skola
izbornik
spacer
image
spacer
image
spacer
aeht image
spacer
icm
spacer
etwinning
 
 
eTwinning
zoom
 

eTwinning je platforma za odgojno – obrazovne djelatnike (učitelje, ravnatelje, knjižničare, itd), koji rade u školama i dječjim vrtićima europskih država sudionica eTwinninga. Putem ove platforme članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi. eTwinning promiče suradnju među školama u Europi putem upotrebe informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT-a) i pružanjem pomoći, alata i usluga školama. eTwinnining također pruža besplatno i kontinuirano mrežno stručno usavršavanje za nastavnike. Lansiran još 2005. godine kao glavna aktivnost Europske komisije i njenog eLearning programa, eTwinning se uspješno integrirao u Erasmus+, program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta, već od 2014. godine.

Izvor: www.etwinning.net

 

eTwinning projekti u našoj školi nagrađeni nacionalnom oznakom kvalitete, a potom i europskom oznakom kvalitete!

 

Projekt Viktor Frankl; Man’s search for meaning

https://twinspace.etwinning.net/56381/home

 

Srednja škola Ban Josip Jelačić iz Zaprešića i španjolske srednje škole, Guadalaviar iz Valencie i Torrenova iz Castellon-a (150 učenika i 4 nastavnice), realizirale su online projekt Viktor Frankl; Man’s search for meaning u periodu od siječnja do lipnja 2018. Cilj projekta: na temelju iskustava Viktora Frankla, psihijatra koji je preživio Holokaust te izgradio sustav logoterapije (liječenje smislom) reflektirati o sebi i vlastitom životu, razvijati jezične kompetencije na engleskom jeziku te kritički promišljati o povijesnim događajima vezanim uz Holokaust, suradničko učenje, razvoj medijske pismenosti, tolerancije i poštivanja ljudskih prava. Projekt je realiziran kroz aktivnosti: čitanja knjige Zašto se niste ubili?, odgovaranjem na forumska pitanja, izradom digitalnih plakata, izradom životopisa djece stradale u holokaustu, radionicama o identitetu, izradom pojmovnika knjige, igranjem kviza te izradom video materijala. Montorice našim učenicima su Željka Winkler i Slavica Gojević.


Projekt Clicks in the city

https://twinspace.etwinning.net/53454/home

Clicks in the City je virutalni projekt koji se provodi na eTwinning platformi i u kojem sudjeluje više od 120 učenika iz  Belgije, Hrvatske, Poljske i Španjolske. Tijekom projekta, učenici su predstaviti svoju kulturnu i prirodnu baštinu kroz predstavljanje svojih gradova: Antwerp, Zaprešić, Bialystok, Aguadaluce. Cilj projekta je razvijanje interkulturalnosti,  međunarodne suradnje te predstavljanje vlastite i prihvaćanje tuđe kulturne baštine. Pod mentorstvom profesorica Ankice Šarić i Helge Kraljik učenici su samostalno, u paru ili grupi istražili određenu temu kao domaću zadaću u svrhu pripreme za što bolju suradnju u grupnom radu / radu u paru u školi. Na terenskoj nastavi imali su zadatak snimiti film s audio zapisom na engleskom jeziku o odabranoj znamenitost /osobi svoga grad (My Town in 10 stops) razvijajući meke vještine kao što su kritičko mišljenje (odabir i proučavanje znamenitosti/osobe), kreativnost (snimanje filma, sastavljanje teksta), komunikaciju i timski rad. Padlet zid ovim filmića aplicirao je i za Oxford Press nagradnu igru o promociji vlastitog zavičaja. Za  Food as Cultural Herritage  učenici su u paru odabrali tradicijsko jelo, preveli recept na engleski jezik te snimili film kako pripremaju jelo popraćeno audio zapisom ili titlovima na engleskom jeziku. Učenici su gledali filmove, komentirali i lajkom  podržali svoje favorite. Nakon gledanja filmova, učenici partnerske škole odigrali su i Kahoot! kviz o tradicijskim jelima Hrvatske i Španjolske. U aktivnosti Customs and Traditions učenici su predstavili jednu tradiciju koja je njima i njihovim obiteljima važna - opisali su ih i zajedno sa svojom slikom kao primjer tradicije svoje zemlje učitali na padlet. Svaka od ovih akvitnosti popraćena je interakcijom na međunarodnoj razini - učenici su komentirali, raspravljali i lajkali postove. City interviews su aktivnosti u kojima su po dvije partnerske škole održale su po dva LIVE chata. U prvom su se učenici upoznavali, a u drugom vodili strukturirane intervjue kasnije iskorištene za pisanje novinskih članaka o svojim partnerima i njihovim gradovima. Gemifikacijom su učenici dodali i element zabave u projekt.U parovima su izradili razne igrice u svrhu što boljeg upoznavanja gradova u predstavljenom porojektu: križaljke, puzzle i  Kahoot!.Virtual tours of our cities - učenici su u grupama odabrali dio grada i način na koji žele predstaviti svoj grad te sve to učitali na zajedničkii Thinglink kao virtualni vodič kroz svoj grad kao završni rezultat projekta.Učenici diseminiraju projekt na web-u i lokalnim medijima razvijajući medijsku pismenost.U završnoj fazi projekta učenici provode vršnjačko ocjenjivanje obrazlažući svoje ocjene,a u Linoit-u odgovaraju na pitanja o gradovima partnerskih škola kao provjera koliko su o njima naučili. Završna anketa ispituje zadovoljstvo učenika projektom. Ovim projektom obilježavamo i Europsku godinu kulturne baštine.

Iz drugih medija o eTwinning djelatnosti naše škole:Skolski diseminacijski Erasmus+ KA1 e-časopis Nastava 21. stoljeća

https://madmagz.com/magazine/1302035

 

Portal za škole, skole.hr

 http://www.skole.hr/ucenici/radovi/svi?news_hk=5407&news_id=15555#mod_news

 

Hrvatsko udruženje profesora engleskog jezika HUPEzine

 http://www.hupe.hr/images/hupezine/Hupezine_No9.pdf

 

Besplatni gradski informativni mjesečnik Zaprešić

http://www.zapresic.hr/userfiles/files/mjesecnik/2018/GM91.pdf

 

Španjolski časopis La Voz de Almeria

https://www.lavozdealmeria.com/noticia/3/provincia/154169/el-ies-carlos-iii-difunde-roquetas-de-mar-en-europa

Televizija Zapad

https://youtu.be/BLATTUJtAO8

   
e-Dnevnik

Pravilnik

Pravilnik o izradbi i obrani zavrsnog rada možete preuzeti OVDJE.

Udžbenici

Konačne liste odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava prema odabiru stručnih aktiva u školama možete preuzeti

OVDJE_2019_v3

Državna Matura

Informacije od državnoj maturi možete naći OVDJE

 

Završni rad

Upute za izradbu i obranu završnog rada OVDJE.

Poslovnik o radu školskog prosudbenog povjerenstva i povjerenstva za obranu završnog rada. OVDJE

Milenijska fotka

Veća verzija OVDJE

Školski kurikulum

Školski kurikulum za šk.god. 2016./2017. daje pregled izborne nastave, izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti, stručnih posjeta i ekskurzija, te posebnih projekata naše škole. Preuzeti ga možete na linku ispod.

sk_2018/2019_v1

Godišnji plan i program rada 2018 -2019

Školski preventivni program

Lektira

Popis lektire nalazi se na knjižnici!

Informacije

Termini informacija razrednika
nalaze se

otvori

Otvoreni sati

Termini otvorenih sata

otvori

Prijevoz

 Dokumenti i obrasci za prijevoz 08 2018
(PREUZMI 29.08.2018)