Potresi

objavljeno: 18.03.2021 18:18

...

Što su potresi? Kako nastaju? Zašto nastaju? Je li ih moguće predvidjeti? Tko su seizmolozi? Na sva ova pitanja a i mnoga druga pokušat će odgovoriti učenici 4.e razreda, dana 23.3.2021. u 17,00h u višenamjenskoj učionici SŠ Ban Josip Jelačić u Zaprešiću. Pozivamo sve zainteresirane nastavnike na ovo nadasve aktualno i zanimljivo predavanje. U sklopu predavanja vidjet ćemo princip rada seizmografa kojeg je za ovu priliku izradio profesor Danijel Ptičar.

 Osim predavanja o potresu upoznat ćemo se sa likom i djelom jednog od naših najpoznatijih seizmologa, Dragutinom Cvijanovićem koji je osim fizici svoj život posvetio i umjetnosti, izdao je i mnoge zbirke pjesama.

U galeriji Anima biti će izložene fotografije snimljene nakon potresa u Zagrebu 22.3.2020. Fotografije je snimio profesor Danijel Ptičar, a uz fotografije kolege Ptičara biti će izložene i neke fotografije doktora Cvijanovića kao i neke od njegovih pjesama koje nam je ljubazno ustupio njegov sin profesor Nenad Cvijanović.

U predvorju škole na velikom ekranu pogledajte kratak, ali izuzetno dojmljiv i emotivan film o potresu koji je pogodio Zagreb 22.3.2020. Film nam je ljubazno ustupio jedan od poznatih zagrebačkih umjetnika Krešo Šarić, film će biti emitiran 22.3.2021. i 23.3.2021.

https://www.youtube.com/watch?v=Bg9_PNTqNBU

 

 Radujemo se vašem dolasku.