skola
izbornik
spacer
image
spacer
image
spacer
aeht image
spacer
.
 
zoom
 
MEĐUNARODNI DAN SIGURNIJEG INTERNETA
 
 

Povodom Međunarodnog dana sigurnijeg interneta 9. veljače,  zainteresirani učenici trećih razreda proći će jednodnevnu vršnjačku edukaciju o elektroničkom nasilju. Edukaciju će voditi školska psihologinja Marina Sviben Družinec. Kroz interaktivna predavanja i mnoštvo iskustvenih vježbi učenici će osvještavati vlastito ponašanje na internetu, uočavati specifičnosti elektroničkog nasilja u odnosu na ostale vrste nasilja te osvijestiti moguće zakonske posljedice u slučaju ovog nasilja. Učenici će se educirati o sigurnom korištenju interneta, promišljati o pojmu anonimnosti na internetu i njene moguće zlouporabe, kao i o mogućim rizicima pri upoznavanju internetskih prijatelja.

Edukacija je dio projekta „Prevencija elektroničkog nasilja“. Nakon što prođu edukaciju, učenici trećih razreda će provesti edukaciju učenika prvih razreda na satovima razrednika o elektroničkom nasilju. U projektu sudjeluje i filmska skupina koja će kreirati filmski uradak na ovu temu.

Raduje nas što su učenici u velikom broju zainteresirani za ovaj projekt – 26 učenica i učenika proći će edukaciju 8. i 9. veljače! Radom i na ovom problemu zasigurno doprinosimo kvalitetnom i pozitivnom ozračju u našoj školi!
Objavio : admin, 05.02.2016 21:58
spacer spacer
 
Odluka o odabiru ponuda za stručnu ekskurziju
 
 
spacer spacer
 
JAVNI NATJEČAJ za davanje u zakup poslovnog prostora
 
 

Na temelju članka 6. Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora (NN 125/11. i 64/15.), Odluke o ostvarivanju i korištenju vlastitih prihoda škola kojima je osnivač Zagrebačka županija (Glasnik Zagrebačke županije 33-II/13) i Odluke o upravljanju i raspolaganju nekretninama, poslovnim udjelima i dionicama (Glasnik Zagrebačke županije 4/15.) Školski odbor Srednje škole Ban Josip Jelačić, Trg dr. Franje Tuđmana 1, 10290 Zaprešić, raspisuje

 

JAVNI NATJEČAJ

za davanje u zakup poslovnog prostora

Predmet zakupa je poslovni prostor u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić, Trg dr. Franje Tuđmana 1, Zaprešić ukupne površine 80 m2

Cijeli tekst natječaja možete preuzeti OVDJE

Objavio : admin, 01.02.2016 19:04
spacer spacer
 
IZLOŽBA Zaš niš ne znamo o Jelici Jug?
 
 

IZLOŽBA  Zaš niš ne znamo o Jelici Jug? stigla u našu školu!

Može se razgledati u galeriji Anima do 18. ožujka 2016.!

 

Zaš niš ne znamo o Jelici Jug? naziv je izložbe na kojoj su radile/i učenice i učenici naše škole uz mentorstvo te tehničku i organizacijsku pomoć studenata Menadžmenta u kulturi Veleučilišta Baltazar Zaprešić i Udruge likovnih stvaralaca Zaprešić. Voditeljica ovog projekta je Lana Domšić, prof. https://www.facebook.com/jelicajug/

Jelici Jug bilo je samo 13 godina kada je u kolovozu 1903. uhićena zbog pokušaja skidanja mađarske zastave sa zgrade željezničke stanice u Zaprešiću. Time je sudjelovala u važnom povijesnom događaju ustanka zaprešićkih seljaka protiv mađarizacije.

Izložba predstavlja  Jelicu Jug kao i Zaprešić prve polovice 20. stoljeća -  život njegovih stanovnika kroz stare fotografije te priče o ljudima, svakodnevnom životu i običajima našeg kraja.
Objavio : admin, 30.01.2016 13:50
spacer spacer
 
Odluka o odabiru ponuda za stručnu ekskurziju u Španjolsku
 
 

 

Odluka o odabiru ponuda za stručnu ekskurziju u Španjolsku u 2016. godini OVDJE..

 

Objavio : admin, 14.01.2016 15:01
spacer spacer
 
XI. DOBROTVORNA AUKCIJA UMJETNINA
 
 

XI. DOBROTVORNA AUKCIJA UMJETNINA

utorak, 15. prosinca u 19.30

 U organizaciji Kluba Zaprešićana Zapreščan, a u suradnji s našom školom te pod pokroviteljstvom Grada Zaprešića, održat će se XI. dobrotvorna aukcija umjetnina.

 Na aukciji bit će ponuđeno 24 slike te „poklon – iznenađenje“. Prikupljena sredstva daruju se, prema prijedlozima Centra za socijalnu skrb u Zaprešiću, potrebitima, a posebno mladima sa zaprešićkog kraja.

 Aukcija će se održati u utorak, 15. prosinca 2015. u 19.30 u našoj školi, u višenamjenskoj dvorani u prizemlju.

 Dobro došli!

Objavio : admin, 13.12.2015 23:36
spacer spacer
 
Nastavljamo s tribinama Moj poziv
 
 
Ove školske godine naša tribina Moj poziv, organizira se u suradnji s Udrugom studenata grada Zaprešića. Studenti pojedinih fakulteta, a neki od njih i bivši učenici naše škole, prenoseći svoje  iskustvo, razgovarat će s maturantima/cama o specifičnostima pojedinih studija i počecima studentskog života…

Tribine se održavaju u višenamjenskoj dvorani u prizemlju:

   

10. prosinca u 14 sati

 • Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu -KineziologijaIzobrazba trenera
 • Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu -Poslovna ekonomija
 • Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci – Poslovna    ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu

11. prosinca u 14 sati

 • Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu - Psihologija
 • Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu - Pravo
 • Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu - Rani i predškolski odgoj i obrazovanje
17. prosinca  u 13:10
 • Tehničko veleučilište u Zagrebu - Računarstvo
 • Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu - Strojarstvo
 • Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu -Računarstvo

 

Objavio : admin, 06.12.2015 22:30
spacer spacer
 
Juvenes Translatores
 
 

JUVENES TRANSLATORES je natjecanje za europske mlade lingvističke nade jer je u današnjem međusobno povezanom svijetu sposobnost prevođenja i komunikacije među kulturama važnija je nego ikad.

Ove godine i naša škola po prvi puta sudjeluje u ovom natjecanje. Poželimo sreću Franu Herzocu, Nikoli Blaževiću, Sari Stanišćak, Luciji Majnarić, Tinu Župančiću i Moniki Šućurović.

Cilj natjecanja iz prevođenja Juvenes Translatores potaknuti je mlade na učenje stranih jezika. Učenje jezika dugoročno pridonosi zbližavanju ljudi i boljem razumijevanju drugih kultura.

Natjecanjem Juvenes Translatores podiže se i svijest o važnosti prevoditeljskog zvanja i sve većoj potrebi za prevoditeljima ne samo u institucijama EU-a, već u cijeloj Europi.

Objavio : admin, 26.11.2015 16:19
spacer spacer
 
Plaši nas naše svjetlo, a ne naš mrak!
 
 

Plaši nas naše svjetlo, a ne naš mrak!

Susret s psihoterapeutkinjom i spisateljicom

 Brankom Jakelić

uz Mjesec hrvatske knjige i 60. obljetnicu smrti Tina Ujevića

četvrtak, 12. studenoga u 14 sati

 prizemlje, višenamjenska dvorana

   

Mjesec hrvatske knjige, manifestacija koja se održava od 15. listopada do 15. studenoga u cijeloj Hrvatskoj, ove godine u znaku je Međunarodne godine svjetlosti.

I naša škola sudjeluje u ovoj manifestaciji. U četvrtak, 12. studenoga u 14 sati, u višenamjenskoj dvorani, razgovarat ćemo s psihoterapeutkinjom i spisateljicom Brankom Jakelić. Razgovor  o tome kako pronaći i slijediti svoje svjetlo, vode: Ema Franka Šoštarić, 2. b; Laura Knezović i Monika Polić iz 3. b te Karla Semak iz 3. c.

U Zagrebu,12. studenoga 1955. umro je veliki pjesnik Tin Ujević.  Poliglot i erudit, prevodio je s više jezika, a osim poezije pisao je eseje, feljtone, prozne zapise i studije o domaćim i stranim autorima.

Prisjetit ćemo ga se govoreći te svirajući i pjevajući njegove pjesme. Sudjeluju: Fran Hercog i Karlo Gucić iz 4. a te Janko Gjurčević i Petar Zeljko iz 4.b.

Likovna skupina, učenice i učenici inspirirani pjesmama Tina Ujevića kao i temom svjetlosti napravila je plakate, a Lovro Majić iz 3. a power point prezentaciju.

Kroz događanje koje promiče i knjige i čitanje i svjetlost znanja,  vodi Bruno Bolfan iz 2.d.

Objavio : admin, 08.11.2015 20:31
spacer spacer
 
DSD-CUP Zaprešić
 
 

DSD-CUP Zaprešić

V. Međunarodni rukometni turnir, 13. - 14. studenoga 2015.

U petak, 13. studenoga i u subotu, 14. studenoga u sportskoj dvorani naše škole održava se Međunarodni rukometni turnir DSD-CUPZaprešić. Turnir počinje u petak u 14 sati te u subotu u 9  sati.

Na natjecanju sudjeluju sljedeći timovi:

 

- DSDCROATIA

(XVIII.gimnazija Zagreb, Gimnazija Lucijana Vranjanina i SŠ Ban Josip Jelačić, Zaprešić)

- Gimnazija Gyönk, Mađarska

- Gimnazija Ptuj, Slovenija

- Gimnazija Kopernikus,  Njemačka

 

Rukometni tim Gimnazije Kopernikus iz Niederkasselanatječe se po prvi put na DSD-CUP-u Zaprešić!

 

Završetak je predviđen u subotu oko 14 sati, svečanim proglašenjem pobjednika.

 

Dobro došli!

Objavio : admin, 08.11.2015 19:36
spacer spacer
 
FILM „SIMBOLI MRŽNJE“ OSVOJIO NAGRADU ZA NAJBOLJI DOKUMENTARAC NA DUFF-u 2015
 
 

Za prekrasni Dubrovnik od sada gajimo još i više posebnih emocija jer je upravo to mjesto najvećeg uspjeha filmske skupine naše škole. Naime, naš već hvaljeni film „Simboli mržnje“ osvojio je nagradu za najbolji film u kategoriji dokumentarnog filma autora od 16 do 20 godina i to u međunarodnoj konkurenciji.

Od 15. do 18. listopada u Dubrovniku se održavao 4. Festival filma djece i mladeži zemalja Mediterana, Dubrovnik film festival ili, skraćeno, DUFF 2015. Bili smo jako sretni što je naš film ušao u službenu konkurenciju ovog međunarodnog festivala, rame uz rame s filmovima iz Bosne i Hercegovine, Egipta, Francuske, Grčke, Italije, Izraela, Portugala, Slovenije, Španjolske, i, naravno, Hrvatske. Organizatori su se doista potrudili da sudionicima festivala ne fali ni „ptičjeg mlijeka“ pa smo tako ......

Objavio : admin, 22.10.2015 16:55
spacer spacer
 
FILMU „SIMBOLI MRŽNJE“ POSEBNA POHVALA NA DRŽAVNOJ REVIJI U KARLOVCU
 
 

U Karlovcu se od 23. do 27. lipnja održala 20. Filmska revija mladeži i 8. Four river film festival gdje su nakon stroge selekcije odabrana 72 filma i prikazana u službenoj konkurenciji. Kvaliteta filmova je doista bila impresivna, a naš film „Simboli mržnje“ dobitnik je Posebne pohvale (Special mention) u kategoriji dokumentarnog filma. Bili smo, dakle, samo na korak od osvajanja nagrade za najbolji film, no sportski čestitamo pobjedničkom filmu mladih filmaša iz Gunje.

Objavio : admin, 21.10.2015 17:23
spacer spacer
 
Na kavi u Jezičnom Caféu
 
 

Svake godine, krajem rujna, u čitavoj se Europi tradicionalno obilježava Europski dan jezika. Predstavništvo Europske komisije ove godine je 26. 9. na Europskom trgu u Zagrebu pripremilo Jezični Café, koji se sastojao od brzih 45-minutnih tečajeva   brojnih  jezika   poput bugarskog, irskog, rumunjskog, esperanta i od konverzacijskih stolova, gdje se moglo razgovarati s izvornim govornicima jezika i sve to uz omiljenu subotnju kavu. Nadalje, posjetitelji su mogli dobiti informacije o pisanju Europass životopisa i pronalaženju posla u inozemstvu.

Odaziv je bio velik. Gotovo sve grupe za učenje jezika bile su popunjene, a sudionici su uz kavu stekli nova iskustva i naučili pokoju riječ stranih jezika. Na tečajevima su sudjelovale i učenice naše škole: Iva Kereša, Sara Kenigskneht  i Lucija Majnarić. Sudjelovale su na brzim tečajevima irskog, švedskog i rumunjskog koji su ih ostavili ugodno iznenađenima i u iščekivanju sljedećeg Europskog dana jezika.

Objavio : admin, 06.10.2015 20:53
spacer spacer
 
Obavijest učenicima
 
 

Obavijest učenicima koji putuju prijevoznicima

Samoborček d.o.o. i Autoturist d.o.o.

Mole se učenici koji putuju prijevoznicima Samoborček d.o.o. i Autoturist d.o.o. da do  6. listopada 2015. kod administratorice dostave sljedeće dokumente kako bi ostvarili pravo za isplatu povrata sredstava:

1. Ispunjene i potpisane potvrde
(potvrda se nalazi u privitku - roditelj je mora ispuniti, a potpisuju je roditelj i učenik)   >> PREUZMI<<

2. Kopiju pokaza i markicu prijevoznika za rujan i listopad 2015.

Važno! Učenici koji ne dostave zatraženu dokumentaciju neće ostvariti preduvjete za isplatu povrata sredstava.

Objavio : admin, 05.10.2015 22:23
spacer spacer
 
UZ 12. ROĐENDAN ŠKOLE IZLOŽBA KAROLINE UTOVIĆ!
 
 

U povodu 12. rođendana naše škole i 20. obljetnice Grada Zaprešića, u utorak, 6. listopada u 19.30 u galeriji Anima otvorit će se izložba slika Karoline Utović, iz Zaprešića.

Izložbu, organiziranu u suradnji s Klubom Zaprešićana Zapreščan, otvorit će povjesničarka umjetnosti Keti Bradanović, prof.

U svečanosti otvorenja, u glazbenom dijelu sudjeluju učenice iz 2.b: Ana Žagmešter i Bruna Antić.


DOBRO DOŠLI!

Objavio : admin, 30.09.2015 00:51
spacer spacer
 
Pravilnici
 
  • Nacrt pravilnika o kućnom redu preumite OVDJE
 • Nacrt etičkog kodeksa možete preuzeti OVDJE.
Objavio : admin, 24.09.2015 18:28
spacer spacer
 
Proslavite Europski dan jezika s nama!
 
 

Na inicijativu Vijeća Europe, Strasbourg, Europski dan jezika obilježava se svake godine od 26. rujna 2001.

Povodom ovoga Dana, niz događanja se organizira diljem Europe: aktivnosti za i s djecom, TV i radio programi, nastava jezika i konferencije. Nacionalna tijela i brojni suradnici imaju mogućnost organizirati aktivnosti kako žele.

 

Europski dan jezika bit će obilježen i u našoj školi izradom plakata, pozivnica, pisanjem foto-izvješća… Svakako se u subotu prošećite i do Europskog trga i priključite se Jezičnom café-u.

Objavio : admin, 23.09.2015 11:09
spacer spacer
 
Prijevoz
 
 

 

ODLUKU O KRITERIJIMA I NAČINU FINANCIRANJA (PREUZMI)


Potvrdu za ostvarivanje prava na sufinanciranje 75% međumjesnoga javnog prijevoza 11.09.2015. (PREUZMI)

Potvrdu za ostvarivanje prava na sufinanciranje 100% međumjesnoga javnog prijevoza 11.09.2015. (PREUZMI)

Objavio : admin, 11.09.2015 14:41
spacer spacer
 
OBRAZOVANJA ODRASLIH
 
 

Počelo je upisno razdoblje u programima OBRAZOVANJA ODRASLIH  u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić Zaprešić.

Polaznike upisujemo u sljedeće programe:

 • Komercijalist
 • Turističko hotelijerski komercijalist
 • Ekonomist
 • Hotelijersko turistički tehničar
 • Prodavač
Kuhar, Slastičar i Konobar


Pozivamo sve zainteresirane kandidate da se jave od  10. do  30. rujna 2015. godine na prijavu za upis. Nakon toga slijedi i sam upis koji će se održati 1. i 2. listopada.

Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 33 99 984.

ZNANJE JE MOĆ – PRIDRUŽITE NAM SE!
Objavio : admin, 09.09.2015 22:01
spacer spacer
 
Prvi dan nastave
 
 

Prvi dan nastave – ponedjeljak 7. rujna 2015
1. i 3. razredi – od 8:00 do 10:25
2. i 4. razredi – od 10:45 do 13:05

3.F razred iznimno dolazi u 8.50 i ima nastavu do 11.30 sati u učionici 217

Raspored učionica možete preuzeti OVDJE.

3.F razred iznimno dolazi u 8.50 i ima nastavu do 11.30 sati u učionici 217

Objavio : admin, 02.09.2015 15:11
spacer spacer
    Arhiva : [0] 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39
Pravilnik

Pravilnik o izradbi i obrani zavrsnog rada možete preuzeti OVDJE.

Udžbenici

Konačne liste odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava prema odabiru stručnih aktiva u školama možete preuzeti OVDJE_2014_ver4.

Državna Matura

Informacije od državnoj maturi možete naći OVDJE

 

Završni rad

Upute za izradbu i obranu završnog rada OVDJE.

Poslovnik o radu školskog prosudbenog povjerenstva i povjerenstva za obranu završnog rada. OVDJE

Milenijska fotka

Veća verzija OVDJE

Školski kurikulum

Školski kurikulum za šk.god. 2015./2016. daje pregled izborne nastave, izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti, stručnih posjeta i ekskurzija, te posebnih projekata naše škole. Preuzeti ga možete na linku ispod.

sk2016v1

Godišnji plan i program rada 2015 -2016

Lektira

Popis lektire nalazi se na knjižnici!

Informacije

Termini informacija razrednika
nalaze se

PREUZMI 2015_v2

Otvoreni sati

Termini otvorenih sata

PREUZMI 2015_v2

Prijevoz

 

ODLUKU O KRITERIJIMA I NAČINU FINANCIRANJA (PREUZMI)


Potvrdu za ostvarivanje prava na sufinanciranje 75% međumjesnoga javnog prijevoza siječan 2016. (PREUZMI.)

Potvrdu za ostvarivanje prava na sufinanciranje 100% međumjesnoga javnog prijevoza siječan 2016. (PREUZMI.)