skola
izbornik
spacer
image
spacer
image
spacer
aeht image
spacer
icm
spacer
etwinning
 
 
NAŠA ŠKOLA DIO JE EUROPSKE MREŽE ŠKOLA KOJE PROMIČU ZDRAVLJE
zoom
 

NAŠA ŠKOLA DIO JE EUROPSKE MREŽE ŠKOLA KOJE PROMIČU ZDRAVLJE

SHE – Schools for Health in Europe

 

Hrvatska je članica SHE mreže od 1993. i do sada su uključene 44 osnovne škole. Od godine 2016., 9 srednjih škola u Hrvatskoj uključilo se u pilot-projekt postojanja školom koja promiče zdravlje. Među njima, i naša škola.

Zdravlje se definira kao stanje potpunog tjelesnog, emocionalnog, mentalnog, socijalnog i duhovnog blagostanja. Istraživanja, do sada provedena u Europi, ukazuju na povezanost između dobrog zdravlja, obrazovnih postignuća i završetka školovanja.

Osnova je - za škole koje promiču zdravlje - pristup cijele škole! Dakle, uključeni smo svi - cijela školska zajednica: učenici, nastavnici, nenastavno osoblje, roditelji i lokalna zajednica.

Prijedlog teme kojom bismo se bavili u našoj školi: ZDRAVI ODNOSI. Zdravi odnosi polaze od odnosa prema sebi i uključuju odnose prihvaćanja i međusobnog uvažavanja svih sudionika školske zajednice: učenik – učenik; učenik – nastavnik; nastavnik – nastavnik; nastavnik – roditelj…

Prije donošenja konačnog odabira/potvrde teme, potrebna je povratna informacija i suglasnost članova školske zajednice (učenika, nastavnika, djelatnika i roditelja). Što znači da će se o ovom prijedlogu razgovarati i raspravljati, između ostalog - na satovima razrednika, na roditeljskim sastancima, na Vijeću učenika i Vijeću roditelja.Tako bi, od ove školske godine brojne već postojeće aktivnosti i projekti u školi dobile i „zajednički nazivnik“ – odnosno, pripremale bi se i realizirale u kontekstu ZDRAVIH ODNOSA. No, i naše svakodnevno boravljenje u školi, naše samopoštovanje i poštovanje drugih, jednako je važno.

U cilju što veće informiranosti o temi ZDRAVI ODNOSI, u hodnicima škole, postavljene su i poruke – citati na temu. Uz to, i prazni papiri s logom zdravih odnosa, - poziv su svima nama da upisujemo svoje doživljaje, potrebe, poglede i viđenja ZDRAVIH ODNOSA.

Nemojmo zaboraviti kako svatko od nas na svoj jedinstven način može doprinijeti boljim odnosima – i školi u kakvoj volimo i želimo boraviti!

--> PREZENTACIJA <--

Objavio : admin, 16.11.2016 23:39
   
e-Dnevnik

Pravilnik

Pravilnik o izradbi i obrani zavrsnog rada možete preuzeti OVDJE.

Udžbenici

Konačne liste odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava prema odabiru stručnih aktiva u školama možete preuzeti

OVDJE_2019_v3

Državna Matura

Informacije od državnoj maturi možete naći OVDJE

 

Završni rad

Upute za izradbu i obranu završnog rada OVDJE.

Poslovnik o radu školskog prosudbenog povjerenstva i povjerenstva za obranu završnog rada. OVDJE

Milenijska fotka

Veća verzija OVDJE

Školski kurikulum

Školski kurikulum za šk.god. 2016./2017. daje pregled izborne nastave, izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti, stručnih posjeta i ekskurzija, te posebnih projekata naše škole. Preuzeti ga možete na linku ispod.

sk_2019/2020_v1

Godišnji plan i program rada 2019 -2020 v3

Školski preventivni program

Lektira

Popis lektire nalazi se na knjižnici!

Informacije

Termini informacija razrednika
nalaze se

otvori

Otvoreni sati

Termini otvorenih sata

otvori

Prijevoz

 Dokumenti i obrasci za prijevoz 09 2019
(PREUZMI 04.09.2019)