skola
izbornik
spacer
image
spacer
image
spacer
aeht image
spacer
icm
spacer
etwinning
 
 
Susret s književnikom Mirom Gavranom
zoom
 

Ja sam na ovome svijetu samo s jednim zadatkom - da ispišem svoje priče

(Miro Gavran u interviewu Nacionalu, br. 553)

Miro Gavran rođen je 1961. u Gornjoj Trnavi. Diplomirao je dramaturgiju na Akademiji za kazalište, film i televiziju u Zagrebu.

Suvremeni je hrvatski književnik, dramatičar i romanopisac čija su djela su prevedena na trideset dva jezika. Uz zbirku priča Mali neobični ljudi, napisao je romane Zaboravljeni sin, Kako smo lomili noge, Klara, Margita ili putovanje u prošli život, Judita, Krstitelj, Poncije Pilat i Jedini svjedok ljepote.

Dobio je dvadesetak književnih i kazališnih nagrada, a među njima nagradu Central European Time, koja se dodjeljuje najboljim srednjoeuropskim piscima, te nagradu Europski krug za afirmaciju europskih vrijednosti u književnim tekstovima.

U jesen 2002. godine književnik Miro Gavran sa svojom suprugom glumicom Mladenom Gavran pokreću u Zagrebu Teatar GAVRAN, a u slovačkom gradu Trnavi od 2003. održava se kazališni festival Gavranfest na kome se igraju predstave nastale prema njegovim dramama i komedijama. Gavran je jedini živući pisac u Europi koji ima kazališni festival njemu posvećen, a koji djeluje kontinuirano izvan njegove domovine.

Dosad je imao više od dvjesto kazališnih premijera širom svijeta, a njegove predstave vidjelo je više od dva milijuna ljudi.

Objavio : master, 30.11.2009 15:55
   
e-Dnevnik

Pravilnik

Pravilnik o izradbi i obrani zavrsnog rada možete preuzeti OVDJE.

Udžbenici

Konačne liste odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava prema odabiru stručnih aktiva u školama možete preuzeti

OVDJE_2019_v3

Državna Matura

Informacije od državnoj maturi možete naći OVDJE

 

Završni rad

Upute za izradbu i obranu završnog rada OVDJE.

Poslovnik o radu školskog prosudbenog povjerenstva i povjerenstva za obranu završnog rada. OVDJE

Milenijska fotka

Veća verzija OVDJE

Školski kurikulum

Školski kurikulum za šk.god. 2016./2017. daje pregled izborne nastave, izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti, stručnih posjeta i ekskurzija, te posebnih projekata naše škole. Preuzeti ga možete na linku ispod.

sk_2019/2020_v1

Godišnji plan i program rada 2019 -2020 v3

Školski preventivni program

Lektira

Popis lektire nalazi se na knjižnici!

Informacije

Termini informacija razrednika
nalaze se

otvori

Otvoreni sati

Termini otvorenih sata

otvori

Prijevoz

 Dokumenti i obrasci za prijevoz 09 2019
(PREUZMI 04.09.2019)