skola
izbornik
spacer
image
spacer
image
spacer
aeht image
spacer
icm
spacer
etwinning
 
 
MEDIJACIJA
zoom
 

MEDIJACIJA

Što je medijacija? Medijacija je metoda rješavanja sukoba u kojem stručna neutralna osoba pruža podršku drugim osobama da sukob riješe konstruktivno i na obostrano zadovoljstvo. Priznajem, to ponekada i nije lako, ali postepenim koracima problem se da riješiti. Inače smo jedna mala grupa od desetak učenika i sastajemo se svaka dva tjedna u školi. Ne grizemo, ne tučemo se međusobno, ne vičemo, već nastojimo saslušati jedni druge, zalagati se za toleranciju, dijalog i nenasilje. Grupu vode prof. Vesna Marić i prof. Zvoimira Špoljar. One su nam desna ruka u rješavanju problema i uvijek će reći svoje iskustvo kako bi nam pomogle i razjasnile svakodnevne probleme u kojima se svatko od nas može naći ili se već našao. Ove radionice nisu kao na školskom satu, ovdje je sve puno slobodnije i ne postoje kriva mišljenja, dapače svačije mišljenje se uvažava kako bismo pridonijeli poboljšanju metoda u medijaciji. Također, moram spomenuti da medijacija ne pomaže samo sukobljenim stranama, već i samom medijatoru jer on tako nauči kontrolirati svoje osjećaje, okidače pa na kraju i samoga sebe. Svi mi imamo svoje probleme, no ovdje svako ima pravo reći što misli i kroz razgovor se uopće ne primjećuje razlika između nas srednjoškolaca i naših profesorica. Ako se osvrnete malo oko sebe, bilo u obitelji bilo u društvu svojih najbližih, primjetit ćete da uvijek negdje postoji sukob, a da je ponekad u pitanju mala sitnica. Tu vam medijacija može pomoći da lakše riješite problem, a da obje strane budu zadovoljne. Tko je zainteresiran, uvijek nam se može pridružiti.

Gabrijela Prgić, 3.a

Objavio : admin, 22.01.2014 23:22
   
e-Dnevnik

Pravilnik

Pravilnik o izradbi i obrani zavrsnog rada možete preuzeti OVDJE.

Udžbenici

Konačne liste odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava prema odabiru stručnih aktiva u školama možete preuzeti

OVDJE_2020_v3

Državna Matura

Informacije od državnoj maturi možete naći OVDJE

 

Završni rad

Upute za izradbu i obranu završnog rada OVDJE.

Poslovnik o radu školskog prosudbenog povjerenstva i povjerenstva za obranu završnog rada. OVDJE

Milenijska fotka

Veća verzija OVDJE

Školski kurikulum

Školski kurikulum za šk.god. 2016./2017. daje pregled izborne nastave, izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti, stručnih posjeta i ekskurzija, te posebnih projekata naše škole. Preuzeti ga možete na linku ispod.

sk_2019/2020_v1

Godišnji plan i program rada 2019 -2020 v3

Školski preventivni program

Lektira

Popis lektire nalazi se na knjižnici!

Informacije

Termini informacija razrednika
nalaze se

otvori

Otvoreni sati

Termini otvorenih sata

otvori

Prijevoz

 Dokumenti i obrasci za prijevoz 09 2019
(PREUZMI 03.09.2020)