skola
izbornik
spacer
image
spacer
image
spacer
aeht image
spacer
icm
spacer
etwinning
 
 
Izložba Anne Frank
zoom
 

Izložba Anne Frank - povijest za sadašnjost u Srednjoj školi bana Josipa Jelačića u Zaprešiću

 

Putujuća izložba Anne Frank - povijest za sadašnjost na tridesetak izložbenih panela donosi brojne detalje iz života židovske djevojčice i njezine obitelji s kraja Drugog svjetskog rata, ali i aktualizira pitanje ponovne pojave nacističke ideologije u suvremenom svijetu.

Izložba je ostvarena u sklopu projekta Povijest za svijest, a organizatori su Hrvatska edukacijska i razvojna mreža za evoluciju sporazumijevanja (HERMES) i Kuća Anne Frank iz Amsterdama.

Djevojčica, u cijelome svijetu prepoznata kao simbol dječje žrtve holokausta, rođena je u Frankfurtu na Majni 1929. godine. Četiri godine poslije, s obitelji seli u Amsterdam, nakon što u Njemačkoj na snagu stupaju protužidovski zakoni. Kada i život u Amsterdamu postane sve opasniji za Anne i njezinu obitelj, oni sele u tajno skrovište u kojem Anne tijekom dvije godine piše dnevnik. U kolovozu 1944. zabilježen je posljednji zapis u dnevniku, a ubrzo je otkriveno i  skrovište u kojemu se s obitelji skrivala. Petnaestogodišnja Anne umire u logoru. Jedini je preživjeli član obitelji Otto Frank, njezin otac, koji je i objavio dnevnik.

Posjetitelje će kroz izložbu voditi posebno educirani učenici naše škole, volonteri na izložbi.

Izložba je obišla četrdesetak zemalja, a u Hrvatskoj je organizirana u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku, Čakovcu, Daruvaru, Bjelovaru, Vrgorcu, Zadru, Puli, Labinu, Slavonskom Brodu, Krku, Koprivnici, a sada i u Zaprešiću. U Hrvatsku je dovedena 2013. godine u sklopu projekta Povijest za svijest koji je financirala Europska unija.

Izložba Anne Frank - povijest za sadašnjost, besplatna je i otvorena za javnost od 29. siječnja do 13. veljače 2019. godine u prostorima Srednje škole bana Josipa Jelačića, Trg dr. Franje Tuđmana 1, Zaprešić, u kojima će se održavati i organizirani grupni posjeti za srednje i osnovne škole, ali i zainteresiranu lokalnu zajednicu.

 

Otvaranje izložbe bit će 29. siječnja u 19 sati u galeriji Anima, Srednja škola bana Josipa Jelačića, Trg Franje Tuđmana 1, Zaprešić.

 

Izložbu možete razgledati od 29. siječnja do 12. veljače 2019.

Za dodatne informacije i prijavu organiziranih posjeta možete kontaktirati:

Petra Katarinčić: petra.katarincic@skole.hr

Slavica Gojević: slavica.gojevic@skole.hr

Objavio : admin, 23.01.2019 20:51
   
e-Dnevnik

Pravilnik

Pravilnik o izradbi i obrani zavrsnog rada možete preuzeti OVDJE.

Udžbenici

Konačne liste odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava prema odabiru stručnih aktiva u školama možete preuzeti

OVDJE_2019_v3

Državna Matura

Informacije od državnoj maturi možete naći OVDJE

 

Završni rad

Upute za izradbu i obranu završnog rada OVDJE.

Poslovnik o radu školskog prosudbenog povjerenstva i povjerenstva za obranu završnog rada. OVDJE

Milenijska fotka

Veća verzija OVDJE

Školski kurikulum

Školski kurikulum za šk.god. 2016./2017. daje pregled izborne nastave, izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti, stručnih posjeta i ekskurzija, te posebnih projekata naše škole. Preuzeti ga možete na linku ispod.

sk_2019/2020_v1

Godišnji plan i program rada 2019 -2020 v3

Školski preventivni program

Lektira

Popis lektire nalazi se na knjižnici!

Informacije

Termini informacija razrednika
nalaze se

otvori

Otvoreni sati

Termini otvorenih sata

otvori

Prijevoz

 Dokumenti i obrasci za prijevoz 09 2019
(PREUZMI 04.09.2019)