logo
Za učenike

G Suite

Za učenike

e-Dnevnik

Keramička skupina Terra cotta

U našoj školi već desetak godina postoji keramička skupina. U njoj se izrađuju dekorativni predmeti: suvenir grada Zaprešića, keramički predmeti za uskršnji sajam i ostale prigode u školi: medalje za DSD kup, poklončići za različite prigode.

 

Kao rezultat naših radionica svakako treba istaknuti.Uskršnji sajam koji organiziramo već 12 godina, a njime prikupljamo novčanu pomoć za djecu iz Dječjeg doma Laduč

Nekada smo s prikupljenim sredstvima sa štićenicima išli u kupovinu odjevnih potrepština, a danas im darujemo poklon bon West Gatea kako bi kupili ono što im nedostaje. Predmete na našem sajmu na zaprešićkoj tržnici tjedan prije Uskrsa prodaju učenici naše škole u sklopu svoje Poslovne tvrtke, ali i svi ostali učenici koji se rado odazovu.

 

Djecu iz Dječjeg doma Laduč također ugošćujemo u našoj školi za Nikolinje te im darujemo frizure koje im naprave učenice našeg smjera frizer, kuhari, konobari i slastičari ih naprave mali domjenak, a ostali učenici ih vode po školi pa i odigraju koju utakmicu u školskoj dvorani. Mi ih opet posjetimo za Božić te im darujemo sitnicu za ispod bora.

 

Iz keramičke je skupine izašao i priznati zaprešićki suvenir naših profesorica Ivane Tomić i Zdravke Kramarić u kojima su se poigrale motivima Novih dvora, bana Jelačića, Jelačić šnita, ali  i Zaprešićem kao gradom znanja, mladosti i prirode.

Već petu godinu za redom izrađujemo i keramičke medalje za naš DSD rukometni kup.

Mnogo je učeničkih ruku prošlo i radionice i sajam, a volonterstvo i kreativni duh ono je što spaja učenike i profesore naše škole s našom lokalnom zajednicom.