDJE

Školski kurikulum

Školski kurikulum daje pregled izborne nastave, izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti, stručnih posjeta i ekskurzija, te posebnih projekata naše škole. Preuzeti ga možete na linku ispod.

sk_2020/2021_v1

Godišnji plan i program rada 2020 -2021 v1

Školski preventivni program

Lektira

Popis lektire nalazi se na knjižnici!

Informacije

Termini informacija razrednika
nalaze se

otvori

Otvoreni sati

Termini otvorenih sata

otvori

Prijevoz

 Dokumenti i obrasci za prijevoz
(PREUZMI 01.09.2021)