skola
izbornik
spacer
image
spacer
image
spacer
aeht image
spacer
icm
spacer
etwinning
spacer
etwinning
 
 
eTwinning
zoom
 

Congratulations! Your school has been awarded with the eTwinning School Label 2019-2020 and this is a great achievement by the eTwinning team in your school!


Ovako je izgledala lijepa vijest. Naša škola ušla je među 1212 odabranih europskih škola koje su zaslužile eTwinning oznaku škole za 2019. – 2020. godinu.

Poveznica: https://www.etwinning.net/hr/pub/newsroom/highlights/schools-awarded-european-q18.htm#c191

Koristi eTwinningove škole:

  • prepoznate su na razini Europe kao dobri primjeri eTwinninga i tvore mrežu vodećih škola po pitanju nadahnuća budućeg smjera djelovanja
  • vrlo su vidljive na razini Europe te mogu istaknuti oznaku eTwinningove škole u promotivnim i informativnim materijalima
  • prepoznate su kao vodeće škole u području:
  • digitalne prakse
  • prakse eSigurnosti
  • inovativnih i kreativnih pristupa pedagogiji

   
zoom
 
 
 

eTwinning je platforma za odgojno – obrazovne djelatnike (učitelje, ravnatelje, knjižničare, itd), koji rade u školama i dječjim vrtićima europskih država sudionica eTwinninga. Putem ove platforme članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi. eTwinning promiče suradnju među školama u Europi putem upotrebe informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT-a) i pružanjem pomoći, alata i usluga školama. eTwinnining također pruža besplatno i kontinuirano mrežno stručno usavršavanje za nastavnike. Lansiran još 2005. godine kao glavna aktivnost Europske komisije i njenog eLearning programa, eTwinning se uspješno integrirao u Erasmus+, program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta, već od 2014. godine.

Izvor: www.etwinning.net

 

eTwinning projekti u našoj školi nagrađeni nacionalnom oznakom kvalitete, a potom i europskom oznakom kvalitete!

 

Objavio : admin, 03.02.2021 23:11
spacer spacer
 
eTwinning projekt SSBJJ nagrađen Europskom oznakom kvalitete
 
 

Creativity in may digital classroom

Cilj ovog projekta je učenje stranih jezika i razvoj IKT vještina, korištenje tehnologije na pozitivan način, uvježbavanje Web 2.0 alata, širenje spoznaja o različitim kulturama, razvijanje svijesti o digitalnoj pismenosti, ali i razvoj kreativnosti u digitalnom svijetu. Čestitamo učenicima i mentoricama Ankici Šarić i Helgi Kraljik.
Word Saving Day 2018

Word Saving Day je projekt koji je okupio predškolce, osnovce i srednjoškolce oko ključnog pojma ekonomije – štednje. Tijekom rada na projektu realizirane su radionice o štednji, procentnom i kamatnom računu, online radionice o eSigurnosti, uključujući i sigurnost u ePoslovanju, posjet numizmatičkim zbirkama i kreiranje eKnjige o starom novcu te razne druge aktivnosti. Čestitamo našim učenicima i njihovoj mentorici Aniti Kola - Brundić!

Objavio : admin, 03.02.2021 23:10
spacer spacer
 
eTwinning projekti SSBJJ nagrađeni nacionalnom oznakom kvalitete
 
 

Nasilne veze su bez veze

Nasilne veze su bez veze je hrvatski nacionalni projekt u kojem su se povezali učenici prvih razreda različitih hrvatskih škola i nastavnici etike. Tijekom rada na projektu ostvareni su ishodi nastavnog predmeta etika te međupredmetnih tema građanskog odgoja, osobnog i socijalnog razvoja te upotreba informacijsko komunikacijske tehnologije. Učenici su stjecali znanja o različitim oblicima nasilja, njegovim uzrocima, ali i o načinima kako reagirati u različitim nasilnim situacijama. Mentorica našim učenicima bila je Željka Winkler. Čestitamo!

New Teaching Methodologies

Šest europskih škola partnera odlučilo se umrežiti kako bi poboljšali svoje vještine i kompetencije 21. stoljeća kroz inovativne metode poučavanja. Radom na projektu učenici su razvijali transverzalne vještine. Čestitamo našim učenicima i njihovim mentoricama Ankici Šarić i Helgi Kraljik.Raising Responsibile Citizens

Cilj ovog projekta bio je uvođenje inovativnih metoda poučavanja temeljenih na ICT-u, razvoj tolerancije kod mladih ljudi, formiranje pozitivnih stavova o vlastitoj budućnosti, priprema za aktivno građanstvo i postizanje osobnog ispunjenja te prihvaćanje različitosti i uključivost. Čestitamo učenicima koji su sudjelovali u ovom projektu i mentoricama Ankici Šarić, Helgi Kraljik i Željki Winkler.

 

1914 – 1919: ERAC: European Remembrance and Citizenship

ERAC je projekt o Prvom svjetskom ratu na kojem su učenici surađivali sa različitim europskim školama. Glavni ciljevi projekta bili su: proučavanje Prvog svjetskog rata s različitih međunarodnih gledišta, razumijevanje rata i mirovnog procesa te razvijanje osjećaja europskoj pripadnosti. Čestitamo učenicima na dobivenom priznanju i njihovoj mentorici Željki Winkler.  

Objavio : admin, 03.02.2021 23:08
spacer spacer
 
Mihovil Grubišić, učenički eTwinning ambasador za razdoblje 2020. – 2021.
 
 

Čestitamo Mihovile!
Srednja škola Ban Josip Jelačić, osim što nosi titulu eTwinnig škole te sudjeluje u brojnim europskim projektima,  može se pohvaliti i titulom učenika eTwinning ambasadora. 

Mihovil Grubišić, učenik 3.b razreda pod mentorstvom je profesorice Slavice Gojević u okviru natječaja Agencije za mobilnost i programe Europske unije za učenike srednjih škola izradio rad na zadanu temu klimatskih promjena koji mu je priskrbio titulu ovogodišnjeg učeničkog eTwinning ambasadora u Hrvatskoj, koju će obnašati do lipnja 2021. godine. Naime, eTwinning je jedna od aktivnosti programa Erasmus+ i predstavlja zajednicu škola u Europi te platformu za odgojno-obrazovne djelatnike. Riječ je portalu namijenjenom međunarodnoj suradnji i usavršavanju profesora gdje članovi mogu komunicirati, surađivati, razmjenjivati znanja te razvijati međunarodne projekte u koje su uključeni njihovi učenici.

Cilj natječaja bio je odabrati učenika koji će surađivati s Agencijom i Nacionalnom službom za podršku, promicati međunarodne projekte te potaknuti vršnjake na sudjelovanje u istima. Mihovil je zasluženu titulu priskrbio  stvaranjem videozapisa u na temu učitelja/nastavnika budućnosti te esejem na temu klimatskih promjena.

Od učenika ambasadora očekuje se suradnja s Nacionalnom službom za podršku eTwinningu u vidu promidžbe eTwinninga. Ambasador će u pratnji svog mentora gostovati na eTwinning edukacijskim i promotivnim aktivnostima u organizaciji Nacionalne službe za podršku eTwinningu, Ministarstva znanosti i obrazovanja i/ili Europske komisije, a u skladu sa svojim mogućnostima i obvezama.

Učenici ambasadori ostvaruju pravo na jedno europsko eTwinning događanje godišnje u pratnji svog mentora, a ove godine to će biti međunarodna eTwinning  konferencija u listopadu 2020. godine u Ateni.

Poveznica na film: https://www.youtube.com/watch?v=sjtuOganq68&feature=youtu.be

Objavio : admin, 03.02.2021 23:04
spacer spacer
 
Projekt Viktor Frankl; Man’s search for meaning
 
 

Projekt Viktor Frankl; Man’s search for meaning

https://twinspace.etwinning.net/56381/home

 

Srednja škola Ban Josip Jelačić iz Zaprešića i španjolske srednje škole, Guadalaviar iz Valencie i Torrenova iz Castellon-a (150 učenika i 4 nastavnice), realizirale su online projekt Viktor Frankl; Man’s search for meaning u periodu od siječnja do lipnja 2018. Cilj projekta: na temelju iskustava Viktora Frankla, psihijatra koji je preživio Holokaust te izgradio sustav logoterapije (liječenje smislom) reflektirati o sebi i vlastitom životu, razvijati jezične kompetencije na engleskom jeziku te kritički promišljati o povijesnim događajima vezanim uz Holokaust, suradničko učenje, razvoj medijske pismenosti, tolerancije i poštivanja ljudskih prava. Projekt je realiziran kroz aktivnosti: čitanja knjige Zašto se niste ubili?, odgovaranjem na forumska pitanja, izradom digitalnih plakata, izradom životopisa djece stradale u holokaustu, radionicama o identitetu, izradom pojmovnika knjige, igranjem kviza te izradom video materijala. Montorice našim učenicima su Željka Winkler i Slavica Gojević.


Projekt Clicks in the city

https://twinspace.etwinning.net/53454/home

Clicks in the City je virutalni projekt koji se provodi na eTwinning platformi i u kojem sudjeluje više od 120 učenika iz  Belgije, Hrvatske, Poljske i Španjolske. Tijekom projekta, učenici su predstaviti svoju kulturnu i prirodnu baštinu kroz predstavljanje svojih gradova: Antwerp, Zaprešić, Bialystok, Aguadaluce. Cilj projekta je razvijanje interkulturalnosti,  međunarodne suradnje te predstavljanje vlastite i prihvaćanje tuđe kulturne baštine. Pod mentorstvom profesorica Ankice Šarić i Helge Kraljik učenici su samostalno, u paru ili grupi istražili određenu temu kao domaću zadaću u svrhu pripreme za što bolju suradnju u grupnom radu / radu u paru u školi. Na terenskoj nastavi imali su zadatak snimiti film s audio zapisom na engleskom jeziku o odabranoj znamenitost /osobi svoga grad (My Town in 10 stops) razvijajući meke vještine kao što su kritičko mišljenje (odabir i proučavanje znamenitosti/osobe), kreativnost (snimanje filma, sastavljanje teksta), komunikaciju i timski rad. Padlet zid ovim filmića aplicirao je i za Oxford Press nagradnu igru o promociji vlastitog zavičaja. Za  Food as Cultural Herritage  učenici su u paru odabrali tradicijsko jelo, preveli recept na engleski jezik te snimili film kako pripremaju jelo popraćeno audio zapisom ili titlovima na engleskom jeziku. Učenici su gledali filmove, komentirali i lajkom  podržali svoje favorite. Nakon gledanja filmova, učenici partnerske škole odigrali su i Kahoot! kviz o tradicijskim jelima Hrvatske i Španjolske. U aktivnosti Customs and Traditions učenici su predstavili jednu tradiciju koja je njima i njihovim obiteljima važna - opisali su ih i zajedno sa svojom slikom kao primjer tradicije svoje zemlje učitali na padlet. Svaka od ovih akvitnosti popraćena je interakcijom na međunarodnoj razini - učenici su komentirali, raspravljali i lajkali postove. City interviews su aktivnosti u kojima su po dvije partnerske škole održale su po dva LIVE chata. U prvom su se učenici upoznavali, a u drugom vodili strukturirane intervjue kasnije iskorištene za pisanje novinskih članaka o svojim partnerima i njihovim gradovima. Gemifikacijom su učenici dodali i element zabave u projekt.U parovima su izradili razne igrice u svrhu što boljeg upoznavanja gradova u predstavljenom porojektu: križaljke, puzzle i  Kahoot!.Virtual tours of our cities - učenici su u grupama odabrali dio grada i način na koji žele predstaviti svoj grad te sve to učitali na zajedničkii Thinglink kao virtualni vodič kroz svoj grad kao završni rezultat projekta.Učenici diseminiraju projekt na web-u i lokalnim medijima razvijajući medijsku pismenost.U završnoj fazi projekta učenici provode vršnjačko ocjenjivanje obrazlažući svoje ocjene,a u Linoit-u odgovaraju na pitanja o gradovima partnerskih škola kao provjera koliko su o njima naučili. Završna anketa ispituje zadovoljstvo učenika projektom. Ovim projektom obilježavamo i Europsku godinu kulturne baštine.Objavio : admin, 03.02.2021 23:02
spacer spacer
 
Iz drugih medija o eTwinning djelatnosti naše škole:
 
 
:Skolski diseminacijski Erasmus+ KA1 e-časopis Nastava 21. stoljeća

https://madmagz.com/magazine/1302035

 

Portal za škole, skole.hr

 http://www.skole.hr/ucenici/radovi/svi?news_hk=5407&news_id=15555#mod_news

 

Hrvatsko udruženje profesora engleskog jezika HUPEzine

 http://www.hupe.hr/images/hupezine/Hupezine_No9.pdf

 

Besplatni gradski informativni mjesečnik Zaprešić

http://www.zapresic.hr/userfiles/files/mjesecnik/2018/GM91.pdf

 

Španjolski časopis La Voz de Almeria

https://www.lavozdealmeria.com/noticia/3/provincia/154169/el-ies-carlos-iii-difunde-roquetas-de-mar-en-europa

Televizija Zapad

https://youtu.be/BLATTUJtAO8

Objavio : admin, 03.02.2021 22:56
spacer spacer
    Arhiva : [0]
Virtualna šetnja

Učenička zadruga

Višejezičnost

STEAM WEB

E-potvrde

SSBJJ @ srednja.hr

e-Dnevnik

Pravilnik

Pravilnik o izradbi i obrani zavrsnog rada možete preuzeti OVDJE.

Udžbenici

Konačne liste odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava prema odabiru stručnih aktiva u školama možete preuzeti

OVDJE_2021_v3

Državna Matura

Informacije od državnoj maturi možete naći OVDJE

 

Završni rad

Upute za izradbu i obranu završnog rada OVDJE.

Poslovnik o radu školskog prosudbenog povjerenstva i povjerenstva za obranu završnog rada. OVDJE

Milenijska fotka

Veća verzija OVDJE

Školski kurikulum

Školski kurikulum daje pregled izborne nastave, izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti, stručnih posjeta i ekskurzija, te posebnih projekata naše škole. Preuzeti ga možete na linku ispod.

sk_2021/2022_v1

Godišnji plan i program rada 2021 -2022 v1

Školski preventivni program

Lektira

Popis lektire nalazi se na knjižnici!

Informacije

Termini informacija razrednika
nalaze se

otvori

Otvoreni sati

Termini otvorenih sata

otvori

Prijevoz

 Dokumenti i obrasci za prijevoz
(PREUZMI 01.09.2021)