logo
Za učenike

G Suite

Za učenike

e-Dnevnik

Clicks in the City međunarodni je eTwinning projekt u kojem su sudjelovali učenici i nastavnici iz Belgije, Hrvatske, Poljske i Španjolske. SŠ BJJ su predstavljali učenici prvih razreda gimnazijskog i hotelijersko-turističkog usmjerenja te nastavnice engleskog jezika Helga Kraljik i Ankica Šarić. Tijekom godine učenici su odgovarali na PBL pitanje Zašto biste trebali posjetiti moj grad? istražujući i predstavljajući kulturne, povijesne i prirodne znamenitosti svojih gradova te učeći o partnerskim gradovima (Antwerpen, Zaprešić, Białystok, Aguadulce). Učenici su radili samostano, u paru i grupama, koristili su se digitalnim alatima, upotrebljavali engleski jezik u autentičnim situacijama (eTwinning live chat) u komunikaciji s vršnjacima iz drugih zemalja razvijajući na taj način svoje jezične, digitalne i transverzalne vještine kao npr. kreativnost, suradnja, kritičko mišljenje, tolerancija i poduzetništvo. Rezultati projekta diseminirani su u lokalnim medijima zemalja partnera.

Srednja škola Ban Josip Jelačić iz Zaprešića i španjolske srednje škole Guadalaviar iz Valencie i Torrenova iz Castellon-a (150 učenika i 4 nastavnice), realizirale su projekt Viktor Frankl; Man’s search for meaning u periodu od siječnja do lipnja 2018. Cilj projekta: na temelju iskustava Viktora Frankla, psihijatra koji je preživio Holokaust te izgradio sustav logoterapije (liječenje smislom) reflektirati o sebi i vlastitom životu, razvijati jezične kompetencije na engleskom jeziku, kritički promišljati o povijesnim događajima vezanim uz Holokaust, suradničko učenje, razvoj medijske pismenosti, tolerancije i poštivanja ljudskih prava. Projekt je realiziran aktivnostima: čitanja knjige Zašto se niste ubili, odgovaranjem na forumska pitanja, izradom digitalnih plakata i životopisa djece stradale u Holokaustu, radionicama o identitetu, izradom pojmovnika knjige, igranjem kviza te izradom video materijala.Oznake kvalitete: Projekt je dobio oznake kvalitete od španjolske i hrvatske Nacionalne agencije (Agencija za mobilnost i programe EU)

  • Linkovi: TwinSpace: https://twinspace.etwinning.net/56381/home
  • Mediji: Članak u Zaprešićkom špiglu srpanj/kolovoz 2018 (str 26)

Pet europskih zemalja partneri su u ovom virtualnom projektu s osnovnom idejom poboljšanja svojih i učeničkih kompetencija 21. stoljeća. Potičući suradnju, učenike ćemo poticati da komuniciraju na engleskom jeziku te da pobojšaju svoje digitalne vještine. Razvoj tzv. mekih vještina misao je vodilja ovog projekta.

Radeći virtualno u ovom međunarodnom projektu, učenici i nastavnici poboljšat će svoje transverzalne vještine. Učenici će dobiti priliku aktivno sudjelovati u svome obrazovanju te naučiti biti tolerantniji i odgovorniji. Nastavnici će dijeliti primjere dobre prakse.