skola
izbornik
spacer
image
spacer
image
spacer
aeht image
spacer
icm
spacer
etwinning
 
zoom
 
Jesenski praznici
 
 
Objavio : admin, 30.10.2020 12:36
spacer spacer
 
Naši modelari poletjeli na visoka mjesta
 
 

Naši modelari poletjeli na visoka mjesta

Prošli vikend je u Biogradu na moru održano 22.FAI državno prvenstvo za juniore i seniore u raketnom modelarstvu. Istovremeno, prvenstvo se održavalo i na drugoj lokaciji u Obrovcu. Sveukupno je sudjelovalo 15 klubova s preko 50 natjecatelja.

Iz naše škole je sudjelovalo 6 učenika u dvije ekipe iz 4.e razreda pod vodstvom profesorice Sunčice Tokić. U prvoj ekipi su bili Borna Rendulić,Bruno Miočević i Ivan Žabčić, a u drugoj Tomislav Kranjčec, Eugen Kovačec i Roko Safner. Natjecali su se u dvije kategorije: S-3-A (padobrani) i S-6-A (trake) te su pritom ostvarili zavidan rezultat. Prva ekipa osvojila je zlato u obje kategorije dok je druga ekipa osvojila srebro u kategoriji S-3-A i broncu u kategoriji S-6-A. Pojedinačno, osvojili su redom u kategoriji S-3-A Borna Rendulić zlato, Roko Safner broncu, a u kategoriji S-6-A Bruno Miočević zlato i opet Roko Safner broncu.

Raketno modelarstvo je tehničko – sportska djelatnost koja predstavlja spoj zrakoplovno – modelarske i raketne tehnike. Za pogon letećih modela se koriste modelarski raketni motori te se mjeri vrijeme koje model provede u zraku od lansiranja do povratka na zemlju.

Čestitamo našim učenicima i mentorici Sunčici Tokić te im želimo puno uspjeha u daljnjim natjecanjima!

Ostale slike možete pogledati u GALERIJI.

Objavio : admin, 19.10.2020 22:25
spacer spacer
 
17 ti je godina tek
 
 
Dragi učenici, nastavnici, djelatnici i prijatelji,

danas, 16. listopada, Srednja škola Ban Josip Jelačić slavi svoj 17. rođendan. Učenici i nastavnici naše Škole samoprijegornim su radom iznjedrili slavljenički videouradak „17 ti je godina tek“ koji možete pogledati na poveznici: 17 ti je godina tek.

Nakon toga opustite se i zabavite rješavajući kviz „Što zaista znam o SŠBJJ“! Poveznica na kviz: https://kahoot.it/  (game pin: 01307523)

I za kraj....

Učenička zadruga Ban raspisala je natječaj za ideju koja će se iskoristiti za suvenir škole (otisnut u glini, na platnu...). Pomognite da učenici dobiju nagradu i glasajte u anketi na poveznici: http://bit.ly/suvenirS%C5%A0BJJ
Objavio : admin, 15.10.2020 23:08
spacer spacer
 
NAJBOLJI U HRVATSKOJ!
 
 

Na Dan učitelja 5. listopada 2020. objavljen je popis 504 najuspješnija odgojno obrazovna radnika za školsku godinu 2019./2020. Među njima je čak osam nastavnica Srednje škole Ban Josip Jelačić Zaprešić dobilo svoje zasluženo mjesto i po tome je SŠBJJ najuspješnija u Hrvatskoj! Naše nagrađene nastavnice su Helga Kraljik (engleski i njemački jezik), Željka Winkler (povijest, filozofija, logika, etika), Ankica Šarić (engleski jezik), Zdravka Kramarić (hrvatski jezik), Zvonimira Špoljar (politika i gospodarstvo, sociologija, etika), Petra Katarinčić (povijest), Željka Brezni (njemački jezik) i Slavica Gojević (povijest, filozofija, logika, etika).

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je nagrađivanje najuspješnijih učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama i učeničkim domovima uvelo prošle godine. Bio je to iskorak koji se u hrvatskom obrazovnom sustavu dugo čekao jer je napokon (često samo proklamirano) vođenje načelom izvrsnosti u obrazovanju dobilo i svoju konkretizaciju. Cilj ovih aktivnosti je građenje sustava (ili kulture) prepoznavanja kvalitete, rada i odgovornosti, ali uz simboličku promociju nastavnici dobivaju i sasvim opipljivu novčanu nagradu od 10000 kuna (ipak bruto).

Naravno, čim je u svibnju 2019. godine objavljen pravilnik o nagrađivanju pojavile su se i određene kritike. Dio kritika išao je u smjeru kategorija nagrađivanja, drugi dio u samu svrhu nagrađivanja onoga što nije neposredna nastava. Iz perspektive obrazovnog profesionalca mislim da je ovakav pravilnik korektan te da, uz pokoju manu, ipak pruža značajan iskorak i odgovara duhu vremena. Njegova bit nije narušena činjenicom da ne sadrži elemente vrednovanja ........
Objavio : admin, 13.10.2020 19:05
spacer spacer
 
Sretan Dan učitelja!
 
 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja nagradilo je najbolje odgojno- obrazovne djelatnike. Povjerenstvo za nagrađivanje odabralo je 504 najuspješnijih u školskoj godini 2019./2020. godini.

Sretni smo i ponosni što je iz naše škole izabrano osam nastavnica te smo time i najuspješnija škola po broju nagrađenih djelatnika u Hrvatskoj. 

Podsjetimo, Javni poziv za nagrađivanje otvoren je u svibnju 2020. godine, a prijave je razmatralo Povjerenstvo sastavljeno od učitelja, nastavnika, stručnih suradnika, odgajatelja i ravnatelja ili osoba izabranih u znanstveno-nastavno, umjetničko-nastavno, znanstveno ili nastavno zvanje.

U prilogu se nalazi popis nagrađenih odgojno-obrazovnih djelatnika.

Nagrađene nastavnice iz naše škole su: Brezni Željka, Šarić Ankica, Kraljik Helga,  Winkler Željka,  Gojević Slavica,  Kramarić Zdravka,  Špoljar Zvonimira i Katarinčić Petra.

NAJUSPJEŠNIJI ODGOJNO-OBRAZOVNI RADNICI
ŠKOLSKE GODINE 2019./2020.
Objavio : admin, 05.10.2020 20:57
spacer spacer
 
NATJEČAJ ZA UPIS POLAZNIKA U OBRAZOVANJE ODRASLIH U ŠK. GOD. 2020./2021.
 
 

Srednja škola Ban Josip Jelačić objavljuje natječaj za upis polaznika u programe srednjoškolskog obrazovanja odraslih u šk. god. 2020./2021. i to za stjecanje srednje stručne spreme odnosno prekvalifikacije za zanimanja:

 • Komercijalist
 • Turističko hotelijerski komercijalist
 • Ekonomist
 • Hotelijersko turistički tehničar
 • Prodavač
 • Kuhar
 • Slastičar
 • Konobar
 • Frizer
 • Kozmetičar

 

Pozivamo sve zainteresirane kandidate da se jave od  14.  do  30. rujna 2020. godine na prijavu za upis. Nakon toga slijedi i sam upis koji će se održati 1. i 2. listopada 2020. od 8.00 do 15.00 sati.

Prijavnica za upis podiže se u tajništvu škole te je uz prijavu potrebno priložiti:

 • Svjedodžbu o završenom 8. razredu odnosno razredne svjedodžbe svih razreda srednje škole te svjedodžbu o završnom radu
 • Domovnicu
 • Rodni list

Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 33 99 984.

ZNANJE JE MOĆ – PRIDRUŽITE NAM SE!

Objavio : admin, 09.09.2020 19:47
spacer spacer
 
Početak nastavne godine - obavijesti i materijali
 
 
spacer spacer
 
BESPLATNI UDŽBENICI - ZAGREB
 
 

Podsjećamo učenike koji imaju prebivalište na području grada Zagreba i ostvaruju pravo na besplatne udžbenike da su dužni poslati zahtjev u Gradski ured za obrazovanje (ako to još nisu učinili). Detaljnije upute mogu vidjeti na www.zagreb.hr gdje se može preuzeti i zahtjev (Obrazac 1) i Privola.

 

Ovjereni popis udžbenika izdaje škola i može ga se zatražiti e-mailom na adresi: udzbenici.ssbjj@gmail.com od ponedjeljka do petka od 9.00 – 12.00 sati.

Pritom treba navesti:

- ime i prezime učenika

- razred i smjer koji će pohađati u šk. god. 2020/21.

- uči li učenik vjeronauk ili etiku

- uči li učenik engleski, njemački, talijanski ili francuski jezik

- ukoliko uči dva jezika navesti koji je prvi, a koji drugi strani jezik te koji od njih uči kao početni, a koji kao napredni

 

Zahtjev je potrebno predati u Gradski ured za obrazovanje do 9. rujna 2020. do 12:00 sati, a udžbenici će se isporučivati u drugome krugu (krajem rujna).

Objavio : admin, 03.09.2020 01:44
spacer spacer
 
OBAVIJEST KANDIDATIMA PRIJAVLJENIM NA NATJEČAJ ZA POMOĆNIKA U NASTAVI
 
 

Obavještavamo Vas da će se dana 1.9.2020. godine u 8.00 sati u prostorijama Srednje škole Ban Josip Jelačić, Trg dr. Franje Tuđmana 1, 10290 Zaprešić održati prethodna provjera sposobnosti putem intervjua kandidata prijavljenih na natječaj za zapošljavanje osoba za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi, a koji su zadovoljili formalne uvjete natječaja.

Prethodnoj provjeri sposobnosti mogu pristupiti sljedeći kandidati:

 

 1. Tea Bosak
 2. Matija Stuparić
 3. Sanja Varjačić
 4. Daniela Živković
 5. Ivana Cvitanović Ćužić
 6. Marin Vitas
 7. Sanja Mihoci Jelkovac
 8. Dušanka Golub
 9. Petra Starčević
 10. Iva Jakšić
 11. Dijana Kralj
 12. Božica Crljen
 13. Josipa Mićak

 

Ako kandidat ne pristupi prethodnoj provjeri sposobnosti, smatra se da je povukao prijavu na natječaj.

Kandidati mogu pristupiti selekciji ukoliko njihova tjelesna temperatura nije viša od 37,2˚C (mjerena prije dolaska u školu), ako se osjećaju dobro i nemaju ukućane u samoizolaciji, ako nisu unutar prethodnih 14 dana boravili u inozemstvu, odnosno ako su boravili u inozemstvu ali imaju negativan PCR test koji nije stariji od 48 sati, ako nisu u proteklih 14 dana imali kontakt s osobom zaraženom SARS-CoV-2 virusom te ako nemaju niti jedan od sljedećih simptoma: temperatura, kašalj, nedostatak zraka, grlobolju, curenje nosa ili gubitak njuha.

Zbog provedbe epidemioloških mjera i sprječavanja širenja koronavirusa, svi kandidati koji pristupe selekciji, dužni su u prostoru škole nositi zaštitnu masku.

Objavio : admin, 24.08.2020 23:30
spacer spacer
 
UPUTA O OBVEZI NOŠENJA MASKI ZA LICE
 
 
Poštovani roditelji, učenici i ostali posjetitelji škole,

po preporuci HZJZ-a u zatvorenim prostorima obvezno je nošenje medicinskih maski.
 
Molimo roditelje, učenike i ostale posjetitelje da prilikom ulaska u školu nose maske.

Objavio : admin, 24.07.2020 12:11
spacer spacer
 
OBAVIJEST O UPISU UČENIKA U PRVI RAZRED
 
 

OBAVIJEST O UPISU UČENIKA U PRVI RAZRED

U ŠK.GOD. 2020./2021.

Upis učenika u prvi razred provodi se 27. i 28.7.2020. od 9:00 do 13:00 sati.

Dokumentacija se može skenirati ili fotografirati i dostaviti putem e-mail adrese: ssbjjupisi@gmail.com

Učenici su dužni dostaviti sljedeće dokumente:

Program obrazovanja

 

 

Opća gimnazija

upisnica

 -

Ekonomist

upisnica

potvrda nadležnog školskog liječnika

Hotelijersko-turistički tehničar

upisnica

potvrda nadležnog školskog liječnika

Tehničar za računalstvo

upisnica

liječnička svjedodžba medicine rada (ili iznimno potvrda obiteljskog liječnika)

Prodavač

upisnica

potvrda nadležnog školskog liječnika

Frizer - JMO

upisnica

liječnička svjedodžba medicine rada (ili iznimno potvrda obiteljskog liječnika)
Ugovor o naukovanju

Kuhar - JMO

upisnica

liječnička svjedodžba medicine rada (ili iznimno potvrda obiteljskog liječnika)
Ugovor o naukovanju

Konobar - JMO

upisnica

liječnička svjedodžba medicine rada (ili iznimno potvrda obiteljskog liječnika)
Ugovor o naukovanju

Slastičar - JMO

upisnica

liječnička svjedodžba medicine rada (ili iznimno potvrda obiteljskog liječnika)
Ugovor o naukovanju

Kozmetičar - JMO

upisnica

liječnička svjedodžba medicine rada (ili iznimno potvrda obiteljskog liječnika)
Ugovor o naukovanju

 

Učenici koji su ostvarili pravo izravnog upisa ne trebaju dostaviti potvrdu nadležnog školskog liječnika, odnosno liječničku svjedodžbu medicine rada za pojedini obrazovni program, već dostavljaju sljedeću dokumentaciju:

 • rješenje o primjerenome programu obrazovanja
 • stručno mišljenje Službe za profesionalno usmjeravanje Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje

 

Učenici koji su ostvarili dodatne bodove za upis dostavljaju i dokumente kojima to potvrđuju (osim rezultata natjecanja iz znanja, vještina, sporta i učeničkih smotri koji su već uneseni u sustav).

 

Naknadu za povećane troškove obrazovanja za svaku godinu obrazovanja uplaćuju učenici koji upisuju sljedeće programe:

 • tehničar za računalstvo, frizer, kuhar, konobar, slastičar i kozmetičar u iznosu od 200,00 kn
 • opća gimnazija, ekonomist, hotelijersko-turistički tehničar, prodavač u iznosu u iznosu od 100,00 kn.
Primjere uplatnica možete preuzeti na slijedećoj poveznici : UPUTE_UPLATA_2020_ver3.pdf


Objavio : admin, 16.07.2020 11:56
spacer spacer
 
 
 

PRIGOVOR NA OCJENU DRŽAVNE MATURE

 

Od 13.7.2020. u 12,01 do 15.7.2020. u 12,00 traju žalbe na ocjenu ispita državne mature. Učenici prigovor mogu uložiti online kontaktirajući ispitnu koordinatoricu na mail: vesna.fizika@gmail.com ili osobno u školi u slijedećem vremenu:

13.7.2020. od 12,00-14,00

14.7.2020. od 10,00-14,00

15.7.2020. od 9,00-12,00

Učenici koji dođu osobno u školu uložiti prigovor neka donesu prigovor u digitalnom obliku i ono što je važno prigovor se mora odnositi na točno određen zadatak.

Koordinatorica će zaprimati prigovore u kabinetu fizike (2.kat kabinet 310)

Objavio : admin, 13.07.2020 19:51
spacer spacer
 
 
 


Dragi osmaši i dragi roditelji, prolistajte naš online časopis Ban 15 te se upoznajte s aktivnostima i uspjesima škole. Čak i u ovoj neobičnoj školskoj godini – imamo itekako što pokazati!

Nadamo se da se vidimo na upisima!Objavio : admin, 08.07.2020 12:48
spacer spacer
 
 
 
Učenik generacije: Matija Benčić

Jučer, 7. srpnja je u Gradskoj vijećnici bilo svečano. Podijeljene su svjedodžbe učenicima završnih razreda te pohvaljeni odlični učenici od strane Nastavničkog Vijeća. Osim toga, proglašen je učenik generacije te sportaš godine. Ove godine učenik generacije je Matija Benčić, a sportaš godine Ivan Modrić. Lijepo smo se oprostili od naših maturanata te im želimo sreću u daljnjem školovanju i životu!

Objavio : admin, 08.07.2020 10:57
spacer spacer
 
OBAVIJEST KANDIDATIMA PRIJAVLJENIM NA NATJEČAJ ZA POMOĆNIKA U NASTAVI
 
 

Obavještavamo Vas da će se dana 23.10.2019. godine u 13.00 sati u prostorijama Srednje škole Ban Josip Jelačić, Trg dr. Franje Tuđmana 1, 10290 Zaprešić održati prethodna provjera sposobnosti putem intervjua kandidata prijavljenih na natječaj za zapošljavanje osoba za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi, a koji su zadovoljili formalne uvjete natječaja.

Prethodnoj provjeri sposobnosti mogu pristupiti sljedeći kandidati:

 1. Marija Mičić
 2. Ivana Rožić
 3. Sanja Varjačić

Ako kandidat ne pristupi prethodnoj provjeri sposobnosti, smatra se da je povukao prijavu na natječaj.

Objavio : admin, 19.10.2019 01:25
spacer spacer
 
Učenička zadruga Ban na državnoj smotri u Vinkovcima
 
 

U Vinkovcima se od 9. do 11. 10. 2019. održala 31. državna smotra učeničkih zadruga osnovnih i srednjih škola na kojoj se predstavila i naša Učenička zadruga Ban, zadruga Srednje škole Ban Josip Jelačić iz Zaprešića.

Zadruga je mlada, broji tek jednu godinu, a ima 9 sekcija. Na smotri su zadrugu i njezin rad predstavili učenici 3. g razreda Michaela Kovačić (kozmetičarka) i Davor Škovran (frizer) u pratnji svoje mentorice Monike Škalec.

Navedeni učenici zadrugari članovi su sekcije za osobne usluge čime smo se kao zadruga istaknuli i uveli novosti u svijet učeničkog zadrugarstva pa su tako prisutni uzvanici i posjetitelji, osim u našoj kreativnoj i šarenoj keramici i sapunima, mogli  uživati i u opuštajućim masažama i prekrasnim frizurama čime su ostali oduševljeni, a naša zadruga zapažena i pohvaljena.

Osim keramike, kozmetičkih i frizerskih tretmana s našega štanda, posjetitelji su mogli pogledati i kupiti brojne ukrasne i uporabne predmete drugih zadruga izrađenih rukama na tradicionalan način kao što su razni biljni ljekoviti i prehrambeni pripravci, voćni pripravci, ukrasne torbe, nakit, cvijeće, suveniri...

Družili smo se, stekli nova prijateljstva, osnažili svoje zadrugarsko umijeće, dobili neke nove ideje i u aplikaciji Madmagz pokazali ljetopis i aktivnosti u prvoj godini našeg zadrugarstva.

https://madmagz.com/magazine/1658523

Objavio : admin, 16.10.2019 08:07
spacer spacer
 
Dani Erasmusa u SŠBJJ Zaprešić
 
 

Obilježavanje Dana Erasmusa u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić u Zaprešiću počelo je u četvrtak 10. listopada 2019. godine predstavljanjem našeg dvogodišnjeg  aktualnog RRC projekta Raising Responsible Citizens na webinaru Erasmus+TeachMeet u organizaciji AMPEU-a. Između 15 predstavljenih projekata naš je RRC projekt predstavila naša Erasmus koordinatorica prof. Helga Kraljik.

Obilježavanje smo nastavili u petak 11. listopada 2019. u 18 sati u našoj školi svečanom izložbom (postera, plakata, straničnika, fotografija…) i priredbom na kojoj smo predstavili devet školskih i tri Erasmus+ projekta zainteresiranim učenicima, novinarima, svojim školskim kolegama, ali i kolegama iz: OŠ Ivane Brlić Mažuranić iz Prigorja Brdovečkog, Gimnazije Lucijana Vranjanina, Prve gimnazije iz Zagreba, Gradske knjižnice Zaprešić, Centra za mladež Zaprešić, TV Zapa.....
 
 
Objavio : admin, 16.10.2019 07:57
spacer spacer
    Arhiva : [0] 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75
e-Dnevnik

Pravilnik

Pravilnik o izradbi i obrani zavrsnog rada možete preuzeti OVDJE.

Udžbenici

Konačne liste odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava prema odabiru stručnih aktiva u školama možete preuzeti

OVDJE_2020_v3

Državna Matura

Informacije od državnoj maturi možete naći OVDJE

 

Završni rad

Upute za izradbu i obranu završnog rada OVDJE.

Poslovnik o radu školskog prosudbenog povjerenstva i povjerenstva za obranu završnog rada. OVDJE

Milenijska fotka

Veća verzija OVDJE

Školski kurikulum

Školski kurikulum daje pregled izborne nastave, izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti, stručnih posjeta i ekskurzija, te posebnih projekata naše škole. Preuzeti ga možete na linku ispod.

sk_2020/2021_v1

Godišnji plan i program rada 2020 -2021 v1

Školski preventivni program

Lektira

Popis lektire nalazi se na knjižnici!

Informacije

Termini informacija razrednika
nalaze se

otvori

Otvoreni sati

Termini otvorenih sata

otvori

Prijevoz

 Dokumenti i obrasci za prijevoz 09 2019
(PREUZMI 03.09.2020)