logo
Za učenike

G Suite

Za učenike

e-Dnevnik

Srednja škola Ban Josip Jelačić u Zaprešiću regionalnog je karaktera; to je jedina srednja škola na području zaprešićkog kraja koja pokriva područje od 50000 stanovnika. Škola je svečano otvorena 16. listopada 2003. Izgradnju i opremanje ove moderne polivalentne škole omogućili su Ministarstvo prosvjete i športa, Zagrebačka županija i grad Zaprešić.

Djelatnost škole je srednjoškolsko obrazovanje koje obuhvaća različite vrste i oblike odgoja i obrazovanja, osposobljavanja i usavršavanja kojima se nakon završetka osnovnog školovanja omogućava stjecanje znanja i sposobnosti za rad i nastavak školovanja.

Škola je opremljena modernim praktikumima i laboratorijima, a nastava se održava uz pomoć suvremene tehnologije. Imamo najveću športsku dvoranu u županiji koja može primiti 1000 gledatelja, a na raspolaganju od vanjskih terena jesu 3 rukometna i 2 košarkaška terena te atletska staza. Knjižnica i medijateka, zajedno sa spremištem za knjige čine vrlo atraktivan Knjižničko-informacijski centar škole.

 

NASTAVA

Naša srednja škola nudi učenicima izvrsne uvjete za teorijski i praktičan rad. Sve su učionice opremljene projektorom i računalom sa stalnom internetskom vezom. Praktičan rad odvija se u suvremeno opremljenim praktikumima i laboratorijima. Za nastavu informatike, ali i brojnih drugih predmeta koji uključuju rad na računalu, na raspolaganju su četiri informatičke učionice. Većina je učionica u školi klimatizirana.

Neke od posebnosti naše škole su:

 • poticanje inovativnih metoda i oblika rada (osobito projektnoga rada), terenske nastave i stručnih posjeta

 • Erasmus + projekti

 • eTwinning projekti

 • vrlo bogata ponuda izvannastavnih aktivnosti i fakultativne nastave

 • višefunkcionalan prostor školske knjižnice, a uz njega i prostor Galerije Anima

 • izvrsni uvjeti za bavljenje sportom (atraktivna sportska dvorana i vanjski tereni s atletskom stazom)

 • škola je partner Savezne Republike Njemačke (provođenje DSD programa – njemačke jezične diplome), član Europske asocijacije hotelijerskih i turističkih škola te član Mreže škola bez arhitektonskih barijera (MZOS)

 • škola je članica Europske mreže škola koje potiču zdravlje (SHE – Schools for health in Europe), među malobrojnima u Hrvatskoj

 • brojni projekti naš su zaštitni znak – u svibnju obilježavamo Dan projektne nastave i Dan otvorenih vrata, a tu su i projekti međunarodne suradnje, unaprjeđivanja učeničkih znanja, vještina i kompetencija, humanitarni i volonterski rad, preventivni programi i sl.

 • naši učenici, uz potporu mentora, izrazito uspješno sudjeluju na natjecanjima znanja i vještina i smotrama; tijekom zadnje tri školske godine je 50-ak učenika naše škole nastupilo na državnim i međunarodnim natjecanjima

 • za razliku od početka rada škole, kada je dosta nastavnika tek započinjalo svoju karijeru, danas naša škola broji dosta napredovanja u zvanju – u zvanju savjetnika je 5 nastavnika i stručnih suradnika dok je u zvanju mentora 10 nastavnika i stručnih suradnika.

 

DRŽAVNA MATURA

Od samog početka provođenja državne mature učenici naše škole s uspjehom ju polažu. Preko 90% učenika srednjih strukovnih programa i opće gimnazije izlazi na ispite državne mature i, ono čime se posebno možemo pohvaliti, postižu sjajne rezultate. Nakon završene srednje škole, naši učenici upisuju fakultete koji se nalaze u njihovom prvom i drugom izboru željenih studija.

Ravnatelj

Dr. sc. Alan Labus

 

Tajništvo

Marina Jurilj, upravni pravnik

 

Stručna služba

Miroslav Miljković, prof. pedagogije

Marina Sviben Družinec, prof. psihologije

Zagorka Gligora Zeman, dipl. sociolog

Računovodstvo i administracija

Antonija Karlović, ekonomist

Andrijana Klanac, ekonomist

 

KONTAKT PODACI SLUŽBENIKA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Službenik za zaštitu osobnih podataka Srednje škole Ban Josip Jelačić

Adresa i mjesto rada: Trg dr. Franje Tuđmana 1, 10290 Zaprešić

Telefon: 01/3399 984

Fax: 01/3399 983