skola
izbornik
spacer
image
spacer
image
spacer
aeht image
spacer
icm
spacer
etwinning
 
 
PADOVA I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
zoom
 

Projekt

PADOVA I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

SURADNJA NA RAZVOJU STRUKOVNOG OBRAZOVANJA

 Agencija za mobilnost i programe Europske unije u sklopu Leonardo da Vinci Mobility, Lifelong Learning Programe, odobrila je Zagrebačkoj županiji, Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu, sredstva u ukupnom iznosu od 30.620 EUR-a u svrhu provedbe projekta mobilnosti Padua and Zagreb Counties-collaboration in VET development. 

Partneri Zagrebačke županije u provedbi navedenog projekta su Srednja strukovna škola Samobor, Srednja škola Ivan Švear (Ivanić Grad), Srednja škola Vrbovec i u Italiji Provincia di Padova (Padovanska županija).

Navedenim projektom omogućen je odlazak 20 sudionika u Padovu od 3. do 9. studenoga 2013. godine, radi stjecanja znanja i iskustava, uvođenja inovacija u strukovno obrazovanje s osnovnim ciljem razvoja cjelokupnog srednjoškolskog obrazovanja, a time i same Županije. Sudionici su djelatnici SŠ Dugo Selo, SŠ Ivan Švear (Ivanić-Grad), Srednje strukovne škole Samobor, Srednje strukovne škole Velika Gorica, Zrakoplovno tehničke škole Rudolfa Perišna, SŠ Vrbovec, SŠ Ban Josip Jelačić i SŠ Dragutina Stražimira te djelatnici Zagrebačke županije.

Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu u ovom projektu objedinio je potrebe za stručnim usavršavanjem osoba vezanih uz kreiranje politike i mjera za razvoj strukovnog obrazovanja s potrebom ravnatelja, nastavnika i voditelja praktične nastave strukovnih škola s područja Zagrebačke županije kojima je navedena ujedno i osnivač.

Partner projekta u Italiji, Provincia di Padova osigurat će suradnju s Istitutom Marconi te drugim strukovnim školama u regiji kako bi nastavnici, ravnatelji, nastavnici praktične nastave  usporedili metode i pristupe u strukovnom obrazovanju. Područje interesa je nastavni plan i program za strojarsku i elektrotehničku/elektroničku grupu zanimanja s fokusom na plan i program obrazovanja za mehatroničara te engleski strukovni jezik koji se u Istitutu Marconi provodi kao pilot projekt.

Za vrijeme provedbe projekta u Italiji, Provincia di Padova organizirat će promotivni sajam srednjih škola u sklopu kojeg će biti održan okrugli stol vezan uz temu srednjoškolskog obrazovanja. Navedenom sajmu prisustvovat će svi sudionici, a zamjenik župana Rudolf Vujević i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Vjeran Štublin, prezentirat će stanje u srednjem školstvu, mjere kojima se potiče učenike na upis u srednje škole te druge aktivnosti vezane uz strukovno obrazovanje na području Zagrebačke županije.  

Predstavnici Zagrebačke županije će kroz suradnju s predstavnicima Provincije Padova razmijeniti iskustva u planiranju i organizaciji upisa, prateće aktivnosti koje promiču strukovna zanimanja, potpore koje tijela lokalne i regionalne uprave pružaju, suradnju s nadležnim ministarstvima, stanje na tržištu rada, rješavanje  problema i dr.

Odjel za međunarodne odnose Provincije Padova upoznat će sudionike s primjerima EU projekata koje provode u Italiji u okviru Socijalnog fonda, a koji pridonose razvoju obrazovanja, radi eventualne primjene sličnih na području Zagrebačke županije.

Tijekom mobilnosti partner će organizirati i kulturni program u slobodno vrijeme: posjete kulturnim znamenitostima, muzejima, galerijama i dr.

Za očekivati je da će između ostalih, rezultat projekta biti nastavak suradnje Padovanske i Zagrebačke županije u EU projektima vezanim uz obrazovanje i razvoj gospodarstva.

Sudjelovanje u mobilnosti imat će svakako utjecaj na osobni razvoj svih sudionika i njihovih ustanova jer će steći znanja i razmijeniti iskustva o strukovnom obrazovanju te prenijeti primjere dobre prakse.

Program za cjeloživotno učenje
Objavio : pticar, 21.10.2013 09:57
   
e-Dnevnik

Pravilnik

Pravilnik o izradbi i obrani zavrsnog rada možete preuzeti OVDJE.

Udžbenici

Konačne liste odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava prema odabiru stručnih aktiva u školama možete preuzeti

OVDJE_2019_v3

Državna Matura

Informacije od državnoj maturi možete naći OVDJE

 

Završni rad

Upute za izradbu i obranu završnog rada OVDJE.

Poslovnik o radu školskog prosudbenog povjerenstva i povjerenstva za obranu završnog rada. OVDJE

Milenijska fotka

Veća verzija OVDJE

Školski kurikulum

Školski kurikulum za šk.god. 2016./2017. daje pregled izborne nastave, izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti, stručnih posjeta i ekskurzija, te posebnih projekata naše škole. Preuzeti ga možete na linku ispod.

sk_2019/2020_v1

Godišnji plan i program rada 2019 -2020 v3

Školski preventivni program

Lektira

Popis lektire nalazi se na knjižnici!

Informacije

Termini informacija razrednika
nalaze se

otvori

Otvoreni sati

Termini otvorenih sata

otvori

Prijevoz

 Dokumenti i obrasci za prijevoz 09 2019
(PREUZMI 04.09.2019)