skola
izbornik
spacer
image
spacer
image
spacer
aeht image
spacer
icm
spacer
etwinning
spacer
etwinning
 
 
Dan sjećanja na Vukovar – 18. XI.
zoom
 

Dan sjećanja na Vukovar – 18. XI.

Povodom Dana sjećanja na Vukovar u našoj školi gostovat će general Miljenko Filipović i gospodin Natko Martinić Jerčić iz Memorijalnog centra za istraživanje domovinskog rata s temom Borba za Vukovar.

Petak, 16. studenoga 2012. u 14 sati, prizemlje, višenamjenska dvorana.

Siniša Glavašević

Priča o gradu

…Tko će čuvati moj grad, moje prijatelje, tko će Vukovar iznijeti iz mraka? Nema leđa jačih od mojih i vaših, i zato, ako vam nije teško, ako je u vama ostalo još mladenačkog šaputanja, pridružite se. Netko je dirao moje parkove, klupe na kojima su još urezana vaša imena, sjenu u kojoj ste istodobno i dali, i primili prvi poljubac -netko je jednostavno sve ukrao jer, kako objasniti da ni Sjene nema? Nema izloga u kojem ste se divili vlastitim radostima, nema kina u kojem ste gledali najtužniji film, vaša je prošlost jednostavno razorena i sada nemate ništa. Morate iznova graditi. Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim, svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti. A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad - to ste vi.

Vlado Gotovac

Vukovar

U Vukovaru se vojska potrošene povijesti sukobila s vječnošću u čovjeku: s ljubavlju i slobodom. Snaga uništavanja napala je snagu ljudskog postojanja.

Divlje je još uvijek ljudsko. U tome je strahota Vukovarskog trenutka. Užas ne provaljuje iz zemaljskih pukotina i vulkana, on je izbio iz čovjeka.

Vukovar će ući u svjetsku povijest kao VukoWar – simbol grada koji je svojom junačkom obranom odlučio o ishodu rata, slomio kičmu velikosrpskog agresora i omogućio uspostavu slobodne i nezavisne Republike Hrvatske.

Objavio : pticar, 14.11.2012 22:14
   
Virtualna šetnja

Učenička zadruga

Višejezičnost

STEAM WEB

E-potvrde

SSBJJ @ srednja.hr

e-Dnevnik

Pravilnik

Pravilnik o izradbi i obrani zavrsnog rada možete preuzeti OVDJE.

Udžbenici

Konačne liste odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava prema odabiru stručnih aktiva u školama možete preuzeti

OVDJE_2021_v3

Državna Matura

Informacije od državnoj maturi možete naći OVDJE

 

Završni rad

Upute za izradbu i obranu završnog rada OVDJE.

Poslovnik o radu školskog prosudbenog povjerenstva i povjerenstva za obranu završnog rada. OVDJE

Milenijska fotka

Veća verzija OVDJE

Školski kurikulum

Školski kurikulum daje pregled izborne nastave, izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti, stručnih posjeta i ekskurzija, te posebnih projekata naše škole. Preuzeti ga možete na linku ispod.

sk_2021/2022_v1

Godišnji plan i program rada 2021 -2022 v1

Školski preventivni program

Lektira

Popis lektire nalazi se na knjižnici!

Informacije

Termini informacija razrednika
nalaze se

otvori

Otvoreni sati

Termini otvorenih sata

otvori

Prijevoz

 Dokumenti i obrasci za prijevoz
(PREUZMI 01.09.2021)