skola
izbornik
spacer
image
spacer
image
spacer
aeht image
spacer
 
zoom
 
PREDSTAVLJANJE PROJEKTA DVOSTRUKI TERET
 
 

srijeda, 25. ožujka od 11. 30 – 16.30

U srijedu, 25. ožujka,  u našoj školi održat će se završna prezentacija projekta Dvostruki teret -  Učenje o holokaustu i nacionalsocijalizmu u Europi.

Projekt je trajao dvije godine i međunarodnog je karaktera. Osim naše škole, surađivale su i škole iz Koprivnice, Sarajeva, Beograda i Veszprema. Naši učenici, drugih i trećih razreda, imali su zadatak napraviti film te će svoj uradak ovom prilikom premijerno prikazati. Uz projekciju  filma, prilikom završne svečanosti bit će i otvorenje izložbe te dvije tribine koje će voditi naši učenici. Cjelodnevna prezentacija projekta otvorena je kako za učenike naše škole, tako i za širu javnost.

Premijera filma SIMBOLI MRZNJE(PDF)    Program prezentacije u Zaprešiću(PDF)

Dobro došli!

Objavio : admin, 23.03.2015 23:37
spacer spacer
 
 
 

OBAVIJEST O JAVNOM OTVARANJU PONUDA PRISTIGLIH

NA JAVNI POZIV OBJAVLJEN 23.1.2015.

 Javno otvaranje ponuda održat će se u četvrtak, 5.2.2015. godine u prostorijama Srednje škole Ban Josip Jelačić, Trg dr. Franje Tuđmana 1, Zaprešić prema sljedećem rasporedu:

 

Broj ponude 1/2015 (Austrija) – 9.00 sati

Broj ponude 5/2015 (Poljska) – 9.30 sati

Broj ponude 3/2015 (Italija) – 10.00 sati

Broj ponude 2/2015 (Crna Gora) – 10.30 sati

Broj ponude 4/2015 (Grčka) – 11.00 sati

Broj ponude 7/2015 (Španjolska) – 11.30 sati

Broj ponude 6/2015 (Bosna i Hercegovina) – 12.00 sati

Objavio : admin, 03.02.2015 15:52
spacer spacer
 
ŽUPANIJSKI POBJEDNICI U KOŠARCI ZA DJEVOJKE!
 
 

U petak 30. Siječnja naša škola je bila domaćin sportskog natjecanja u košarci za djevojke. Sudjelovale su 3 ekipe: Gimnazija Velika Gorica, SŠ Dugo Selo te SŠ Ban Josip Jelačić Zaprešić.

Rezultati su pokazali veliku dominaciju naših učenica pod vodstvom profesorice Bore Kolaj te smo uvjerljivo osvojili prvo mjesto. Time je izboren nastup na poluzavršnici Državnog natjecanja gdje također imamo velike ambicije jer se nadamo plasmanu na završnicu državnog natjecanja.

Organizaciju samog natjecanja je vodila prof. Kolaj uz pomoć profesorice Sandre Šarić i sve je proteklo u savršenom redu.

Kratke informacije o natjecateljicama i rezultatima možete naći u Biltenu.

Čestitamo svima natjecateljicama i profesorima, a našima želimo puno sreće i znanja u utakmicama koje dolaze.

Objavio : admin, 03.02.2015 01:37
spacer spacer
 
Ususret Božiću i Novoj godini!
 
 


Ususret Božiću i Novoj godini!

Znamo i volimo svirati i pjevati.

I želimo s vama podijeliti poruke mira i ljubavi!

 

Naš najdublji strah nije da smo nesposobni.
Naš najdublji strah je da smo moćni izvan svih granica.
Plaši nas naše svjetlo, a ne naš mrak.
Pitamo se, tko sam ja da budem briljantan, divan, talentiran, nevjerojatan?
No, zapravo, tko smo mi da to ne bismo bili? …
Kad našem  svjetlu dopustimo da sja, mi nesvjesno dajemo dozvolu  i drugim ljudima da i oni čine isto…

          Iz knjige Marianne Williamson  Povratak u ljubav

Pod velikim odmorom, u našoj Galeriji Anima, na drugom katu, pridružite nam se:

Srijeda, 17. prosinca – 10.25

Ana Žagmešter, flauta, 1.b

Bruna Antić, flauta, 1.b

Josip Dorić, harmonika, 1.b

 

Jeremy Goncalves Lozano, saksofon, 2.h


 Ponedjeljak, 22. prosinca – 10.25

Iva Ivačić, sintisajzer i vokal, 4.a

Ante Zeljko, klarinet, 4.a
 
Petar Zeljko, gitara, 3.b


Utorak, 23. prosinca – 13.50  i 15.10.

3.b razred, sviranje i pjevanje

Objavio : admin, 17.12.2014 10:41
spacer spacer
 
X. DOBROTVORNA AUKCIJA UMJETNINA
 
 

X. DOBROTVORNA AUKCIJA UMJETNINA

četvrtak, 18. prosinca u 19.30

U organizaciji Kluba Zaprešićana Zapreščan, a u suradnji s našom školom te pod pokroviteljstvom Grada Zaprešića, održat će se jubilarna, X. dobrotvorna aukcija umjetnina.

Na aukciji bit će ponuđeno 27 slika, dres Luke Modrića te poklon iznenađenja. Prikupljena sredstva daruju se, prema prijedlozima Centra za socijalnu skrb u Zaprešiću, potrebitima, a posebno mladima sa zaprešićkog kraja.

 U glazbenom dijelu sudjeluju i naši učenici: Iva Ivančić, 4.a i Bruno Jelić, 3.e sa svojim tamburaškim sastavom.

 Aukcija će se održati u četvrtak, 18. prosinca 2014. u 19.30 u našoj školi, u višenamjenskoj dvorani u prizemlju.

 

Objavio : admin, 15.12.2014 23:58
spacer spacer
 
Hajde da se dogovorimo
 
 

Hajde da se dogovorimo

 

Susret sa sociologinjom i komunikologinjom

Petrom Skelin Giljanović

petak, 5. 12. 2014. u 13. 10, prizemlje, višenamjenska dvorana

Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige bio je posvećen temi ljubavi. Naša tribina nosi naslov poznate pjesme nedavno preminulog književnika Zvonimira Baloga. U spomen na najnagrađivanijeg hrvatskog dječjeg pisca,  Lara Fiolić, 1 a. pročitat će njegovu pjesmu Hajde da se dogovorimo, a naša tribina bavit će se pitanjem ljubavi i poštovanja prema sebi i drugima, problematizirajući prije svega komunikaciju i odnose izvan same nastave i na društvenim mrežama.

Naša gošća, Petra Skelin Giljanović sudjelovala je na nekoliko znanstvenih konferencija i simpozija, a pripada i prvoj generaciji Komunikološke škole Matice hrvatske. Bila je uključena i u rad Savjetovališta Luka Ritz. Koautorica je znanstvenog rada objavljenog u zborniku Djeca medija. Posebna su područja njenog interesa  metodologija istraživanja, mediji, djeca, nasilje, kultura i zdravstvo.

Susret vode: Kristina Andrić, 3.a, Andrea Bernat, 4.b, Bruno Fintić, 2.c Ivana Hamberger, 4.d, , Ena Sučec, 2 f  i Jakov Šalata, 2 c.

Objavio : admin, 02.12.2014 15:32
spacer spacer
 
Prvi svjetski rat: tragovi u mojoj okolini
 
 

Izložba

Prvi svjetski rat: tragovi u mojoj okolini

27. XI. – 3.XII. 2014.

Galerija Anima

Stota godišnjica početka Prvog svjetskog rata, u središtu je interesa europske i hrvatske javnosti. Svjedoci smo brojnih izložbi kao i televizijskih i radijskih emisija koji podsjećaju na rat koji je desetkovao Europu i demografski i materijalno.

Učenici naše škole priredili su plakate na temu Prvog svjetskog rata, uz mentorstvo profesorice Petre Katarinčić, koje možete pogledati u hodniku na II. katu, uz učionicu povijesti. U Galeriji Anima, do 3. prosinca, postavljena je izložba Prvi svjetski rat: tragovi u mojoj okolini. Izložba je rezultat dvojezičnog projekta (hrvatski i njemački jezik) koji je vodio dr. Gerald Hühner s učenicima XVIII. gimnazije, a u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom Zagreb, Hrvatskim državnim arhivom, Hrvatskim institutom za povijest i Maticom hrvatskom. Od osobnih životnih priča i patnji, do istraživanja o temi Rat i mediji izložbom pratimo tragove koje  je ovaj rat ostavio u mnogim obiteljskim pričama i društvu samome.

Više o ovoj putujućoj izložbi možete pročitati na:
http://www.gerald.huehner.org/18/1wkaus.htm

Objavio : admin, 27.11.2014 20:06
spacer spacer
 
 
 

DSD-CUP Zaprešić

IV. Međunarodni rukometni turnir, 7. studenoga 2014.

 U petak, 7. studenoga u sportskoj dvorani naše škole održava se Međunarodni rukometni turnir DSD-CUPZaprešić. Turnir počinje u 10.00 sati.

Na natjecanju sudjeluju, kao i protekle tri godine:

- DSDCROATIA (XVIII.gimnazija Zagreb, Gimnazija Lucijana Vranjanina i SŠ Ban Josip Jelačić, Zaprešić)

- GimnazijaGyönk, Mađarska

- GimnazijaPtuj, Slovenija

- HIBHandball - TeamGraz, Austrija

Ove godine prvi put sudjeluje i rukometna momčad Škola #3 iz Sokala/Ukrajina.
Objavio : admin, 06.11.2014 18:30
spacer spacer
 
Moje ideje za bolju Europu
 
 

Potaknuti prijedlogom profesorice Zvonimire Špoljar, učenici 4.a razreda javili su se na natječaj „Moje ideje za bolju Europu“ u organizaciji  Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj. Natječaj je organiziran kako bi Ured za informiranje Europskog parlamenta prikupio radove srednjoškolaca na temu bolje budućnosti te najkreativnije i najoriginalnije nagradio. Pobjednici natječaja su tri rada (plakata ili videa) koji najoriginalnije odgovore na izazov naslova natječaja. Nagrada je pravo sudjelovanja u programu „Euroscola“ Europskog parlamenta – odnosno tri subvencije za putovanje u Strasbourg (Francuska) za 24 učenika i 2 mentora. Ukupno se prijavilo 100 radova i konkurencija je bila velika. Nažalost naš video nije odabran među tri pobjednička videa. Čestitamo svim pobjednicima na osvojenim nagradama.   

https://www.youtube.com/watch?v=OXbcO71Kyuc&feature=youtu.be

Stela Galušić, 4.a

Objavio : admin, 28.10.2014 10:43
spacer spacer
 
Happy
 
 

20. ožujka je od strane Ujedinjenih naroda (UN) proglašen Međunarodni dan sreće. U našoj smo školi taj dan odlučili obilježiti plesom na taktove svjetski poznatog hita „Happy“ Pharrella Wiliamsa i, naravno, snimiti prigodan video-spot.

Video-spot koji ima već gotovo 7500 pogleda i za koji nam čestitke stižu sa svih strana možete pogledati na http://www.youtube.com/watch?v=RnPeHas4wEU

Očito smo se svidjeli organizatorima stranice http://www.wearehappyfrom.com/ jer su nas samoinicijativno uvrstili na svoju stranicu pa se tako i naš Zaprešić našao u društvu 1392 grada sa svojim verzijama globalnog „happy“-trenda.

Hvala svim učenicima i nastavnicima koji su plesom sudjelovali u snimanju. Moramo osobito istaknuti najrasplesanije  učenike prošlogodišnjeg 4.b razreda, zatim „soliste“ Tinu Studak (4.b) i Filipa Vodopića (4.a) (svi su već na fakultetima!) te nastavnike Željku Winkler, Željka Borovca i Miroslava Miljkovića (organizacija i snimanje).

Velike zahvale na stručnosti, entuzijazmu i tehničkoj podršci upućujemo i Tomislavu Krištofiću te Jadranku Lopatiću iz Foto kino video kluba Zaprešić (http://www.fkvkz.hr/) bez kojih spot ne bi bio na ovako zavidnoj produkcijskoj razini.
Objavio : admin, 26.10.2014 11:53
spacer spacer
 
ŠKOLSKI KURIKULUM 14-15
 
 

Školski kurikulum opisuje mnogobrojne aktivnosti učenika i nastavnika izvan redovne nastave. Slobodno možemo reći da je on „duša škole“ jer pokazuje ono po čemu je svaka škola specifična, u čemu se razlikuje od drugih škola koje imaju iste obrazovne programe.

U Školskom kurikulumu se mogu naći podaci o izbornoj i fakultativnoj nastavi, izvannastavnim aktivnostima, školskim projektima te planiranoj izvanučioničkoj nastavi (terenskoj nastavi, školskim izletima i ekskurzijama te posjetima) . Osim toga, u našem kurikulumu ćete naći i podatke o rezultatima učenika na natjecanjima znanja i vještina u prošloj školskoj godini te Misiju i Viziju škole, kako smo ih sami definirali.

Pozivamo sve da pogledaju čime ćemo se sve baviti u tekućoj školskoj godini, a našim učenicima i pripomenuti da nije kasno da se u uključe u željene aktivnosti.

Školski kurikulum 2014/2015

Objavio : admin, 24.10.2014 00:00
spacer spacer
 
Dvostruki teret - učenje o nacionalsocijalizmu i holokaustu
 
 


Naša škola sudjeluje u međunarodnom projektu "Dvostruki teret - učenje o nacionalsocijalizmu i holokaustu" u organizaciji Goethe-Instituta Kroatien. 

Više informacija o projektu možete naći OVDJE (pdf).
Objavio : admin, 13.10.2014 22:27
spacer spacer
 
OBAVIJEST O POLAGANJU POMOĆNIČKOG ISPITA
 
 
Pisani dio ispita održat će se u petak, 10. listopada 2014. godine u školi prema sljedećem rasporedu:
  • Kuhar, konobar, slastičar     - u 9.00 sati
  • Frizer                                 - u 14.00 sati
Objavio : admin, 08.10.2014 11:39
spacer spacer
 
OBAVIJEST POLAZNICIMA OBRAZOVANJA
 
 
OBAVIJEST POLAZNICIMA OBRAZOVANJA ODRASLIH U ŠKOLSKOJ 2014./2015. GODINI

Sastanak s upisanim polaznicima održat će se u ponedjeljak, 6.10.2014. godine u 18.00 sati u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić.

Objavio : admin, 06.10.2014 09:59
spacer spacer
 
Uz 11. rođendan škole izložba Dragutina Peričkog!
 
 

UZ 11. ROĐENDAN ŠKOLE

IZLOŽBA DRAGUTINA PERIČKOG!

 
U povodu 11. rođendana naše škole, u utorak, 7. listopada u 19.30 u galeriji Anima otvorit će se izložba slika Dragutina Peričkog – Pikija, samoukog slikara iz Zaprešića.

Izložbu, organiziranu u suradnji s Klubom Zaprešićana Zapreščan, otvorit će povjesničarka umjetnosti Keti Bradanović, prof.

U svečanosti otvorenja čut ćemo poeziju zaprešićkih pjesnika i pjesnikinju Branku Laljak. U glazbenom dijelu sudjeluju učenici za klarinetom: Ivan Sporiš, 4. d i Ante Zeljko, 4.a. Ante Zeljko nastupit će u duetu s Dorianom Milinkovićem iz Zaprešića.

 Pozivnicu možete preuzeti OVDJE.

DOBRO DOŠLI!

Objavio : admin, 02.10.2014 23:17
spacer spacer
 
OBRAZOVANJE ODRASLIH
 
 

Počelo je upisno razdoblje u programima OBRAZOVANJA ODRASLIH  u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić Zaprešić.

Polaznike upisujemo u sljedeće programe:

  • Komercijalist
  • Turističko hotelijerski komercijalist
  • Ekonomist
  • Hotelijersko turistički tehničar
  • Prodavač
  • Kuhar, Slastičar i Konobar

 

Pozivamo sve zainteresirane kandidate da se jave od  8. do  26. rujna 2014. godine na prijavu za upis. Nakon toga slijedi i sam upis koji će se održati 30. rujna i 1. listopada.

Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 33 99 984.

ZNANJE JE MOĆ – PRIDRUŽITE NAM SE!

Objavio : maja, 09.09.2014 00:05
spacer spacer
 
OBAVIJEST O UPISU UČENIKA U PRVI RAZRED (JESENSKI ROK) U ŠK.GOD. 2014./2015.
 
 
Upis učenika u prvi razred provodi se  5.9. 2014. od 9:00 do 13:00 sati.

Učenici su dužni dostaviti sljedeću dokumentaciju:


PRODAVAČ - upisnica, potvrda nadležnog školskog liječnika

KONOBAR - upisnica, potvrda nadležnog školskog liječnika

FRIZER - upisnica, liječnička svjedodžba medicine rada

Učenici koji su ostvarili dodatne bodove trebaju donijeti dokumentaciju kojom to potvrđuju.
Objavio : maja, 04.09.2014 09:19
spacer spacer
 
Prijevoz
 
 
Potvrdu za ostvarivanje prava na sufinanciranje međumjesnoga javnog prijevoza 28.08.2014. možete preuzeti OVDJE
Objavio : admin, 02.09.2014 15:19
spacer spacer
    Arhiva : [0] 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
Pravilnik

Pravilnik o izradbi i obrani zavrsnog rada možete preuzeti OVDJE.

Udžbenici

Konačne liste odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava prema odabiru stručnih aktiva u školama možete preuzeti OVDJE_2014_ver4.

Državna Matura

Informacije od državnoj maturi možete naći OVDJE

 

Završni rad

Upute za izradbu i obranu završnog rada OVDJE.

Poslovnik o radu školskog prosudbenog povjerenstva i povjerenstva za obranu završnog rada. OVDJE

Milenijska fotka

Veća verzija OVDJE

Školski kurikulum

Školski kurikulum za šk.god. 2014./2015. daje pregled izborne nastave, izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti, stručnih posjeta i ekskurzija, te posebnih projekata naše škole. Preuzeti ga možete na linku ispod.

sk2014v1

Lektira

Popis lektire nalazi se na knjižnici!

Informacije

Termini informacija razrednika
nalaze se

PREUZMI !v4!

Otvoreni sati

Termini otvorenih sata

PREUZMI v4!.

Prijevoz

Potvrdu za ostvarivanje prava na sufinanciranje međumjesnoga javnog prijevoza 28.08.2014. možete preuzeti OVDJE_28082014