logo
Za učenike

G Suite

Za učenike

e-Dnevnik

PROJEKTNA NASTAVA

Projektnom nastavom zovemo školske projekte koje provodimo tijekom drugoga polugodišta, a u koje je aktivno uključen velik broj učenika i nastavnika škole. Ovdje koristimo veliki prostor za aktiviranje učenika u projektnome radu, provođenju istraživanja i interpretaciji rezultata, suradničkome učenju i timskome radu, radu na dokumentaciji i u izvornoj stvarnosti i sl.

Projekti su uvijek okupljeni oko zajedničke teme, a tako smo obrađivali sljedeće teme: Voda, Svemir, Pismenost, Život, Prava čovjeka, Problem, itd. U zadnje dvije godine glavna tema su nam Zdravi odnosi, u skladu sa stjecanjem statusa članice europske mreže škola koje promiču zdravlje. Unutar te teme imali smo aktivnosti poput „Zdravlje u kosi“, „Prema ozonu dobar budi da ti UV zraka ne naudi“, Zdravi odnosi u poslovnom svijetu“, „Zdrava prehrana – aditivi u hrani“, „Hrvatska – puna života“, „Čovjekova potraga za smislom“, „Ovisnost o vjerojatnosti i vjerojatnost ovisnosti“, „Budi čovjek“, „Prehrambene navike učenika“, „Vršnjačko nasilje“, „Zdravi odnosi u gospodarstvu“, „Ljutnja (ni) je zdrava – ne mijenjaj emociju, mijenjaj ponašanje“, „A happy school is a healthy school“, i druge.

Sve projekte predstavljamo početkom svibnja na Danu projektne nastave i otvorenih vrata. Tada učenici s jedne strane prezentiraju projekte na kojima su radili, ali i slušaju svoje kolege koji su radili na drugim projektima.