skola
izbornik
spacer
image
spacer
image
spacer
aeht image
spacer
icm
spacer
etwinning
spacer
etwinning
spacer
industrija 4.0
 
zoom
 
ZVUK, TON, GLAZBA-INTERDISCIPLINARNA NASTAVA FIZIKE I GLAZBENE UMJETNOSTI
 
 

Nakon što su učenici trećih razreda gimnazije i tehničara za računalstvo u sklopu nastave fizike upoznali pojam zvuk, ton, zvučni val, zamolili smo profesoricu klavira Carmen Stepić da iz perspektive muzičara obogati ove ponekad zahtjevne nastavne sadržaje svojim neupitnim glazbenim znanjem i iskustvom.

Dana 26.4.2024. našu školu posjetila je profesorica klavira Carmen Stepić te održala predavanje na temu Povijest razvoja glazbe i notnog zapisa. U sklopu predavanja učenici su čuli zanimljivosti o povijesnom razvoju glazbe, zanimljivosti iz života poznatih skladatelja te načinu na koji se glazba zapisivala od srednjeg vijeka pa do suvremenog doba.

Nakon predavanja profesorica Stepić održala je radionicu u kojoj su učenici vježbali „čuti“ klasičnu glazbu, prepoznati temu, razaznati razliku između dura i mola, pojedinih ljestvica i sličnih zanimljivih glazbenih pojmova.

Na kraju predavanja i radionice čuli smo sjajne klavirske izvedbe poznatih klasičnih i suvremenih autora koje su izveli učenici iz klase profesorice Stepić.

I što reći na kraju….sjajno smo se zabavili, puno naučili i proširili svoje vidike. Fiziku smo doživjeli kao umjetnost, a glazbu kao znanost.

Objavio : admin, 19.05.2024 22:32
spacer spacer
 
U SŠ Ban Josip Jelačić u Zaprešiću održan je Dan otvorenih vrata i školskih projekata
 
 

Na Danu otvorenih vrata i školskih projekata 9. svibnja 2024., u sklopu diseminacijskih aktivnosti Erasmus akreditacije u području odgoja i općeg obrazovanja, u SŠ Ban Josip Jelačić u Zaprešiću predstavljeni su projekti koji se u školi provode cijelu nastavnu godinu na školskoj, lokalnoj, županijskoj, međužupanijskoj, državnoj, ali i međunarodnoj razini. Učenici su pod budnim okom svojih mentora osmašima lokalnih osnovnih škola i učenicima te nastavnicima naše škole, kao i zainteresiranoj javnosti, predstavili aktivnosti provođene u sklopu diseminacijskih projekata, ali i krajnje rezultate (interaktivne izložbe, plakate, kvizove, rezultate istraživanja, podcaste, intervjue, case studies…)

Održano je sedam interaktivnih predavanja koja su se usredotočila na digitalnu pismenost, inovativne metode poučavanja, višejezični pristup nastavi te promicanje svijesti o pripadnosti Europskoj uniji uz poticanje aktivnog i odgovornog građanstva.

Provede su dvije učeničke mobilnosti u Španjolsku (Colegio sagrado Corazon de Maracena, Granada), ....

Objavio : admin, 13.05.2024 09:31
spacer spacer
 
DAN OTVORENIH VRATA I ŠKOLSKIH PROJEKATA
 
 

„U četvrtak, 9. svibnja 2024. godine u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić održat će se Dan otvorenih vrata i školskih projekata. Škola otvara svoja vrata od 8 do 14 sati za sve osnovne škole našeg područja, a paralelno učenici naše škole sudjeluju u interdisciplinarnim projektima. Ovogodišnja središnja tema školskih projekata je VRIJEME i učenici će na razne praktične načine obraditi tu temu. Tako će biti projekata vezanih za kreativno i slobodno vrijeme (vrijeme s glinom,  vrijeme za sport, ples, pjesmu i film, vrijeme za crtanje i glumu) gdje će učenici predstaviti svoje izvannastavne aktivnosti koje pohađaju tijekom godine i svoj rad drugim učenicima. Osim toga predstavi će se projekti današnjeg vremena poput 3D modeliranja i dizajna, elektronike, projekti vezanih za jezike, provedenih u sklopu Erasmus aktivnosti, okoliš kao i poduzetnički i EU projekti. Našu školu u 13 sati posjetit će predstavnici privatnih poslovnih subjekata te prezentirati i ponuditi našim maturantima poslove za budućnost.

Pozivamo vas sve da budite dio naše vremenske priče i osjetite kako kuca naš školsko srce!“

RASPORED
Objavio : admin, 08.05.2024 14:44
spacer spacer
 
Umjetna inteligencija u povijesnu okružju
 
 

U sklopu Erasmus+ Akreditacije u području općeg odgoja i obrazovanja, profesorica Suzana Ban pohađala je  strukturirani tečaj pod nazivom: Artificial Intelligence for Education: Exploring the Frontiers of ICT. Tečaj se održao na Malti od 22. do 27. travnja 2024. i na njemu su sudjelovali profesori iz mnogih europskih zemalja: Norveške, Francuske, Belgije, Poljske, Njemačke i, dakako, Hrvatske.

Tema tečaja bila je upotreba umjetne inteligencije u obrazovanju, te je obuhvaćao interaktivna predavanja o tome što zapravo umjetna inteligencija jest i koji su veliki jezični modeli umjetne inteligencije prikladni za upotrebu u školskom okružju. Bilo je tu i praktičnog iskustva korištenja i integriranja chat GPT-a u poučavanju, i to ne samo u nastavni stranih jezika nego i drugih predmeta poput matematike, kemije, povijest i dr.

U sklopu tečaja prezentirani su brojni korisni alati koji se ...

Objavio : admin, 03.05.2024 11:42
spacer spacer
 
Strukturirani tečaj Educational Robotics: Gamifying the Classroom
 
 

U sklopu Akreditacije u području općeg odgoja i obrazovanja, nastavnica Irena Majer Postružin pohađala je strukturirani tečaj Educational Robotics: Gamifying the Classroom u Málagi, Španjolska u terminu 15.4. – 19.4. 2024. te organizaciji tvrtke Idevelop. 

Program tečaja započeo je „ice breaking“ aktivnostima koje su poticale suradničko učenje među sudionicima tečaja iz Belgije, Hrvatske, Italije, Poljske i Rumunjske, a nastavio je proučavanjem gamifikacije i njene primjene u poučavanju, koristeći interaktivne platforme kao što su:  Kahoot!, Quizziz i Plickers, postavljajući time temelje za daljnje učenje. Predstavljen je i koncept pod nazivom „Flipped classroom“ (obrnuta učionica) te različiti tipovi takvog načina učenja i poučavanja te njegova primjena u svakodnevnom radu u nastavi.

Također, sudionici su se „igrali“  robotskim setom lego WeDo, otkrivajući razne mogućnosti robota......

Objavio : admin, 03.05.2024 11:38
spacer spacer
 
SUDJELOVALI SMO KAO KLUB ZASTUPNIKA SSBJJ NA 11. SIMULIRANOJ SJEDNICI HRVATSKOG SABORA
 
 
U ponedjeljak 29. travnja 2024. sudjelovali smo na 11. Simuliranoj sjednici Hrvatskog sabora za srednje škole. Klub zastupnika SŠBJJ bio je u sastavu: Borna Flegar (4.A), Petar Kovačićek (3.C), Mateo Zrinjan (4 A) te izvjestiteljica Lorena Tašić (4.B). Raspravljalo se o Zakonu o sustavu civilne zaštite. Borna i Petar odlično su izložili svoja izlaganja u trajanju od 5 minuta, tj. svaki po 2,5 minute. Mateo je imao priliku dati repliku u trajanju od 1 minute, a Lorena je sve pratila preko linka Simuliranje sjednice kao izvjestiteljica škole. Imali su svi zajedno priliku i glasati o predloženim amandmanima i konačnom prijedlogu zaključka. Naravno, sve je bilo usvojeno većinom glasova. Bila je to jedna uspješna Simulirana sjednica HS sastavljena od učenika srednjih škola iz cijele Hrvatske.
Objavio : admin, 03.05.2024 11:35
spacer spacer
 
Državno natjecanje iz Fizike
 
 

Još jedan vrhunski rezultat  na Državnom natjecanju, ovaj put  iz fizike !
 
Učenik 3.e razreda (tehničar za računalstvo) Matej Tomić sudjelovao je od 15.-18.4.2024. na Državnom natjecanju iz fizike. Na tom prestižnom natjecanju u konkurenciji s matematičkim gimnazijama, Matej je osvojio četvrto mjesto i treću nagradu. Čestitke Mateju Tomiću i mentorici Vesni Marić.
 
 
 

Objavio : admin, 30.04.2024 20:40
spacer spacer
 
Djelatnici SŠBJJ na promatranju nastave u Belgiji
 
 

Ravnatelj Srednje škole Ban Josip jelačić iz Zaprešića, Alan Labus i nastavnica Željka Winkler boravili su u periodu od 21. do 25. travnja 2024. u Belgiji u u sklopu Erasmus+ Akreditacije u području općeg odgoja i obrazovanja. Posjetili su školu GO! Atheneum Geraardsbergen gdje su promatrali kako funkcionira jedna velika polivalentna škola, strukturu i načine vođenja škole, participaciju učenika u procesu donošenja odluka te ekološku orijentaciju škole kroz razne inicijative. Škola ima dvije ravnateljice, jedna je zadužena za menađment, komunikaciju s tijelima lokalne samouprave te suradnju s Ministastvom, a druga za operativni dio organizacije nastave, direktan rad s nastavnicima i učenicima. Nastava se održava u suvremeno opremeljnim prostorima koji omogućuju rad u skupinama. Na početku sata nastavnik daje opće informacije ili upute o temi, a onda učenici istražuju te rješavaju zadatke u skupinama. Često se nastava održava u otvorenim prostorima pored kojih se može i prolaziti. Specifičnost njihove škole je i rad u posebno opremljenoj učionici/samostalnoj zgradi AGORA. AGORA je podijeljena u dva dijela. Jedan dio je za početak sata kada nastavnik daje opće upute, te veći dio koji je prilagođen za rad u skupini, kako za stolovima, tako i u ugodnijim foteljama i sofama. Specifičnost je da se tema obrađuje interdisciplinarno i tada su u ........

GALERIJA

Objavio : admin, 30.04.2024 15:07
spacer spacer
 
Učenici i nastavnici Srednje škole Ban Josip Jelačić iz Zaprešića boravili u Latviji
 
 

U latvijskom gradu Ogre četvero učenika i dvoje nastavnika Srednje škole Ban Josip Jelačić iz Zaprešića boravili su na aktivnostima u sklopu Erasmus akreditacije u području odgoja i općeg obrazovanja.

Nastavnica sociologije, politike i gospodarstva i etike Zvonimira Špoljar pratila je nastavu u Ogre Valsts gimnaziji  u gradu Ogre u periodu od 23. travnja  do 26. travnja 2024. godine. Aktivnosti su uključivale praćenje nastave na predmetima Project management, Fundamentals of Entrepreneurship i Growth mindset kroz različite razrede. Promatrala se uključenost digitalne tehnologije u proces učenja i  nastavu, strategije upravljanja, interakcija učenika, načina davanja povratnih informacija te kritička analiza primijenjene inovativne metodologije.

Nastavnik geografije i povijesti Dario Pavlović te grupa od četiri učenika i učenica, Valerija Rožić, Stjepan Špoljar, Mia Rakić i Marina Kraljević sudjelovali su u različitim aktivnostima pripremljenim od strane domaćina.  Učenici su kroz aktivnosti razvijali svoje jezične vještine, razvijali međunarodnu suradnju, slušali i učili o samoodrživosti i ekologiji te promovirali EU i njezine tekovine.

Strukturirano se učilo kroz izvanučioničku nastavu. Posjetila se Kuldiga, gradu pod zaštitom UNESCO-a, gradski vrt, najširi vodopad u Europi Ventas Rumba te pješčana špilja Riežupe. Zatim je bila vođena tura po starom dijelu Rige i ulici Alberta poznatoj po secesijskoj arhitekturi. Posjetila se i središnja tržnica u Rigi kao UNESCO - ova svjetska baština te grad Jurmala na obali Baltičkog mora.

Nastavnici su tako upoznati s latvijskom obrazovnim sustavom. Usporedila se nastavna praksa u Hrvatskoj i Latviji, upoznalo se mnogo drugih nastavnika iz Italije i Španjolske te razmijenila iskustva i dogovorila daljnja suradnja kroz nove projekte, ali se obogatilo i iskustveno učenje.
Objavio : admin, 30.04.2024 15:00
spacer spacer
 
Opet imam DRŽAVNOG PRVAKA
 
 

Imam DRŽAVNOG PRVAKA iz informatike i DRŽAVNOG VICEPRVAKA!


1. mjesto
u državi osvojio je Marin Brundić, 3.e razred

2. mjesto u državi osvojio je Matej Tomić, 3.e razred

Od 9.4.2024. do 12.4.2024. u Vodicama se održavalo Državno natjecanje iz informatike na kojemu je sudjelovalo dvoje naših učenika smjera Tehničar za računalstvo. Ove godine borba za medalju počela je odmah prvi dan tako da nije bilo mjesta odmoru, ali to nije predstavljalo problem Marinu Brundiću i Mateju Tomiću, te su osvojili 1. i 2. mjesto u državi. Ovim uspjehom naši tehničari za računalstvo nastavili su prošlogodišnji niz vrhunskih rezultata (100% riješenost državne mature iz informatike, 4. najbolji strukovni razred u državi po rezultatima državne mature itd ..). Još jednom čestitke obojici učenika na iznimnim rezultatima, također čestitke i  njihovom mentoru Danijelu Ptičaru.

Objavio : admin, 28.04.2024 23:39
spacer spacer
 
Aktivnost praćenja rada u sklopu Erasmus+ Akreditacije u području općeg odgoja i obrazovanja
 
 

Srednja je škola Ban Josip Jelačić u Zaprešiću ponosni je nosioc Erasmus+ Akreditacije u području odgoja i općeg obrazovanja. Druga programska godina traje od 1.6.2023. godine, a to su vrijeme u školi iskoristili za rad na četiri osnovna cilja: primjena inovativnih metoda poučavanja i razvijanje transverzalnih vještina uz digitalno opismenjavanje, promicanje višejezičnosti, obrazovanje za okolišnu održivost i aktivno i odgovorno sudjelovanje u demokratskom životu EU-a te unapređivanje kvalitete rukovođenja škole.


U periodu od 22. do 26. travnja 2024. godine, izvrsne savjetnice Helga Kraljik, nastavnica engleskog i njemačkog jezika te Željka Brezni, nastavnica njemačkog i francuskog jezika, sudjelovale su u aktivnosti praćenja rada (job shadowing activity) u FUNDACIÓN BENÉFICA INSTITUCIÓN ROJAS COLEGIO SAGRADO CORAZÓN u Maraceni, Španjolska. U školi je istovremeno boravila grupa učenika i četiri nastavnice iz Italije, s kojima je dogovorena daljnja suradnja. Već na samom ulasku u školu, nastavnice su dočekala poznata lica s domaćinstva učeničke mobilnosti i aktivnosti praćenja rada iz prošlog mjeseca.

Nastavnice su sudjelovale na nastavi, upoznale su se s načinom funkcioniranja ove kompleksne ustanove .....
Objavio : admin, 28.04.2024 23:35
spacer spacer
 
eTwinning European prize 2024 za projekt
 
 

eTwinning European prize 2024 za najbolje eTwinning projekte u protekloj školskoj godini pripala je i našoj školi zahvaljujući sudjelovanju u projektu "Code of Mystery". Projekt je nagrađen kao najbolji u kategoriji 16-19 godina. Čestitamo svim učenicima koji su sudjelovali te mentorici nastavnici Ivani Imbrija.

https://school-education.ec.europa.eu/en/insights/news/etwinning-european-prizes-2024
Objavio : admin, 28.04.2024 23:32
spacer spacer
 
Erasmus+ Akreditacija: Učenici iz Granade i Ogre s učenicima SŠ Ban Josip Jelačić u Zaprešiću
 
 

Učenici iz Granade u Španjolskoj i grada Ogre u Latviji, sudjelovali su u učeničkoj mobilnosti u sklopu programa Erasmus+ Akreditacija, koja je organizirana u suradnji s našom školom, SŠ Ban Josip Jelačić u Zaprešiću. Ova inspirativna razmjena trajala je 6 dana, tijekom kojih su učenici imali priliku istraživati i upoznavati raznolikosti kultura, jezika i obrazovnih sustava.

Jedan od ključnih aspekata ove mobilnosti bilo je sudjelovanje učenika u nastavi različitih predmeta kako bi stekli uvid u hrvatski obrazovni sustav. Učenici su pratili nastavu iz povijesti, njemačkog, hrvatskog, ekonomije, matematike, geografije i engleskog jezika. Ovo iskustvo pružilo im je dragocjen uvid u različite pristupe učenju i nastavi diljem Europe.

Uz redovitu nastavu, učenici su sudjelovali i u ....

Objavio : admin, 25.04.2024 11:26
spacer spacer
 
eTwinning projekt: Sustainable Solutions
 
 
Kao nositelji oznake eTwinning škole, Srednja škola Ban Josip Jelačić i ove je školske godine uključena u nekoliko eTwinning projekata.

Jednogodišnji eTwinning projekt Sustainable Solutions počeo je u listopadu 2023. godine, u suradnji s partnerima iz Latvije, Rumunjske, Turske i Grčke, partnerima u Erasmus+ KA 220 Sustainable Solutions, Održiva rješenja - Instagram. (TwinSpace projekta)


Na Danu otvorenih vrata i školskih projekata 2024. 9. svibnja 2024. godine, predstavit ćemo niz aktivnosti provedenih u sklopu ovog međunarodnog projekta koji se istovremeno odvija u školi i na ESEP platformi. Hitna potreba za rješavanjem gorućeg pitanja klimatskih promjena i njihova utjecaja na naš okoliš misao je vodilja ovog projekta. Kroz projektne aktivnosti učenici iz različitih zemalja imaju priliku raditi zajedno na digitalnim izazovima i izazovima povezanim s klimatskim promjenama, dijeleći svoje različite kulturne perspektive i učeći jedni od drugih. 

Objavio : admin, 16.04.2024 01:21
spacer spacer
 
eTwinning projekt: AI in the Classroom – Turning a New Leaf
 
 

Srednja škola Ban Josip Jelačić ponosno nosi oznaku eTwinning škole. Tako smo i ove školske godine uključeni u niz eTwinning projekata, a jedan od njih je i jednogodišnji eTwinning projekt AI in the Classroom – Turning a New Leaf počeo je u rujnu 2023. godine, u suradnji s partnerima iz Grčke, Italije, Latvije, Turske i Cipra, partnerima iz dosadašnjih Erasmus+ projekata. (TwinSpace projekta)

Na Danu otvorenih vrata i školskih projekata 2024. 9. svibnja 2024. godine, predstavit ćemo niz aktivnosti provedenih u sklopu ovog međunarodnog projekta koji se istovremeno odvija u školi i na ESEP platformi. Učenici promišljaju o prednostima i nedostatcima upotrebe UI-ja u nastavi, razrađuju pravila upotrebe iste, upozbaju se s različitim alatima te proučvaju i debatiraju o temi. Primarni cilj ovog projekta je poticanje razumijevanja umjetne inteligencije (UI) i njenih implikacija. Kroz različite aktivnosti, potiče se učenike da kritički promišljaju o razvoju Ui-ja, utjecaju na društvo i etičkim pitanjima koja proizlaze iz toga.

Ciljevi projekta su: promoviranje višejezičnosti, uvođenje inovativnih metoda poučavanja, razvoj ....

Objavio : admin, 14.04.2024 20:32
spacer spacer
 
Erasmus+ KA220: Sustainable Solutions (Održiva rješenja)
 
 

Tijekom proljetnih praznika (3.-4. travnja 2024.) dvije nastavnice naše škole sudjelovale su na TPM (Mid-Term Transnational Project Meeting) sastanku u sklopu Erasmus+ KA220 projekta Sustainable Solutions, S&S (Održiva trješenja - Instagram) u Klaipedi, Litva.

Na sastanku su predstavljeni rezultati dosadašnjeg rada: eknjiga prvog tzv. intellectual output The Sustainability Problem-Solving Toolkit(Alat za rješavanje problema održivosti) te rezultati istraživanja stavova nastavnika o primjeni iste u svome radu. Nadalje, partneri su dogovorili uvjete i pravila koja vode ka ispunjenju svih ciljeva projekta, dogovoren je format, rokovi i način izrade drugog rezultata Eco-Tech Skills Curriculum u kojem je naša škola zadužena za Module 1: Green Lesson Design. Na sastanku je predstavljen predložak za izradu istog te su dogovoreni online sastanci za konzultacije kao i rokovi. The Sustainability Problem-Solving Toolkitdostupan je u pdf i online verziji.

 

Motivacija iza projekta Održiva rješenja je hitna potreba za rješavanjem ...

Objavio : admin, 07.04.2024 23:00
spacer spacer
 
Akreditacije Erasmus
 
 

U sklopu aktivnosti druge programske godine Akreditacije Erasmus u području odgoja i obrazovanja Srednje škole Ban Josip Jelačić, školski pedagog Miroslav Miljković je boravio na praćenju rada (job shadowing) od 4. do 7. ožujka 2024. godine. u srednjoj školi IES Enric Soler i Godes. Škola se nalazi u mjestu Benifaió koje je smješteno kraj grada Valencie na zapadnoj obali Sredozemnog mora. Radi se o srednjoj školi koja u španjolskom obrazovnom sustavu obuhvaća učenike u dobi od 12. do 16. godine (niža srednja škola) te od 16. do 18. godine (viša srednja škola). Ukupno ima više od 400 učenika, a posebnost je da su oni pripadnici čak 21 različite nacionalnosti pa škola ne samo da njeguje već živi multikulturalnost.

Kao član školskog podtima koji se u sklopu spomenute akreditacije bavi ....

Objavio : admin, 18.03.2024 02:14
spacer spacer
 
Razred Šveđana u SŠBJJ
 
 

U sklopu Akreditacije srednje škole Klara Teoretiska Gymnasium iz Goteborga iz Švedske grupa učenika i nastavnika gostovali su u našoj školi na grupnoj mobilnosti u razdoblju od 5. do 7. ožujka 2024. Jedan cijeli razred nam je došao u posjet te smo s njima u međunarodnim timovima s našim gimnazijalcima realizirali radionice, ogledne satove, terensku nastavu i neformalna druženja kako nastavnika, tako i učenika. Prvi dan učenici gimnazijskih razreda uključeni u projektne aktivnosti imali su zajedničke radionice o toleranciji, multikulturi, aktivnom građanstvu i održivom razvoju. Nakon posjeta nastavi, engleskog jezika i informatike, okušali smo se i u zajedničkom plesu hrvatskih tradicionalnih plesova. Zagorski cug je u jednom trenu protutnjio cijelom školom uz smijeh i dobru volju. Drugi dan smo proveli jedan krasan kišni dan na Plitvicama, uz hrvatske prirodne ljepote i rekli bismo, švedsko vrijeme. Ali, ništa nam nije moglo taj dan pokvarit jer nakon cjelodnevnog boravka na svježem vlažnom zraku, učenici su se samostalno organizirali i večer proveli u Zagrebu na karaoke partiju. Slike i snimke su za pamćenje! Treći dan smo proveli u Zagrebu, a učenici su opet u međunarodnim timovima otkrivali Zagreb uz storytelling. Svaka grupa je dobila je deset zadataka, mjesta koja su morali naći, saznati nešto o njima te složiti priču uz fotografiju ili kratki video. Sve „priče“ smo objavili na zajedničkom Padletu. Nastavnici su dogovorili nastavak suradnje, saznali mnogo o različitostima i sličnostima kako u funkcioniranju države, tako i obrazovnog sustava pa i školskog života. Učenici su razvili simpatije, pala je poneka suzica, ali i poljubac.

Objavio : admin, 11.03.2024 11:44
spacer spacer
 
PREDAVANJE O DOBROVOLJNOM DARIVANJU KRVI
 
 
Naša je zadruga Ban i Sekcija za humanitarni rad za maturante škole u suradnji s Crvenim križem iz Zaprešića organizirala predavanje o dobrovoljnom darivanju krvi kao jednom od poželjnih načina humanosti. Kako bi potaknuli naše maturante na solidarnost u goste nam je došla mr.sc. Mirjanu Blažeković Šaban, dr. med. iz Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu koja je održala predavanje. Naime, krv je često nezamijenjivi lijek, a kako ju nije moguće proizvesti onda je čovjek jedini darivatelj krvi. Tijekom jedne godine u RH se prikupi oko 190 000 doza krvi, a jednom dozom možemo spasiti tri života. Nakon što su učenici saznali zašto je poželjno dobrovoljno darivati krv i koji su uvjeti za to pitali smo ih koliko bi njih darivalo krv. Ruku je podiglo pozamašan broj maturanata koji su ujedno i punoljetne osobe. Nadamo se da da smo potaknuli u njima želju za darivanjem ne bi li tako pridonijeli solidarnosti u našem društvu. 
 
Zvonimira Špoljar, prof.
Objavio : admin, 08.03.2024 01:45
spacer spacer
    Arhiva : [0] 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123
Virtualna šetnja

Erasmus akreditacije

https://sites.google.com/view/erasmusakreditacijassbjj/po%C4%8Detna-stranica

Erasmus+

Učenička zadruga

Višejezičnost

STEAM WEB

SSBJJ @ srednja.hr

e-Dnevnik

Pravilnik

Pravilnik o izradbi i obrani zavrsnog rada možete preuzeti OVDJE.

Udžbenici

Konačne liste odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava prema odabiru stručnih aktiva u školama možete preuzeti

OVDJE_2023_v1

Udžbenik povijesti

Državna Matura

Informacije od državnoj maturi možete naći OVDJE

 

Završni rad

Upute za izradbu i obranu završnog rada OVDJE.

Poslovnik o radu školskog prosudbenog povjerenstva i povjerenstva za obranu završnog rada. OVDJE

Milenijska fotka

Veća verzija OVDJE

Školski kurikulum

Školski kurikulum daje pregled izborne nastave, izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti, stručnih posjeta i ekskurzija, te posebnih projekata naše škole. Preuzeti ga možete na linku ispod.

sk_2023/2024_v1

Godišnji plan i program rada 2023 -2024 v1

Školski preventivni program

Lektira

Popis lektire nalazi se na knjižnici!

Informacije

Termini informacija razrednika
nalaze se

otvori

Otvoreni sati

Termini otvorenih sata

otvori

KONZULTACIJE

VRIJEME KONZULTACIJA ZA PRAKTIČNU NASTAVU

PREUZMI

Prijevoz

 Dokumenti i obrasci za prijevoz
(PREUZMI 30.08.2023)