skola
izbornik
spacer
image
spacer
image
spacer
aeht image
spacer
icm
spacer
etwinning
spacer
etwinning
spacer
industrija 4.0
 
 
Otvorenje izložbe slika Margarete Vidmar
zoom
 

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe ROCK`N ROLL FROM MY NEIGHBOURHOOD - Vol. 2 Margarete Vidmar u Galeriji Anima, na 2. katu naše škole, u četvrtak 25. ožujka u 19 sati.

U programu sudjeluju i učenici naše škole, Juraj Markač, 2 a., Igor Pekija, 3.d i Josip Šuker, 1.e - glazbeni dio, gitara.

Izložba je organizirana u suradnji s Klubom Zaprešićana Zapreščan.

 

 

BIOGRAFIJA

Margareta Vidmar rođena je 1971. u Zagrebu. Počinje se baviti s umjetnosti 1992. Završava Autorsku školu slikarstva Agora i Edukacijsko rehabilitacijski fakultet. Bavi se slikarstvom, skulpturom, fotografijom i primijenjenom umjetnošću poput oslikavanja namještaja. Radi kao likovni terapeut s djecom s oštećenjima vida u Centru Mali dom. Od 1998. aktivno izlaže na samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Inicira i sudjeluje u socijalno, ekološki i terapijski orijentiranim umjetničkim projektima i akcijama. Član je HDLU-a.

Margareta Vidmar
+385 (0)91 551 68 53
www.vidmar-art.net
mvidmar@net.hr

 

RECENCIJA

MARGARETA VIDMAR
Izložba slika
ROCK`N ROLL FROM MY NEIGHBOURHOOD - Vol. 2

Margareta Vidmar izložbom radova «Rock`n Roll iz mojeg susjedstva» otkriva svoju dušu umjetnice iskreno predane ljubavi prema bližnjem – toj šarolikoj skupini pojedinaca, koji pred nama izranjaju svaki iz svog labirinta sjećanja, čežnji, snatrenja i želja. Sve ih ipak povezuje neko zajedništvo, ta jaka ukorijenjenost i pripadnost ležernosti mlađe generacije, okružene šarolikim mnoštvom stvari što ih obilato nudi suvremeni svijet, glazbom koja se najbolje doživljava u druženju, sve od generacije iz vremena Beatlesa, pa do one Radioheada. Generacija je to pred trajnim izazovom da krene u nove pustolovine, često nomadska, osviješteno slobodna i samosvojna, koja ne robuje svijetu materijalnih dobara, niti ju baš previše ne zanima njihov položaj u društvu. Nalazili se na samom rubu ili u centru, svejedno je, ako su okruženi prijateljima koji ih razumiju i sudjeluju u njihovim usponima i padovima, u njihovim snovima ili tugama.
Njezin je crtež direktan, čvrstih obrisa, neuljepšan i ponekad grub, boja je ekspresivna u svojim snažnim kontrastima, a psihologizacija portretiranih likova teži gotovo fotografskoj sličnosti, koja je suprostavljena višeslojnosti bogato izmaštane priče koja se poput nekog fantazmagoričnog stripa odvija na poleđinama slika – u obojenim kolažima pomno odabranih isječaka.
Naslovi slika, redovito na engleskom jeziku, preuzeti su od poznatih pjesama rock`n roll glazbe. Jer Margareta je globalni nomad. Ona svojim slikama hrabro korača kroz labirinte ljudskih duša, a ne libi se zaviriti ni u onaj mrskih joj kukaca – žohara, kao mračnog svijeta podzemlja. Sve je to igra, u planetarnom okruženju generacije njenih vršnjaka, a sva slojevitost dobro skrivene priče razotkriva se u prebogatim i prenapučenim pozadinama slika ispred kojih poziraju istaknuti - uglavnom centralno pozicionirani i dominirajući portreti i autoportreti - pred tim pozadinama gusto ispunjenim kolažiranim i naknadno obojenim isječcima iz novina i magazina, s poznatim likovima iz svijeta glazbe, filma, fantastike, erotike ili psihodeličnih iskustava nekih njenih prijatelja, koje su odslik kaotične svakidašnjice. Vlastiti svijet slikarica je vješto prikrila iza guste vitičaste crvene ograde, s velikim praznim nebom iznad nje, te kao da nam sa smiješkom upućuje pitanje – «znate li zapravo išta o meni?».

Nada Vrkljan-Križić

Objavio : admin, 21.03.2010 09:51
   
Virtualna šetnja

Učenička zadruga

Višejezičnost

STEAM WEB

E-potvrde

SSBJJ @ srednja.hr

e-Dnevnik

Pravilnik

Pravilnik o izradbi i obrani zavrsnog rada možete preuzeti OVDJE.

Udžbenici

Konačne liste odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava prema odabiru stručnih aktiva u školama možete preuzeti

OVDJE_2021_v3

Državna Matura

Informacije od državnoj maturi možete naći OVDJE

 

Završni rad

Upute za izradbu i obranu završnog rada OVDJE.

Poslovnik o radu školskog prosudbenog povjerenstva i povjerenstva za obranu završnog rada. OVDJE

Milenijska fotka

Veća verzija OVDJE

Školski kurikulum

Školski kurikulum daje pregled izborne nastave, izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti, stručnih posjeta i ekskurzija, te posebnih projekata naše škole. Preuzeti ga možete na linku ispod.

sk_2021/2022_v1

Godišnji plan i program rada 2021 -2022 v1

Školski preventivni program

Lektira

Popis lektire nalazi se na knjižnici!

Informacije

Termini informacija razrednika
nalaze se

otvori

Otvoreni sati

Termini otvorenih sata

otvori

Prijevoz

 Dokumenti i obrasci za prijevoz
(PREUZMI 01.09.2021)