skola
izbornik
spacer
image
spacer
image
spacer
aeht image
spacer
icm
spacer
etwinning
spacer
etwinning
 
 
Terenska nastava u slavoniji
zoom
 

TERENSKA NASTAVA U SLAVONIJI

26. listopada bio je dan koji su mnogi iz 3.a i 3.b razreda iščekivali. Prva terenska nastava ove godine. Ispunjeni veseljem i željom da napokon izađemo iz učionice u 6:00 ušli smo u bus i krenuli prema prvom odredištu, Đakovu. Nakon sat vremena vožnje krenuli smo s čitanjem referata i čitanjem knjige „Tena“ od Josipa Kozarca, također Slavonca. Dok smo prelazili preko Orljave prof. Gašpert je uzela mikrofon u svoje ruke i rekla da je odrasla u tom kraju. Malo zatim autobus nas je iskrcao u Đakovu. Imali smo priliku vidjeti čuvenu neogotičku katedralu, koja je izgrađena na inicijativu J.J Strossmayera. Nakon toga uslijedilo je ispijanje kave u obližnjim birtijama. Poslije sat vremena pošli smo u Đakovačku ergelu gdje smo imali priliku vidjeti  najljepše konje na svijetu, lipicanere. Vodič nas je proveo kroz cijeli centar, te nam objasnio obuku konja, njihovu povijest, tko ih je sve kupovao i posjedovao te za koliko se danas prodaju.

Opet smo se ukrcali na autobus i krenuli u centar Slavonije, Osijek. Obiđosmo cijeli stari grad, odnosno tvrđu te smo obišli katedralu. Nakon još slobodnog vremena, dan je bio gotov za učenje, i došlo je vrijeme za partijanje. Vožnja je bila ugodna sve dok kreštavi glas Jelene Rozge nije upropastio idiličnu atmosferu kojih 3 kilometra prije Cinema hostela u Iloku. Tamo smo primljeni ljubazno, raspoređeni u sobe te dobili večeru. Što se dogodilo nakon večere, neki se sjećaju a neki ne, no to nije bitno. Ujutro smo se probudili manje-više živi te krenuli u vinske podrume, gdje su nam pokazane impresivne količine traminca i graševine. Izašli smo iz podruma te smo onda krenuli na najbitnije odredište, grad heroja – Vukovar, čiji se dan pada obilježava za nekoliko dana. Na putu smo posjetili spomen doma na Ovčari te groblje za pale borce, da bismo kasnije u gradu posjetili Vukovarsku bolnicu, simbol otpora. Nakon slobodnog vremena, istražili smo grad i vidjeli nenormalnu količinu ruševina, jada i bijede. Malo potrešeni i malo više umorni ukrcali smo se u bus i krenuli natrag za Zaprešić, te na putu uz rečenice Tene zaspali. Sve u svemu, zaključili smo da treba sigurno organizirati više terenskih nastava, ne  samo za gimnazijalce već za sve smjerove naše škole, da bolje upoznaju svoju domovinu.

LUKA VUJNOVIĆ, 3.A

KLIK NA SLIKU ZA ZOOM !

Objavio : admin, 19.11.2012 17:07
   
Virtualna šetnja

Učenička zadruga

Višejezičnost

STEAM WEB

E-potvrde

SSBJJ @ srednja.hr

e-Dnevnik

Pravilnik

Pravilnik o izradbi i obrani zavrsnog rada možete preuzeti OVDJE.

Udžbenici

Konačne liste odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava prema odabiru stručnih aktiva u školama možete preuzeti

OVDJE_2021_v3

Državna Matura

Informacije od državnoj maturi možete naći OVDJE

 

Završni rad

Upute za izradbu i obranu završnog rada OVDJE.

Poslovnik o radu školskog prosudbenog povjerenstva i povjerenstva za obranu završnog rada. OVDJE

Milenijska fotka

Veća verzija OVDJE

Školski kurikulum

Školski kurikulum daje pregled izborne nastave, izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti, stručnih posjeta i ekskurzija, te posebnih projekata naše škole. Preuzeti ga možete na linku ispod.

sk_2021/2022_v1

Godišnji plan i program rada 2021 -2022 v1

Školski preventivni program

Lektira

Popis lektire nalazi se na knjižnici!

Informacije

Termini informacija razrednika
nalaze se

otvori

Otvoreni sati

Termini otvorenih sata

otvori

Prijevoz

 Dokumenti i obrasci za prijevoz
(PREUZMI 01.09.2021)