skola
izbornik
spacer
image
spacer
image
spacer
aeht image
spacer
icm
spacer
etwinning
 
 
Nogometaši uvjerljivo osvojili županijsko natjecanje!
zoom
 

Nogometaši naše škole i ove su godine osvojili županijsko natjecanje, ali nikada do sada ovako uvjerljivo, doista „sa stilom“. No, krenimo ispočetka.

Srednja škola Jastrebarsko u petak 25. ožujka bila je domaćin županijskog natjecanja u najpopularnijem sportu. Naši nogometaši od ranog su jutra bili prilično opušteni i dobro raspoloženi. No, profesor Matanović, iako je znao da ima sjajnu ekipu, tražio je način da ih dovoljno motivira. I bio je više nego uspješan, što će kasnije pokazati rezultati.

Ždrijeb je odlučio da u skupini budemo sa ekipama Zeline, Ivanića i Samobora (ETUŠ). Prva utakmica je pokazala zašto je bilo važno dobro motivirati dečke – prvih 10-ak minuta noge su bile malo „drvene“ i rezultat je bio 0:0. Usprkos inicijativi naših, nije bilo ozbiljnijih šansi, a onda je Nikola Cingulin (prošle godine naš najbolji strijelac i igrač) odigrao vrhunski potez – iz slobodnog udarca je efektno lobom pogodio gredu, a odbijenu loptu je Gordan Barić lako pospremio u gotovo praznu mrežu. 1:0! S tim rezultatom se otišlo na odmor. U drugom je protivnik malo otvorio igru pa su se nama otvorile gol-prilike koje nismo propuštali. Redom su zabijali Marko Čosić, Krešimiri Rašić, Jurica Remenar i Hrvoje Greg Šimić te je utakmica završila uvjerljivom pobjedom 5:0.

Nakon ishoda prve utakmice naših sljedećih protivnika, gdje je Ivanić pobjedio Samobor, bilo je jasno da ćemo pobjedom u drugoj utakmici osigurati prvo mjesto u grupi, a time i ulazak u finale. U toj utakmici nije više bilo drvenih nogu i naši su odmah pokazali da protivnicima neće pružiti niti najmanje šanse. Krešimir Rašić je sa dva gola u prve dvije minute nagovijestio razvoj događaja, a do poluvremena je bilo nevjerojatnih 7:0, uz 4 gola Rašića i 3 gola Antuna Strjačkog. Međusobno natjecanje njih dvojica su dovršili u drugom poluvremenu u kojem su obojica postigli još po jedan gol za konačnih 9:0!

Upravo ovdje je prof. Matanović znao da treba izvući dodatne napore da motivacija ne popusti i da dečki „gladni“ uđu i u treću utakmicu protiv Samobora, iako nam ona ništa nije odlučivala. Cilj nije samo bio pobijediti već i dalje održati netaknutu mrežu kojom je do tada gospodario Goran Jurić, a priliku je dobio (i iskoristio) i drugi golman Josip Posavec. Nova utakmica, stari strijelci – za 1:0 pogodio je Strjački, a za 2:0 Rašić i to je bio i rezultat poluvremena. U drugom je kapetan ekipe Rašić dodao još dva gola, a kao strijelac mu se pridružio i jedan od naših ukupno najpouzdanijih igrača Matija Miholić – Galić. Cilj je besprijekorno postignut – finale uz 3 pobjede i bez primljenog gola!

Finale je donijelo ekipu Vrbovca, pobjednika druge skupine. Nakon dobrog zagrijavanja i motivacijske pripreme od strane profesora, utakmica je započela. Iako je protivnička ekipa igrala vrlo zatvorenu formaciju, vođi ekipe Rašiću je trebalo samo 4 minute da zabije naš prvi gol. Nakon toga sve je bilo lakše – discipliniranom igrom čekati da se protivnik otvori i time omogući našu brzu kontru za novi pogodak. No, kako je Vrbovec i dalje igrao prilično zatvoreno, drugi gol je pao tek u zadnjoj minuti prvog poluvremena, a strijelac je opet bio Rašić. Odmor između dva poluvremena uljepšale su Jastrebarske maržoretkinje koje su uniformama i nastupom malo dekoncentrirale igrače, ali zabavile navijače...

U drugom poluvremenu smo očekivali potpuno otvorenu igru protivnika no oni su i dalje igrali „bunker“ pa su naši dečki gospodarili i loptom i terenom. Defanzivnom protivniku je Marko Čosić, uz malo sreće, zabio i treći pogodak. Kako je tim rezultatom utakmica i završila ostvarili smo sve naše ciljeve – ne samo da je osvojeno prvo mjesto već uz to nismo primili niti jedan pogodak, nismo imali žutih i crvenih kartona, a naj-strijelac prvenstva bio je naš Krešimir Rašić (11 golova)! Kapa dolje, dečki! I da, sretno na poluzavršnici državnog natjecanja u Krapini...

Trener: Hrvoje Matanović, prof.;

Sastav ekipe: Marko Čosić (3.A; broj na dresu: 6), Antun Strjački (3.F; broj 7), Krešimir Rašić (4.D; broj 11; kapetan), Jurica Remenar (4.D; broj 15), Matija Miholić-Galić (4.A; broj 5), Gordan Barić (2.D; broj 14), Goran Jurić (2.H; broj 1; golman); Nikola Cingulin (3.C; broj 8), Hrvoje Greg Šimić (3.C; broj 4), Josip Posavec (1.D; broj 12; golman)

Galeriju slika pogledajte OVDJE.

Objavio : admin, 10.04.2011 11:27
   
e-Dnevnik

Pravilnik

Pravilnik o izradbi i obrani zavrsnog rada možete preuzeti OVDJE.

Udžbenici

Konačne liste odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava prema odabiru stručnih aktiva u školama možete preuzeti

OVDJE_2019_v3

Državna Matura

Informacije od državnoj maturi možete naći OVDJE

 

Završni rad

Upute za izradbu i obranu završnog rada OVDJE.

Poslovnik o radu školskog prosudbenog povjerenstva i povjerenstva za obranu završnog rada. OVDJE

Milenijska fotka

Veća verzija OVDJE

Školski kurikulum

Školski kurikulum za šk.god. 2016./2017. daje pregled izborne nastave, izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti, stručnih posjeta i ekskurzija, te posebnih projekata naše škole. Preuzeti ga možete na linku ispod.

sk_2019/2020_v1

Godišnji plan i program rada 2019 -2020 v3

Školski preventivni program

Lektira

Popis lektire nalazi se na knjižnici!

Informacije

Termini informacija razrednika
nalaze se

otvori

Otvoreni sati

Termini otvorenih sata

otvori

Prijevoz

 Dokumenti i obrasci za prijevoz 09 2019
(PREUZMI 04.09.2019)