skola
izbornik
spacer
image
spacer
image
spacer
aeht image
spacer
icm
spacer
etwinning
 
 
Terenska nastava – Hrvatski narodni preporod
zoom
 

U četvrtak, 19. siječnja 2017., mi, učenici iz 3a. i 3.b razreda – gimnazijalci, bili smo na terenskoj nastavi u Zagrebu, u pratnji mentorica Nikoline Bratković Katnić, profesorice hrvatskog jezika  i Željke Winkler, profesorice povijesti. Našu interdisciplinarnu terensku nastavu na temu Hrvatskog narodnog preporoda, započeli smo okupljanjem ispred crkve sv. Marka na zagrebačkom Gornjem gradu.

Prvo odredište bio nam je Hrvatski povijesni muzej u kojem je trenutno izložena postava pod nazivom „Ivan Kukuljević Sakcinski – začetnik hrvatskoga identiteta“ u povodu njegovog 200. rođendana. Izložena su djela autora koja obilježavaju život i rad Sakcinskog u doba Hrvatskog narodnog preporoda. Posebna zanimljivost izložbe je video-projekcija i animacija prvoga govora I. K. Sakcinskog na hrvatskom jeziku u Hrvatskom saboru. Također smo sudjelovali u kratkoj radionici na istu temu iz koje bih izdvojila prvu hrvatsku trobojnicu koja je korištena za vrijeme bana Josipa Jelačića.

Kao drugo odredište bio nam je Muzej Grada Zagreba u kojem smo posebnu pažnju posvetili eksponatima iz 19. stoljeća koji mnogo govore o životu u gradu Zagrebu u to doba.

Posjetili smo i Ilirsku dvoranu koja je bila mjesto okupljanja naših preporoditelja. U njoj su se održavali brojni politički skupovi i svečani plesovi.

Naša terenska nastava također je uključivala tzv. „city rally“ – obilazak Grada uz pronalazak što većeg broja ulica, trgova i/ili spomen-obilježja hrvatskih preporoditelja. Tako smo se raspršili po Zagrebu i usprkos vrlo hladnom, zimskom vremenu uspješno obavili svoj terenski zadatak.

 

Iva Slatković, 3.b

Objavio : admin, 25.01.2017 22:04
   
e-Dnevnik

Pravilnik

Pravilnik o izradbi i obrani zavrsnog rada možete preuzeti OVDJE.

Udžbenici

Konačne liste odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava prema odabiru stručnih aktiva u školama možete preuzeti

OVDJE_2019_v3

Državna Matura

Informacije od državnoj maturi možete naći OVDJE

 

Završni rad

Upute za izradbu i obranu završnog rada OVDJE.

Poslovnik o radu školskog prosudbenog povjerenstva i povjerenstva za obranu završnog rada. OVDJE

Milenijska fotka

Veća verzija OVDJE

Školski kurikulum

Školski kurikulum za šk.god. 2016./2017. daje pregled izborne nastave, izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti, stručnih posjeta i ekskurzija, te posebnih projekata naše škole. Preuzeti ga možete na linku ispod.

sk_2019/2020_v1

Godišnji plan i program rada 2019 -2020 v3

Školski preventivni program

Lektira

Popis lektire nalazi se na knjižnici!

Informacije

Termini informacija razrednika
nalaze se

otvori

Otvoreni sati

Termini otvorenih sata

otvori

Prijevoz

 Dokumenti i obrasci za prijevoz 09 2019
(PREUZMI 04.09.2019)