skola
izbornik
spacer
image
spacer
image
spacer
aeht image
spacer
icm
spacer
etwinning
 
 
Ususret našoj kreativnosti
zoom
 

Ususret našoj kreativnosti

uz izložbu Ivane Tomić Raj na Zemlji i predstojeće blagdane

srijeda, 19. 12. 2012. u 19.10, II. kat, galerija Anima

Naš najdublji strah nije da smo nesposobni. Naš najdublji strah je da smo moćni izvan svih granica. Plaši nas naše svjetlo, a ne naš mrakKad našem svjetlu dopustimo da sja, mi nesvjesno dajemo dozvolu i drugim ljudima da i oni čine isto… (M. Williamson, Povratak u ljubav)

Uz izložbu Ivane Tomić Raj na Zemlji i predstojeće blagdane i mi ćemo ići ususret našoj kreativnosti, pjevat ćemo, svirat ćemo, čitat ćemo poeziju…

Sudjeluju: Helena Gjurčević, Sara Grebenar, Karlo Kožina, Ana Pavlović, Barbara Pijetlović, Stefani Pijetlović, Tina Studak, Lana Ujević, Ante Zeljko i Petar Zeljko.

Dođite i pridružite nam se!

Osvrt na izložbu

Raj na Zemlji

 

Ciklus slika Ivane Tomić Raj na Zemlji simboličan je i nadrealan svijet u kojem nema kompromisa. Tematika i motivi se poklapaju u vizualno zvučnoj harmoniji boja i oblika. Nijedan ljudski lik, odnosno anđeosko biće ili razigrani cirkusant na slikama ne dodiruje tlo.

Većina prizora s letećim muškim i ženskim likovima odigrava se negdje gore, negdje gdje postoji lakoća života, ples i spokojstvo. Prizori gradova i otoka s gradovima, isto tako odražavaju bezvremenu dimenziju, kao da oduvijek postoje. Poetski je to svijet, pun nježnih, suptilnih nijansi boja ili pak vrlo jakih, i opet simboličnih. Tako npr. zlatne pozadine sugeriraju onozemaljski prostor, božanski, ili plava, također, dominira slikom i daje joj dubinu kontemplativne prirode. Sve u svemu, ciklus odaje autoričin interes za transcedentalni prostor i vrijeme u kojem je sve moguće.

 

Ivana Tomić rođena je u Zagrebu 1977. godine. Diplomirala je na nastavničkom smjeru Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu 2001. u klasi prof. Ljubomira Stahova. Predaje likovnu umjetnost na srednjoj školi Ban Josip Jelačić u Zaprešiću. Uz rad u školi aktivno se bavi slikarstvom. Izlagala je na nekoliko samostalnih i više skupnih izložbi. Članica je HDLU-a. Živi i radi u Zaprešiću.

Kontakt: 091 760 37 31

Objavio : admin, 14.12.2012 18:43
   
e-Dnevnik

Pravilnik

Pravilnik o izradbi i obrani zavrsnog rada možete preuzeti OVDJE.

Udžbenici

Konačne liste odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava prema odabiru stručnih aktiva u školama možete preuzeti

OVDJE_2019_v3

Državna Matura

Informacije od državnoj maturi možete naći OVDJE

 

Završni rad

Upute za izradbu i obranu završnog rada OVDJE.

Poslovnik o radu školskog prosudbenog povjerenstva i povjerenstva za obranu završnog rada. OVDJE

Milenijska fotka

Veća verzija OVDJE

Školski kurikulum

Školski kurikulum za šk.god. 2016./2017. daje pregled izborne nastave, izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti, stručnih posjeta i ekskurzija, te posebnih projekata naše škole. Preuzeti ga možete na linku ispod.

sk_2019/2020_v1

Godišnji plan i program rada 2019 -2020 v3

Školski preventivni program

Lektira

Popis lektire nalazi se na knjižnici!

Informacije

Termini informacija razrednika
nalaze se

otvori

Otvoreni sati

Termini otvorenih sata

otvori

Prijevoz

 Dokumenti i obrasci za prijevoz 09 2019
(PREUZMI 04.09.2019)