logo
Za učenike

G Suite

Za učenike

e-Dnevnik

Ban Čepić

Projekt Ban Čepić humanitarno-ekološki je projekt pokrenut u studenome 2015. godine na inicijativu nastavnice Dunje Vukelje. Cilj je projekta animirati učenike i nastavnike, kao i sve sugrađane, da ne bacaju plastične čepove, nego da ih sakupljaju u humanitarne svrhe. Plastični čepovi doniraju se Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma koja ih potom prodaje te novcem od zarade financira skupe lijekove.

U našoj školi redovito se provode prigodne akcije prikupljanja plastičnih čepova povodom Valentinova, Uskrsa i Božića, ali i akcija na kraju nastavne godine. Tijekom tri školske godine (2015./2016., 2016./2017., 2017./2018.) isporučili smo pet pošiljki. Prva pošiljka dostavljena je osobno Udruzi 1. lipnja 2016. godine, a sadržavala je više od 1000 kilograma čepova. U sljedeće četiri pošiljke poslano je preko 2500 kilograma čepova (1000 kg, 640 kg, 560 kg, 480kg).

Projekt je prepoznat i u široj lokalnoj zajednici tako da je naša škola postala veliki sabirni centar. Čepove nam redovito dostavljaju: DV Vrtuljak, OŠ Kupljenovo, Muzej za umjetnost i obrt Zagreb, Global Lingua Zaprešić, Institut za medicinska istraživanja Zagreb, kao i mnogi drugi, na čemu smo im jako zahvalni.

Ovaj projekt nije vremenski ograničen i u svakom mu se trenutku možete priključiti. Sve informacije dostupne su na Facebook stranici projekta – Ban Čepić (www.facebook.com/bancepic).