skola
izbornik
spacer
image
spacer
image
spacer
aeht image
spacer
icm
spacer
etwinning
 
 
Dani Erasmusa u SŠBJJ Zaprešić
zoom
 

Obilježavanje Dana Erasmusa u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić u Zaprešiću počelo je u četvrtak 10. listopada 2019. godine predstavljanjem našeg dvogodišnjeg  aktualnog RRC projekta Raising Responsible Citizens na webinaru Erasmus+TeachMeet u organizaciji AMPEU-a. Između 15 predstavljenih projekata naš je RRC projekt predstavila naša Erasmus koordinatorica prof. Helga Kraljik.

Obilježavanje smo nastavili u petak 11. listopada 2019. u 18 sati u našoj školi svečanom izložbom (postera, plakata, straničnika, fotografija…) i priredbom na kojoj smo predstavili devet školskih i tri Erasmus+ projekta zainteresiranim učenicima, novinarima, svojim školskim kolegama, ali i kolegama iz: OŠ Ivane Brlić Mažuranić iz Prigorja Brdovečkog, Gimnazije Lucijana Vranjanina, Prve gimnazije iz Zagreba, Gradske knjižnice Zaprešić, Centra za mladež Zaprešić, TV Zapada i Radija Zaprešić.

Cijelo događanje prijavljeno je na europskoj razini obilježavanja Dana Erasmusa:

https://www.erasmusdays.eu/event/erasmus-days-in-ssbjj-croatia/

Obilježavanje je započelo  interaktivnom igrom Lov na blago uz pomoć QR kodova u organizaciji profesorice Ankice Šarić. Prof. Helga Kraljik i prof. Ankica Šarić moderirale su i projekt Učimo kreativno s Erasmusom. Školski pedagog Miroslav Miljković predstavio je projekt Obrazovanje za sve ❤ u kojem je riječ o inkluziji. Prof. Slavica Gojević izlagala je na temu: SŠBJJ - eTwinning škola o svojem iskustvu rada na eTwinning projektima. Važno je napomenuti da je naša škola ušla među 1212 odabranih europskih škola koje su zaslužile eTwinning oznaku škole za 2019./2020. godinu. Prof. Željka Brezni sa svojim je učenicima predstavila projekt EU i budućnost demokracije. Učenici su predstavili svoju mobilnost u Benaventeu u Portugalu. Profesorice Petra Katarinčić i Mirna Franc mentorirale su učenike koji su bili na mobilnosti na Rodosu u kojem je tema bila unaprjeđivanje demokracije. Prof. Željka Winkler prezentirala je projektne ideje novoga projekta Kako povijest utječe na današnju mladež?, dinamiku rada projekata, projektne partnera i aktivnosti. Profesorica matematike Ivana Imbrija mentorirala je projekt Izmjeri, procijeni, oboji!, a projekt su predstavile učenice koje su i same sudjelovale u njemu. Kovačić Ante, neka te učenici pamte! projekt je profesorica Zdravke Kramarić i Zvonimire Špoljar o obrnutoj učionici na terenskoj nastavi. Kolegice Ankica Šarić i Helga Kraljik govorile i o QR kodovima u nastavi i turizmu, tj. učenici su predstavili PBL projekt Why Should you visit Novi Dvori?

Nakon predstavljanja projektnih aktivnosti, sudionici su svoje znanje mogli provjeriti kvizom Kahoot!,  u knjižnici su se mogli ponuditi slatkim zalogajima i pićem, a ujedno i zapisati svoje dojmove na Lino aplikaciju:

http://linoit.com/users/hkraljik/canvases/Erasmus%2B%20Days%20inS%C5%A0BJJ 

Kao zadnja točka u obilježavanju Dana Erasmusa naše je predstavljanje Učeničke zadruge Ban na Jelačićevim danima u Novim dvorima 12. i 13. listopada 2019. U dva posljednja dana spojili smo naša Erasmus iskustva, kreativnost, poduzetništvo i lijepo vrijeme kako bismo gostima u gradu Zaprešiću promovirali svoju školu i na ovaj način.

Galerija slika.

 

Zdravka Kramarić
Objavio : admin, 16.10.2019 07:57
   
e-Dnevnik

Pravilnik

Pravilnik o izradbi i obrani zavrsnog rada možete preuzeti OVDJE.

Udžbenici

Konačne liste odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava prema odabiru stručnih aktiva u školama možete preuzeti

OVDJE_2019_v3

Državna Matura

Informacije od državnoj maturi možete naći OVDJE

 

Završni rad

Upute za izradbu i obranu završnog rada OVDJE.

Poslovnik o radu školskog prosudbenog povjerenstva i povjerenstva za obranu završnog rada. OVDJE

Milenijska fotka

Veća verzija OVDJE

Školski kurikulum

Školski kurikulum za šk.god. 2016./2017. daje pregled izborne nastave, izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti, stručnih posjeta i ekskurzija, te posebnih projekata naše škole. Preuzeti ga možete na linku ispod.

sk_2019/2020_v1

Godišnji plan i program rada 2019 -2020 v3

Školski preventivni program

Lektira

Popis lektire nalazi se na knjižnici!

Informacije

Termini informacija razrednika
nalaze se

otvori

Otvoreni sati

Termini otvorenih sata

otvori

Prijevoz

 Dokumenti i obrasci za prijevoz 09 2019
(PREUZMI 04.09.2019)