logo
Za učenike

G Suite

Za učenike

e-Dnevnik

Škola koja promiče zdravlje (SHE)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Škola je 2017. godine dobila certifikat škole koja promiče zdravlje u sklopu europske mreže Schools for health in Europe (SHE).

Projektom zdravi odnosi u školi se na svim razinama uspostavlja koncept kojemu je glavna ideja razvijanje zdravih odnosa između svih sudionika – učenika, roditelja te nastavnika, stručnih suradnika i ostalih djelatnika škole. Zdravi odnosi polaze od odnosa prema sebi i uključuju odnose prihvaćanja i međusobnog uvažavanja svih sudionika školske zajednice.

Koncept škole koja promiče zdravlje definira zdravlja kao stanje potpunog tjelesnog, emocionalnog, mentalnog, socijalnog i duhovnog blagostanja.

To postižemo na više razina npr. školskim projektima, inovativnim metodama, internim stručnim usavršavanjem, poticanjem timskoga rada, poticajnim interijerom škole i slično.

Nositelj projekta je radna skupina SHE: Zlata Žalac Rožić, Željka Hadrović Jančić, Melita Hanzir Gruden, Ankica Šarić, Zagorka Gligora Zeman, Marina Sviben Družinec i Miroslav Miljković, a suradnici su svi nastavnici, učenici i roditelji učenika.

U provođenju projekta školski partneri su Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO), Agencija za odgoj i obrazovanje (AZOO), Hrvatski zavod za javno zdravstvo, ali i lokalne institucije i udruge. Periodično se organiziraju i susreti članica hrvatske mreže škola koje promiču zdravlje (članovi projektnoga tima i učenici), uz potporu MZO i AZOO.